balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

E-mail-archívum

2007. január 20. - BDK
Ti megőrzitek e-mailjeiteket? Milyen rendszerességgel ürítitek a levelező lomtárát? Van archívumotok? Rászántok havonta néhány percet, hogy valamilyen formában lementsétek a bejövő és kimenő leveleket? Vagy hagyjátok örökre elveszni  őket?

A témát egyik kedvenc webhelyem, a Metazin érinti mai posztjában. A "lapok lapja, szemlék szemléje" Robert P. Crease filozófus okfejtését ismerteti a Physics World magazin internetes kiadásában megjelent cikke alapján. A probléma magvát persze nem a magánemberek személyes levelezésének a megsemmisülése képezi, hanem az, hogy amennyiben a tudósok és írók, politikusok és művészek üzenetváltásai nem maradnak fenn az utókor számára, az megnehezítheti a majdani kutatók dolgát, hiszen egy korszak jelentős szereplőinek a levelezése igen fontos forrásul szolgál az adott kor eseményeinek, történelmének a rekonstruálásában. A cikk itt példákat is említ, majd arról értesülhetünk, hogy nagy baj azért mégsincs, mert "Az elektronikus dokumentumok megőrzésére több kezdeményezés is indult. A Stanford egyetem és a California Institute of Technology külön archívumban rendszerezi és tárolja a kutatói által átadott dokumentumokat." De vajon felkínálják-e valamilyen adatbázis számára levelezésüket a politikusok, írók - netán maguk a történészek?

Nos, ha valaki az én levelezésem miatt rágná rojtosra a körmét, azt ezennel megnyugtathatom. Én bizony az összes kapott és küldött levelet megőrzöm. Így tettem írógépes korszakomban: tucatnyi tömött mappa rejti a titkokat  (megjegyzendő, hogy szemérmetlen módon saját leveleimet a legtöbbször indigóval gépeltem, így gyakorlatilag mindenről van másolatom), és így teszek most is: egy-egy hónap kimenő és bemenő forgalmát kétféle formátumban is - .pst és .txt -  elmentem az archivum évszámok szerint rendezett mappáiba. (A .pst megőrzi az eredeti levélképet és a mellékleteket, a .txt-ben pedig könnyű névre, dátumra, szóra keresni.)

Amúgy archiválni kifejezetten utálok, ellenben praktikus hasznáról épp elégszer meggyőződtem ahhoz, hogy ne sajnáljam rá az időt. Arról nem is beszélve, hogy mivel hiú állat módjára féltékeny vagyok mindan saját gondolatomra, mondatomra és szavamra, így az a legkevesebb, hogy igyekszem gyönge memóriámat ily módon kisegíteni.

S hogy milyen sorsot szánok ennek az archívumnak? Nos, a digitális Neumann-univerzum elkötelezett híveként bizonyos vagyok abban, hogy időben felajánlom valamely közgyűjtemény számára.

Csak győzzétek kivárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr6429721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marlington 2007.01.20. 13:20:27

Nekem gmailem van, amiből csak a hírleveleket törlöm, a saját levelezéseket viszont - egy gomb megnyonásával - archiválom, így a beépített kis google-keresővel bármikor megtalálom.

Főleg, hogy ugyanúgy, mint it a blogbejegyzések, azok is címkézhetők.

BéDéKá posztumusz 2007.01.20. 13:32:00

Tíz évre visszamenő az e-mail archívumom, hol volt akkor még a gmail. Most már én is főleg azt használom, de Outlookkal, így mindent leszedek a saját gépemre. Írni is az Outlookból írok, és innen archíválok mindent. Ha csak fent a neten lenne meg az archívuimom, és a saját gépemben nem, akkor nem lennék eléggé nyugodt.

Jim 2007.01.20. 16:31:30

sajnos olyan a szakmam, hogy remiszto mennyisegu levelem jon, szerencsere ami lenyeges, fonokomon keresztul. Vagyis archivaljon O, en gyilkolom ami fel evnel regebbi. :)

Magan leveleimet sem archivalom. Tul gyorstempoju ez az email vilag ahhoz, hogy barmit kezdenek az archivalt anyagokkal.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása