balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Ilia Mihály az internetről

2007. június 19. - BDK
internet laptop, sympoMég a Könyvhéten kaptam meg Bozsik Péteréktől az Ex Symposion új számát, amelyet teljes egészében Ilia Mihály tanár úrnak, a nemrégiben nyugalomba vonult jeles szegedi egyetemi tanárnak, nemzedékek okítójának, a határon túli irodalmak nagy terjesztőjének, a Tiszatáj volt főszerkesztőjének szenteltek. Csak most jutottam hozzá, hogy a lapindító terjedelmes interjút elolvassam. A teljes pályaképet rajzoló és sok-sok érdekességet tartalmazó beszélgetésben Brassai Zoltán az internetről is kérdezett:


- Véleményed szerint befolyásolja-e már ma, napjainkban a számítógép, az internet a folyóiratok megjelenését, illetve a folyóirat-struktúrát?
Ilia Mihály válasza:
- Igen, befolyásolja. ... Én is már több regényt számítógépen olvastam, kéziratban elküldtek egy-egy regényt, a folyóiratokban csak részletek jelentek meg, két év múlva jelenik meg a kiadónál, én meg már olvashatom. ...az online folyóiratok nem olyanok, mint a nyomtatottak. Rövid írások, kihegyezett, reflexiv szövegek jelennek meg. A folyóiratban ez nem mutat jól, ott megvan a hagyományos vers, tanulmány, próza műfaj. Ha egy Zalán Tibor-jegyzetet olvasok a Bárka-online-ban, akkor látom, hogy ez egy publicisztikai novella, amely Zalán útjának az élménye, de mégis úgy van megcsinálva, hogy az mű, és odaillik, ott a fényképe is. Érzem, hogy az a gépen megjelenő valami nem azonos a folyóirattal. Kinövi ez magát. Még a csevegőműsorok vagy például Balla D. Károlynak a reflexiói, szövegei is jelzik, hogy az irodalom infrastruktúrája, a napi véleménycseréje és bizonyos műfaji játékok teret nyernek.
Ó, ez jólesett, köszönöm, tanár úr.

Jelzem, az új írással nagyon ritkán jelentkező Ilia Mihálynak mostanában mintha éppen az internetes megjelenés hozta volna meg a kedvét a publikáláshoz. Írásaival éppen az BárkaOnline oldalain jelentkezik. Meglehet, hogy laptop billentyűzetét nyomkodva írja őket?
  • számítógép - online megrendelés - laptop billentyűzet javítása
internet, online média, magyar irodalom, digitális tartalom, sajtó, számítógép javítás: szerviz bp.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr23101778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Handi Péter · http://Barnaby 2007.06.20. 03:32:58

Kedves Károly, remek taktikai húzás Ilia tanár urat csatasorba állítani az Internet versus Papír-dialógus során! Mondhatnám: perdöntő. De hát ez a média valóban reá szabott: szemmel tartani ki mit ír a világban és azonnyomban reagálni, - megtakarítva a számos levlap- és postabélyeg-költséget. Ha Ő is lándzsát tör a Világháló irodalmi használata mellett, annak egyik nyomós oka az lehet, hogy hírlik: nemrégiben fejére szakadt egy falnyi könyvespolca.Lehet ez Gutenberg előzetes figyelmeztetése, vagy utólagos bosszúja.Egyébként e sorok írója is Ilia Mihály egyik "felfedezettje": Ő helyezte el első verseimet anno dacu, melyről kis papírcédulán értesített....

nagya 2007.06.20. 17:59:39

Peter, te tulajdonkeppen mit akarsz mondani? Hogy elebb a papir, aztan a kepernyo? Hogy Ilia megbolondult, mert a fejere esett (nomen est omen) egy konyvespolc?
No.

Handi Péter · http://Barnaby 2007.06.21. 03:42:49

Talán megkésett jegyzet ez, nagya, a nemrégiben ezen a blogon bonyolódó " a jövő az interneté"-vitához. BDK - mint az "ügy" fáradhatatlan harcosa, igen helyesen csatasorba állítja ujólag azokat a megnyilvánulásokat, melyekre rálel az online kiadványokban. A fenti Ilia-ügyben azért nyitottam ki a szájam, mert én a Tanár Urat annyira a papírhoz: könyvekhez, folyóirathoz,lapokhoz, cetlikhez asszociálom, hogy elámultam közeledésén az elektronikus oldalhoz. Semmi egyéb. A könyvespolc-eset (valós!) "Gutenberg-sugallta üzenete" ártatlan élc kívánt lenni. Ha nem így értelmezhető, akkor az én hibám...

BDK · http://ungparty.net/ 2007.06.21. 09:04:25

Péter, én így értelmeztem, nagyának pedig alighanem rossz napja lehetett :)
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása