balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Csak tárgyilagosan!

2007. február 15. - BDK
Mint én is írtam róla, a múlt hét péntekén Kárpátalján járt Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára. Hétfőn nem jelennek meg nálunk lapok, hétfőn az újságírók dolgoznak verejtékező homlokkal, hogy a keddi - hetilapok esetén a hét második felében megjelenő - újságjaikba megírják beszámolóikat.

Öt jelentősebb lapunk mindegyike közölt összefoglalót az eseményről, egy kivételével valamennyi el is olvasható az interneten. (A fekete bárány a fekete Kárpáti Igaz szó, az egyedüli komolyabb hírforrás, amelynek nincs honlapja.) Mind az ötöt el is olvastam, és eközben egyetlen dologra figyeltem: vajon a két kárpátaljai magyarságszervezet (KMKSZ és UMDSZ) szembenállása hogyan tükröződik a cikkekben, illetve az egyes lapok pártossága mennyire írta felül a tárgyilagos tájékoztatás kívánalmát.

Nos, elfogulatlanság tekintetében kétség kívül a független Kárpátinfó vitte el a pálmát (tárgyilagosságból jeles osztályzat). Két helyen is említik, hogy az államtitkár mindkét magyarságszervezet vezetőivel találkozott, egyszer a bevezetőben, egyszer pedig ilyen formán:
Kérdésre válaszolva a szakállamtitkár elmondta, hogy a kárpátaljai magyar érdekvédelmi szervezetek vezetőivel való találkozón kérte, hogy legalább az itteni támogatások megítélésének kérdésében, a prioritásokat illetően itt szülessen egyetértés. Annak a reményének adott hangot, hogy a Szülőföld Alap február 23-i alakuló üléséig – ennek mindkét kárpátaljai magyar szervezet (UMDSZ és KMKSZ) elnöke tagja – születik egy egységes, vagy egyeztetett prioritási lista, amely segítheti a Szülőföld Alap pályázatkiírását. E téren elsősorban a valós társadalmi igényeket kellene figyelembe venni, nem pedig a politikai szervezetek igényeire támaszkodni.

Néven nevezi továbbá mindkét szervezetet az Ukrajnai Magyar Krónika, bár természetesen az UMDSZ résztvételét emeli ki (közepes osztályzat).

A fekete Kárpáti Igaz Szó beszámolója kizárólag a záró sajtótájékoztatóra korlátozódik (az államtitkár programjáról nem számol be) és a fenti idézethez hasonlóan zárójelben megemlíti mindkét szervezet nevét (elégséges).

Képtelen leírni az ellenszervezet, az UMDSZ nevét a Kárpátalja c. lap, úgy kerüli meg a dolgot, hogy "a meghatározó kárpátaljai magyar érdekvédelmi szervezetek"-et említi, az államtitkári kijelentést pedig így idézi:

Azt kértem mindkét (kárpátaljai – a szerk.) szervezet vezetőjétől, hogy legalább az ebben az időszakban meghatározó támogatási formát jelentő Szülőföld Alap prioritásainak meghatározása tekintetében szülessen egyetértés.

A szerkesztői közbevetés elég furcsa, ott kellett volna leírni a két nevet. A beszámoló végén külön is megszólaltatják Kovács Miklós KMKSZ-elnököt (tárgyilagosságból elégtelen).

Ellenkezőleg, kimaradt a KMKSZ neve a zöld Kárpáti Igaz Szó ismertetéséből, ők az államtitkárnak csupán az UMDSZ-vezetőkkel tartott találkozójáról számolnak be, a többiről így értesülhetünk: "találkozott ... a magyar érdekvédelmi szervezetek képviselőivel". Azt, hogy járt az államtitkár a Kárpátaljai Magyar Főiskolán, a zöld KISZó még csak meg sem említi (elégtelen).

A beszámolók:

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr836843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiigazito 2007.02.15. 16:40:59

Én is olvastam az említett cikkek nagyobb részét. A zöld Kiszo és a Kárpátalja eljárása nem lep meg. Az előbbi nemcsak a kárpátaljai eseményeknél alkalmaz elhallgatást, csúsztatást és félre tájékoztatást, hanem pl. a magyarországiakkal is. Kőszeghi úr személye garancia a szubjektív újságírásra. A Kárpátalja pedig egy belterjes társasággá kezd válni, úgy vélve, hogy csak a KMKSZ tagok és szimpatizánsoknak kell írnia.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása