balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Blog hátán blog

2007. április 22. - BDK
Fogadást kötöttem egy bloggertársammal, hogy ha komolyan akarom, akkor 10 hét elteltével (vagy azon belül) az én NolBlogom lesz az első legalább egy kategóriában a NolBlog rendszerében. Könnyelmű vállalás - egyben szakmai próbatétel.


Kicsit fel is újítottam mostanában csak ajánlóblognak használt és alig látogatott ottani Manzárdomat, átkereszteltem BéDéKá PolBlognak és holnaptól mától naponta új írást közlök ott. Már most feltettem pár anyagot, kis szösszenetet a vörös csillag ügyében és ott is leközöltem Nemzeti focibéke c. kommentáromat. Meg aztán - április 22-e lévén - felújítottam Leniniádámat, amelyben elbeszélem a legkedvencebb ellenlábasom részéről oly sokszor felemlegetett és szememre hányt Lenin-versem történetét.

(Frissítés: új poszt a PolBlogomon: Legleg SZDSZ - ahogy ebből az írásból is látszik, ez egy könnyedebb, stílusában talán "bulvárközeli", témájában az aktualitásokhoz igazodó politblog lesz, nyilvánvaló, hogy ilyen rövid idő alatt csak ezzel van esélyem az élre törni.)

 

De indítottam egy vadonat új weboldalt is annak örömére, hogy a Debreceni Disputában megjelent Pilinszky-projektumom első szonettkoszorújának két záró szonettje. Ez a Manzárd valóban csak mű-hely lesz, ahol kényelmesen, kategorizálva és felcímkézve közreadhatom és összegyűjthetem újonnan megjelenő műveimet (a korábbi, kicsit fapados ungpartys közlőhely helyett, amelyet egy ideje már nem is frissítek.) Egyszersmind naprakésszé tettem 2007-es publikációs listámat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4962044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2007.04.22. 19:33:30

Szia!
Csupán arra válaszolj,kérlek, mert a többit értem: a NolBlog rendszerben milyen kategóriák vannak? Ezt hogyan kell érteni?

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.22. 19:41:29

Oly rég voltál NolBlogos, hogy már nem is emlékszel?
A köv. 3 nyilvános kategória van:
1) a hónap leglátogatottabb blogjai;
2) a hónap legolvasottabb posztjai;
3) az utóbbi 2 hét legtöbbet kommentelt posztjai

Nos, én természetesen az első kategóriát céloztam meg, de megnyerem a fogadást akkor is, ha a másodikban leszek az első. A harmadikban elért első hely pedig utólagos elbírálás tárgyát képezi.

Myrtille 2007.04.23. 05:58:50

Nem lesz nehéz ám megnyerni. virítottam én ott, mondhatom bátran.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.23. 08:41:23

Hát igen, csak közben nekem mégis ez itt a főblogom, itt vannak, ide szoktak az olvasóim, az ott "csak" egy projekt, azt akarom kipróbálni, ha már van ez a fogadásom, hogy fél kézzel is meg tudom-e csinálni. Ezzel persze nem akarom lekicsinyíteni mások munkáját, de azt megpróbálnám bizonyítani, hogy egyfajta nagyon lightos polbloggal milyen könnyű élre törni. Már ha sikerül. Ha meg nem, akkor az ellenkezője bizonyosodik be, és az is fontos tanulság.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.04.25. 21:07:40

Kedves BDK,

Kivanom, hogy sikeruljon a fogadas - bar azt nem tudom, hogy mit ert
heavy-polblog alatt (ellentetben a light polbloggal) - en szivesen
olvasom, amiket ottan felkezzel ir. :)

Mindazonaltal a nolblog elretores nagyon ellentmondasos, es az
eredmeny meg sem kozeliti a valosagos helyzetet tobb okbol, gondolom, ezt On is tudja (az ott nem jaratos olvasoi kedveert irom le.)

Egyreszt ugye, a blogmotor folepitese. Ahanyszor On rakattint a sajat
bejegyzesere, es ez gyakorta megesik, fokent, ha parbeszedbe elegyedik
sajat olvasoival, szoval ekkor ket jutalompontot kap, nem egyet (mint a sima olvasok). Igy aztan az
igy osszegyujtott "legolvasottabb poszt" cim (ha ez sikerul), nem a legolvasottabb poszt, hanem a legtobbet kattintott poszt - es ez meg sulyozva is lehet igy: a tulajdonosa altal legtobbet kattintott poszt. Szamtalan pelda van arra, hogy egy "legolvasottabb poszt" cimet mondjuk 2-3 ember hoz ossze.

De ez a kisebbik porszem a gepezetben - mert hogy ez mindenkinek ugyanolyan eselyt teremt, mondhatnank. A nagyobb kavics a nolblog-nal a fuggonyok mogott akasztja a kereket.

Ugyanis az elmult idoszakok jocskan es minden ketseget kizaroan bizonyitottak, hogy mondjuk a Legolvasottabb Blog listat kezivezerlessel is lehet mukodtetni, es ezt meg is teszik gyakran (a szerkeszto maganizlesere hivatkozva - ez jogukban is all). Vagyis neha azok a blogok kerulnek fol, akiket a nolblog mukodtetoi egyebkent is preferalnak, fuggetlenul attol, hogy hanyan olvassak, es hogy ugy egyebkent nem lennenek a legnepszerubbek.

Nos, On a preferaltak kozott van a Szerkeszto ajanlja lista alapjan (joggal, teszem hozza), igy aztan van eselye a fogadas megnyeresere.

Ugy ereztem, a fair jatek kedveert a fontiek fontos informaciok. Mindazonaltal, ahogy az elozo mondatban is szerepelt, "jatek", jo jatek, igy hat ismetelten: sok sikert kivanok; en drukkolok, akar igy, akar ugy fog bekovetkezni a dolog.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.25. 21:40:42

Hm.
Először is köszönöm szépen az infókat. Nem tudom, ezek valóban bizonyított dolgok-e, vagy csak sejtések. Annyi igaz, hogy ha én kattintok egyet egy posztomra, akkor a saját adminfelületemen az adott poszt nézettsége EGGYEL (és nem kettővel) megugrik. De sajtésem szerint a belső statisztika nem letöltéseket, hanem látogatásokat mér, vagyis egy bizonyos IP-ről érkező látogatást 1 napon (rosszabb esetben: órán) belül 1-nek veszi, bárhány letöltés is történjen. Ha igaz lenne, hogy a saját letöltésekkel fel lehet tornászni egy blogot, az szerintem nagy égés lenne, ezt nem engedheti meg magának az üzemeltető.
Hogy kézi manipulálás történik-e, abban szintén kételkedem. A szerki ajánlatai a legpreferáltabban helyen vannak az oldalon, ezekre esik a legtöbb figyelem, ugyan mi okból lenne fontos még a leglátogatottabbakat is saját ízlés szerint manipulálni. Most, hogy 3-4 napja figyelem a dolgot, egy olyan blog vezetei a látogatottsági listát, amely egyszer sem volt ajánlott.

Mindazonáltal nem szeretnék naivnak sem mutatkozni, el tudok képzelni mindenféle beavatkozásokat akár a felhasználók (bérkattintgatók), akár a szolgáltató részéről. Viszont tudomásul veszem, hogy EZEK A JÁTÉKSZABÁLYOK, és ezek mellett próbálom megnyerni a fogadást. Annyi biztos, hogy én magam csalni nem fogok, és az sem, akivel fogadtam, mert neki nincs is blogja a NOLon. Kattintani is csak akkor kattintok magamra, amikor szerkesztek, javítok, vagy ímikor értesítést kapok emailban, hogy komment érkezek. Több komment, több kattintás részemről is, de hát ez elkerülhetetlen.

Mindezekkel együtt köszönöm az infókat és az elismerő szavakat.

Egy biztos: nem fogom magam jobb bloggernek tartani, ha sikerül, de rosszabbnak sem, ha mégsem. Játék, erőpróba, kísérlet. Meglátjuk. Még az is lehet, hogy 2 hét múlva feladom, mert beleunok a webviháncba.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.04.25. 22:25:29

Kedves BDK,

"Ha igaz lenne, hogy a saját letöltésekkel fel lehet tornászni egy blogot, az szerintem nagy égés lenne, ezt nem engedheti meg magának az üzemeltető."

Egyetertunk! (Kis variacioval: "nem engedhetNÉ meg magának...")

Ugy tunik, kimaradt egy nagy periodus a nolblogon az eletebol, ahol eppen ez volt a "botrany" targya es oka, es ami nagyon sok minden ott zajlo furcsasagot elohozott (es aminek egyik kovetkezmenye lett egy nagy szamu, remek blogger tavozasa a nolblogrol, meghozza ket hullamban). Vagyunk egy paran, akik reszt vevoi voltunk, es kozvetlen tapasztaloi is. :)) Mindegy, nem fontos, nem azert irtam, csak azert, hogy ilyen is van.

Meg egyszer: sok sikert!

(Egyebkent az en posztjaimon kettovel ugrik a szamlalo, ha en kattintok ra - es akivel eddig errol beszeltem, naluk is; kivancsi vagyok, Onnel miert egy... Amit a most leglatogatottabb blogrol ir, az eppen ezt huzza ala: nezze meg, hanyan kommentelnek, es hanyszor. Azt szorozza be a blogtulaj kommentszamainak duplajaval, satobbi, satobbi. Es nem, semmi "egy IP-egy latogatas" nincs a stat-ban, ennel az sokkal primitivebb; tegyen ra a blogjara egy kivulallo statgepet, es hasonlitsa ossze vele, azonnal latja, mirol is beszelek. De ez puszta kivancsisag, semmi tobb, es mondom: nem is erdekes.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.26. 10:23:17

Köszönöm.
Felrakok egy statgépet, de az kellene, hogy a többin is legyen, akkor lehetne összehasonlítani. Mert azt végül is nem tudhatom, másokra hányszor hányan kattintanak. Mondom: a saját adminfelületemen nyilvánvalóan a letöltések számlálódnak (nálam továbbra is csak egyet ugrik, ha én kattintok), de semmi hiteles információm nincs arra, hogy EZ lenne a besorolódás alapja. A belső stat nyilván sok-sok adatot mér (új látogatók, visszatérők, napi, heti, havi bontás stb.), igazán nem tudhatom, melyik szolgál a besorolás alapjául.

De valóban nem olyan fontos ez: megpróbálom megnyerni a fogadást - és közben talán el is szórakoztatok pár olvasót.

A NOLon zajló dolgokról csak közvetve értesültem. Mivel azelőtt a Blogteren volt egy kisebb fajta botrányom, nem akartam egy újabban is részt venni, és külünben is, itt volt nekem a blog.hun ez a remek helyem addigra. A NolBlogot arra használtam, hogy időnként saját posztjaimat oda is feltettem vagy ajánlottam, illetve részt vettem a keresőoptimalizáló versenyben. A rendszer technikai adottságait elégtelennek találom (nincs címkézés, nem lehet a kommentekbe linkeket betűzni), nincs szándékom tartósan ott blogolni - ez most egy játék, és én (talán) végigcsinálom.

Köszönöm az újabb biztatást.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.26. 10:39:58

És még valami: mi van a főoldali találatokkal. A saját adminomban EGYÁLTALÁN NEM LÁTOM, hogy a főoldalamat hányszor töltötték le, ugyanakkor ez is fontos mutató, hiszen közel sem mindenki lép be egyenesen valamelyik posztba, hanem először megnézi a kínálatot a főoldalon. Pl. akik kedvencként elmentik az oldalamat, vagy egy másik blog, oldal linkjéről lépnek át. Ha valami igazságosságot feltételezek a NOLról, akkor hihetem, hogy ezt is mérik - miközben énnekem fogalmam sincs erről a számról.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.04.26. 14:42:39

Sztem a fooldali klikkeket egyaltalan nem meri. Anno - biztos tudja - a nolblog a B.ter lecsupaszitott (fapados) valtozatat kapta meg, amit szvsz azota sem ujitottak, frissitettek, jobbitottak, amiota elindult (vagy csak minimalisan). Ha vmi technikai zur van, akkor a nol-nak a B.terhez (annak technikai szemelyzetehez) kell fordulnia, es ok pedig - a tapasztalat szerint - nagyon raernek mindennel. :))

Egyebkent a kulso statgepet csak arra javallottam, hogy lassa, a nolblog stat mennyire primitiv es tenyleg semmit sem er, ha igazan tudni akar valamit az olvasoirol (en a Google statot hasznalom Google Analytics, mert azt nem koll kulon telepiteni, stb., es nalam remekul bevalt.)

A nolblog azert lenne unikum, mert nagyon meghatarozo vilagnezetu emberek gyujtohelye: ha megnezi, akkor latja, hogy eleg behatarolhatoak a blogok 80%-anak a temai, az iranyultsaga, stb. Sztem ez nagyon jo, mert kozossegepito is lehetNE, ha kicsit tobb ertelemmel, hozzaertessel es sokkal kevesebb rosszindulattal kezelnek. (En mindig azt szoktam irni, hogy a Hirszerzos tarsasag ellenpontja - elvileg - a nolblog.) Raadasul nagyon sok kozismert nev es remek szakember (akar nyiltan, mint on, akar nickneven) blogol ott, szoval lenne mit kihasznalni. Egyelore viszont semmi jele annak, hogy valtoznanak (elonyukre - technikailag es egyebkent is) a dolgok.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.26. 15:14:44

Mindezzel teljesen egyetértek. Itt a blog.hu oldalamon meg a HHRF-es manzárdomon is van Google Analytics; azt meg lehívni bonyolultabb picit.
Az észrevételeimmel csak arra utaltam, hogy nyilván van különbség a felhasználók saját oldalán megjelenő találatszűámok, és a portáladmin által lehívható statisztikák között. Én továbbra is azt gondolom, hogy AZ alapján állnak ossze a toplisták, és nem a minden kattintásra megigró szájt-találatok alapján. Az összes oldalunk egyesített statisztikáját sem látjuk, mégsem hinném, hogy a blogunk látogatottságát úgy számolják ki, hogy az egyes oldalakét zsebszámológépen összeadják. Nálunk nincsen időbeli bontás sem, az oldaladmin viszont biztos lát ilyet, külön hogy lehet havi vagy két hetes intervallumokban számolni.
Eszem ágában sincsen védeni a NolBlog gazdáit, épp csak amit nem tudhatunk, arról nem gondolom kapásból, hogy nincs is.

KingaBrit · http://kingabrit.wixsite.com/kinga 2007.04.26. 15:27:16

Hat, azert annal tobb tudhato (en legalabbis tobbet tudok), mint "amit nem tudhatunk" :)) De csitt.

Aszem, tultargyaltuk :) Szoval utoljara: sok sikert a jatekhoz!
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása