balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Keleti Panteon

2007. március 12. - BDK
Elegáns, szakszerű, hasznos. Lehet-e ennél több jót mondani egy könyvről? Aligha. És talán nem is szorul rá több dicsérő szóra a Kopka János szerkesztésében és kiadásában megjelent Keleti Panteon című album. A szerző nem kevesebbre vállalkozott, mint arra, hogy bemutassa azokat a jeles személyeket, akiket Kelet-Magyarország (főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) különböző városaiban, falvaiban helyeztek örök nyugalomba.

Nem más ez, mint egyfajta virtuális sírkert - közel másfélszáz  portré, ugyanennyi fotó. Megannyi főhajtás.

Bár a gyűjtés jellemzően a keleti régiót célozta, jócskán találunk olyan nagyságokat, akiket a nemzeti panteonban is méltó hely illet, ne is említsek mást, mint Bajcsy-Zsilinszky Endrét, Vay Ádámot, Költcsey Ferencet - vagy a Záhonyban született, Kisvárdán élt és eltemetett rákkutatót, Béres Józsefet.

Mondanom sem kell: a könyv bővelkedik kárpátaljai vonatkozásokban. Szemem egyből ráfutott Eötvös Tamás nevére. A 48-49 szabadságharc kiemelkedő alakjának a tevékenysége vidékünkhöz kötődik, Bereg megye főszolgabírója és alispánja volt, 1848-ban Munkácson választották a nemzetőrség őrnagyává, 1849-ben pedig Ung és Bereg megye főispánjává és kormánybiztosává. Bizony nem tudtam, hogy hamvai Beregsurányban nyugszanak.

A közelmúltban meghalt személyes ismerőseim, barátaim közül is többet megtaláltam, így Katona Béla irodalomtörténészt, Ratkó József költőt vagy a tavalyelőtt eltávozott Udvari István nyelvész professzort.

*

A keménytáblás és enyvmentes papíron nyomott, igen szép kiállítású hasznos könyvet a Kelet Press kiadó gondozta, címén rendelhető meg:

Kopka János
Nyíregyháza
Korányi Frigyes 268
H - 4400

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr9945742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata 2007.10.03. 20:03:39

Az elismerés jogos, azonban vannak a kiadványnak komoly hiányosságai is. Elsősorban hiányzik egy olyan bevezetés, amelyben rögzítenék a gyűjtés alapelveit, földrajzi határait, hogy egyáltalán mi a kiadvány célja. Kiss Gábor bevezetése csak hangulati elemeket tartalmaz. De legalább egy beszédesebb, pontosabb alcím kellett volna. Aztán nem lehet pl. tudni, hogy melyik szócikket ki írta, és nagyon hiányzik az irodalomjegyzék. Nem egységes színvonalúak az életrajzok. Több esetben nem nevezik meg pontosan a temetőt, ahol az illető nyugszik (pl. Bory Zsolt, Geduly Henrik - esetükben csak a városnév biztos, de Nyíregyházán több temető is van), Dancs Lajos esetében pedig még azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán melyik településen van eltemetve - pedig sírjáról fénykép is van. És jó lett volna, ha a parcella és a sír számát is tartalmazná a könyv a nagyobb temetők, pl. a nyíregyházi Északi temető esetében. Csodálkozom, hogy ezeket a kérdéseket a lektor vagy a szaktanácsadó nem vetette fel.
Tudom, hogy ezeket a kifogásokat nem itt kellene megtennem, de nem találtam rá más fórumot.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása