balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A futóbolond

2007. március 21. - BDK
Március 21-én este mutatják be Miskolcon a Spanyolnátha művészeti hálóterem friss számát. Ebben kapott helyet Kőhalmi Péter fotósorozata (A futóbolond), amelyhez (Vass Tibor főszerkesztő szíves felkérésére) felvezető szöveget írtam. A képekből ízelítőt és Valaki odabentről című írásomat - amely a fotók vetítése közben elhangzik a helyszínen - ezúton ajánlom figyelmetekbe.


Balla D. Károly

VALAKI ODABENTRŐL

Nem tudni, mi elviselhetetlenebb: a külső zajok vagy a belső hangok. Amikor hajnalonta zakatolni kezd a város, vagy amikor dúdolásba fog valaki. Még ha dúdolásba! Ez csak a kezdet, hogy aztán száraz szavakkal szemrehányást tegyen, számon kérjen, fokozatosan emelje fejhanggá a tónust, dühödten kinyilatkoztasson, magát gerjesztőn, sipítozva vezényeljen, hogy végül hisztériába törjön ki. De még ez is jobb annál, semha egészen halkan, hátborzongató érthetőséggel belesuttog a semmibe, előtte gondosan megszüntetve az utca zaját, a tömeg moraját, az éter fülsiketítő sistergését.

Ilyenkor nincs menekvés, hiába fekszel vagy guggolsz, kárnak ropogtatod az ujjperceidet és hasztalan vered fejedet a falba.

Még a futás a legjobb. Nem előle, hanem vele. Rohanni végig a városon és addig gyötörni a testet, amíg a szívdobogás és a lihegés végleg el nem nyomja a suttogást.

Akkor újra élni kezdenek a külső zajok, és te újra eljárhatsz a kedvenc helyekre, megihatod a langyos maradék söröket, kínáltathatod magad olcsó cigarettával.

Az újságárus ilyenkor messziről megismer, mindig tartogat neked valami színeset, nem kell tudnod, hogy ingyenreklám, örülj neki, mintha pult alól előkonspirált szamizdat lenne, rejtsed kabátod belsejébe, hurcoljad magaddal egész nap és mutogasd sejtelmesen bizalmasaidnak, tedd magad alá, ha hideg kőre ülsz és kapd arcod elé, ha fotózni akarnának. Aztán dobd az első kukába, mintha egy perccel ezelőtt nem lett volna a legféltettebb kincsed.

Így hagyod el kedvenc kapualjaidat is. Napokig visszajársz ugyanarra a helyre, a lakások fojtó bezártsága és az utca nyomasztó tágassága közé, élvezed a se itt, se ott állapotot, itt halkabban zakatol a villamos, de a részeg férj üvöltése is csak félig hallatszik, épp jó az arány, gyereksírás innen, gépmoraj amonnan, szépen megkeverve, mint ahogy a pirított hagyma illata is arányosan keveredik a kipufogóbűzbe. Belakod a kintnek és bentnek ezt az átfedési terét, ragaszkodsz hozzá, mint legbecsesebbhez, nem hagyod, hogy az utca kicsalogasson vagy a belső gangok magukhoz édesgessenek, aztán mégis úgy állsz odább, mintha semmit sem jelentett volna neked a megtalált nyugvópont.

Újra kószálsz a városban, ácsorogsz egy étterem vagy bank portálja közelében, jobbra vagy balra nézel, mielőtt átmennél az úttesten, titkon növeszted a hajad a sapka alatt, senki nem gondolná, hogy a hajnalonta zakatolni kezdő város zajába már beledúdol valaki odabentről.












_______________
Megjelent: Spanyolnátha/tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr8448397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása