balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Bársonyszék

2007. január 30. - BDK
- Hírek a laptop képernyőjéről - mit olvastam ma az interneten -
budapestBudapest. A magyar szocialisták nem tudnak meglenni bukott csinovnyikaik nélkül. Úgy mentik át őket bársonyszékből bársonyszékbe, mint a kutya cipeli a kölykeit egyik vacokról a másikra.
Először a Medgyessy-kormány első bukott miniszterének, Kis Elemérnek örülhettünk, amikor megtették a Szülőföld Alap főnökének, most januárban 5 volt koalíciós miniszter jutott pénzosztó államtitkári pozícióba, ma meg azt olvasom, hogy Bársony András nagyköveti bársonyszéket kap.

Bizony jó dolog értesülni ilyesmiről: aki szakállamtitkárként éveken keresztül hatékonyan részt vett a határon túli magyarság eleve elcseszett támogatási rendszerének tovább rontásában (ezt övéi is elismerik, máskülönben miért kellett volna az egészet fenekestül felforgatni), az mostantól az ukrán-magyar külkapcsolatok területén nagykövetként kamatoztatja a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen, továbbá szakszervezeti főpénztárnokként és ügyvivőként szerzett ismereteit. Hát igen.

Az pedig már igazán apróság, hogy a leendő nagykövet úrnak a Kárpáti Igaz Szóban megjelent állítása a szakterületéhez tartozó témában tárgyi tévedést tartalmaz:
Nem tartjuk szerencsésnek azt a fajta politikai harcot, amely a két ukrajnai magyar szervezet között dúl. Ennek eredménye, hogy Ukrajna függetlenné válása óta először nincs magyar képviselő a kijevi parlamentben.
Tévedni tetszik, mert 1991 és 1994 között sem volt (Vaszil Sepa került be a törvényhozásba Molnár Bertalan ellenében).

Mellesleg egy nem eléggé árnyalt 2005-ös megfogalmazásom okán erre a tényre engem éppen ennek a lapnak a főszerkesztője figyelmeztetett levelében.  Amikor laptopom képernyőjén megjelent a levél, én azonnal korrigáltam. Bársonynak, úgy tűnik, nem mertek szólni, hogy jókorát téved.

Laptop szerviz Budapest 13

laptop-szoveg-iras.jpgNotebook javítás, Lenovo, Acer és Dell márkaszerviz. Asus akkumulátor vásárlás, HP kijelző csere a budapesti laptop szerviz szolgáltatásai között. Hardver eszközök javítása:

"Helyükre kerülnek a magyar–ukrán kapcsolatok"

Egy hét múlva foglalja el állomáshelyét az új kijevi magyar nagykövet

Gyurcsány Ferenc munkácsi látogatásáról szóló tudósításunkban már jeleztük, hogy a tavasz folyamán az ukrán miniszterelnök, az államfő és a házelnök is a magyar fővárosba látogat. Értesülésünket most megerősítette Magyarország új kijevi nagykövete is: "Várhatóan március 6-án tárgyal Budapesten Viktor Janukovics ukrán kormányfő és elképzelhető, hogy egy hónappal később Viktor Juscsenko államfő is ellátogat Magyarországra" – nyilatkozta az MTI-nek Bársony András.

A következő fél évben a helyükre kerülnek a magyar–ukrán kapcsolatok. Ukrajna nem csupán szomszédos ország, hanem egy 46 milliós európai állam – fogalmazott a magyar külügy volt szakállamtitkára. Bársony András február 5-én kezdi meg szolgálatát új, kijevi állomáshelyén.

Elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc január közepi munkácsi útja után példátlanul sok magas szintű látogatás lesz magyar–ukrán viszonylatban: Janukovics és Juscsenko mellett Olekszandr Moroz parlamenti elnök várhatóan júniusban megy Budapestre, Kijevbe készül Vizi E. Szilveszter akadémiai elnök, Iváncsik Imre honvédelmi államtitkár, Havril András vezérkari főnök, és hosszú idő után újra ülésezni fog a két kormány gazdasági vegyes bizottsága.

Bársony András a gazdasági kapcsolatokról szólva megjegyezte, hogy az elmúlt években 30–40 százalékkal emelkedett a kétoldalú kereskedelmi forgalom összértéke, ami tavaly kétmilliárd dollár körül volt. Kiemelte: a magyar törekvésekkel párhuzamosan Ukrajnának az Európai Unióban is egyre nagyobb figyelmet szentelnek. Ezt jelzi az is, hogy február 22–24-én EU–Ukrajna konferenciát tartanak a lengyelországi Wroclawban.

Az orosz gáz- és kőolajszállítások terén a misszióvezető szerint Magyarország és Ukrajna számára a közös platform az üzleti biztonság megteremtése lehet. Mint mondta, ehhez politikai hátteret kell biztosítani. "Meggyőződésünk, hogy az alternatív elérési útvonalak és energiaformák hosszú távon jelenthetnek segítséget, de az orosz–ukrán–magyar együttműködést egyelőre nem tudják kiváltani. Ezért a legfontosabb, hogy mindannyian korrekt üzleti partnerekként viselkedjünk, már csak azért is, mert Moszkva és Kijev egyaránt ambicionálja a Világkereskedelmi Szervezethez, a WTO-hoz történő csatlakozást, ami egy korrekt gazdasági légkör hiányában nem lehetséges" – mondta Magyarország új ukrajnai nagykövete, aki egyébként Tóth Jánost váltja e tisztségben.

Ukrajna NATO-közeledéséről szólva Bársony András úgy vélte: elsősorban Kijevnek kell eldöntenie, kíván-e csatlakozni az észak-atlanti szövetséghez. "Ha a kérdésben Ukrajna – akár népszavazással, akár egy parlamenti döntéssel – pozitív álláspontra helyezkedik, Magyarország minden segítséget megad a tagságra történő felkészüléshez. Keleti határainkon szükség van egy megbízható partnerre, akár egy NATO-n belüli, akár egy, a szövetséggel csupán együttműködő Ukrajnára" – szögezte le a távirati irodának adott interjújában az új nagykövet. Elmondta azt is: nagyon fontos volt, hogy Gyurcsány Ferenc kárpátaljai látogatásakor a sok kérdésben egymással szemben álló Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) vezetői egy asztalnál ültek, és egymás jelenlétében mondták el problémáikat.

"Nem tartjuk szerencsésnek azt a fajta politikai harcot, amely a két ukrajnai magyar szervezet között dúl. Ennek eredménye, hogy Ukrajna függetlenné válása óta először nincs magyar képviselő a kijevi parlamentben. Nekik maguknak kell megtalálni az utat egymáshoz annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarság hangja megfelelő súllyal és nagyjából egyöntetűen megszólalhasson" – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Kárpátaljának nyújtott valamennyi anyaországi támogatás odaítélésekor egyetlen szempont létezik: az elképzelés hasznossága.

KISZó-összeállítás

P. s. Szerkesztőségünk olyan információhoz jutott, miszerint Viktor Janukovivcs kormányfő már február 5-én Budapestre látogat.

Életrajz-tár 

1946. július 23-án született Budapesten. Édesapja, Bársony Gyula (1911) a második világháborúban munkaszolgálatos volt Ukrajnában. Közgazdasági egyetemet végzett, az Ipartervnél volt irodavezető. Édesanyja, Gassner Eleonóra (1922) közgazdász, a Hungarotex államközi kapcsolatok főosztályát vezette. Gyermekük a középiskolai tanulmányait a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban végezte. Közgazdászként diplomázott a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen.

Nyomdász-kéziszedő szakképesítésének megfelelően az Akadémiai, Zrínyi és Athenaeum nyomdák voltak szakmai pályafutásának állomásai.

1988-tól felesége Koch Mária. 1990 és 1992 között az MSZOSZ főpénztárnoka, majd 1995-ig ügyvivője volt. Alapító tagja a Magyar Szocialista Pártnak. 1994-ben választották országgyűlési képviselőnek először. Az Országggyűlésben 1994 és 1998 között a Külügyi Bizottság alelnöke, 1998 és 2002 között a Külügyi, valamint az Európai Integrációs Bizottság tagja. 2002 óta a Külügyminisztérium politikai államtitkára. Gyermekkorától aktívan sportolt, kétszeres magyar bajnok tájfutó. 1996 óta a Magyar Természetbarát Szövetség elnöke. Eddig Szentendrén élt, feleségével és fiával, két lánya már felnőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr9032245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiigazito 2007.02.01. 21:32:37

Gondolom ennek ellenére a magyar kormány továbbra is eddigi kedvenceit fogja támogatni.

wu2 2007.02.04. 14:18:26

Arról persze nem is beszélve, hogy 2006-ban tisztán pártlistás szavazás volt, és magyar képviselőjelöltnek egyetlen komoly pártlistán sem volt esélye előkelő helyre, akár összefognak, akár nem. És azt se felejtsük el, hogy a huszadvonalbeli periférikus kárpátaljai magyar politikusoknál komolyabb emberek is elhasaltak ezen a választáson.

wu2 2007.02.04. 14:20:18

És minden bizonnyal nyomdászati szakismereteit is bőven tudja majd kamatoztatni új pozíciójában.

Mindenesetre biztató, hogy könyv már volt a kezében...
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása