balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Karinthy-kabaré Temesváron

2007. június 25. - BDK
Azt hittem, hamarább felpörög Ötödik kattintás című játékom, de eddig csak egyetlen bloggertárs szállt be. Mint első jelentkezőnek, KapitányG-nek kijár a viszontgesztus, hiába írja, hogy "Úgy, ahogy BéDéKá gondolta, nem tudom folytatni a játékot, hisz nem nagyon vannak külső linkjeim.", Épp elég külső linkje van ahhoz a Blogrollban, hogy bárhová el lehessen jutni tőle. Temesvárra legalábbis öt lépésben nagyon könnyen.


A kiindulási pont tehát KapitányG blogja, illetve posztja:

http://kapitanyg.nolblog.hu/?post_id=26342

Elindulok a Blogrollon (jobb hasáb):
1) http://ellobo.nolblog.hu/ El Lobo blogja; ennek linkajánlójáról tovább:
2) http://elit.blog.hu/  (Balla  D. név alatt szerepel); a tagtársak blogjai közül választva:
3) http://mezeikrisztina.blogspot.com/ itt balra van néhány logó:
4) http://web-cafe.ro/ a webkafét választottam, ajánlatából pedig ezt a cikket:
5) http://kulissza.maszol.ro/?p=91, amelyből megtudtam, hogy:
Karinthy Frigyes születésének 120. évfordulója előtt tisztelgett a Csiky Gergely társulat idei tizedik bemutatójával, az Így írok én című kabaréműsorral.

Karinthy felejthetetlen irodalmi paródiáiból, kabaré-jeleneteiből, humoreszkjeiből, költeményeiből Mátray László állított össze kabaréműsort, korabeli divatos kuplékkal fűszerezve, Valkay Ferenc koreográfiájával, élő zenével, az előadást Szász Enikő rendezte.

A 120. évvel ezelőtt született Karinthy humora ma is aktuális, poénjai csattanósak, nem kellett leporolni a szövegét, csak összefüggő történetté varázsolni, ami Mátray Lászlónak és Szász Enikőnek sikerült. Karinthy egyik kedvenc témája, a nő-férfi viszonyról szóló humoros, gyakran groteszk jelenetekben az író alakja is megelevenedik, az összekötő szövegekből egyfajta Karinthy-portré is összeáll.

A hosszú, közel háromórás előadás vontatottan indul, de szerencsére hamar felpörög,

a közönség önfeledten szórakozik a freudi pszichoanalízist parodizáló fergeteges jeleneten, a Ionesco-i mélységeket idéző énektanáron vagy a Móricz Zsigmond paródián, a Miskárolón. Maradandót alakítanak Aszalós Géza, Balázs Attila, Éder Enikő, Magyari Etelka, Kocsárdi Levente, Tankó Erika, Dukász Péter. A jelenetek felkonferálása túlságosan didaktikusra, szájbarágósra sikerült, a megcsalt férj naplójából egy-egy jelenetet felidéző Aszalós Géza kiváló jelenetei nélkül is koherenssé teszik az előadást. A temesvári közönség vastapssal jutalmazta a „békebeli” jó színjátszást idéző előadást.

Pataki Zoltán, Kulissza

Lám, mégis kisebb a világ, mint gondolnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr25105603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 2017.09.04. 20:17:30

Jobaddict - addict

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2007.06.25. 22:02:24

Még ilyet!!! Hogy tőlem - Temesvárra... :)

KapitányG 2007.06.25. 23:27:26

A tóthmenyhértes posztnál a 6. hozzászólásban leírtam Neked egy másik kattogtatást is. Sajnos, szabálytalan :(
De azért tudj róla :)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.06.26. 07:59:45

Én úgy látom, hogy a hetedik hozzászólásban adott útban is van egy plusz ugrás, az adott literás oldalról (szerintem) még nem lehet átlépni a könyvesblog adott posztjára.

De van 5 lépéses megoldás is... Most már eláruljam?

Ja 2007.06.26. 10:14:10

Ha átlagban 50 link van egy oldalon öt kattintással kb 300 millió oldalt érhetsz el. Az átfedések, ismétlések ellenér ez egy elég nagy szám ahhoz, hogy a világ kb 100 millió doménnel rendelkező weboldalából szinte majdnem mindet elérhesd. Hol csaltam?

-- 2007.06.26. 11:12:59

Ott, hogy például a blog.hu regisztrált domain, de a bdk.blog.hu nem az. Ha mondjuk Zimbabwéból beírom ezt a címet, akkor lekérdezem, hogy honnan érem el a .hu tartományt, onnan lekérem a .blog tartományt, ami regisztrál, bejegyzett, hivatalos, bürokratikusan létező cím, és itt, ezen belül már a szerver ellenőrzi, hogy van-e neki bdk felhasználója, és ha van, oda dobja tovább a látogatót. Ha van kedvem Gipsz Jakab néven regisztrálom a vonalvonal.blog.hu -t, és az nem jelenik meg hivatalos papírok köztt (ezért is tehetem meg mindezt álnéven). Szakszóval, ez egy subdomain, aldomain. A kutatások után olvasva én azt vettem ki, hogy csak a regisztrált domain nevekből jött össze kétezeröt őszén a százmillió, és nem nézték a subdomain-eket. Véleményem szerint jóval több portál létezik a neten.

(A további titok ott rejtőzhet: a blog.hu -nak is biztos van valami nyilvántartása / listája, hogy kik érhetők el rajta keresztül. Ez egy klikk, onnan mindenki más csak pár kilkk. Tehát, ha erre a címre eljutok, az itteni tagokat nagyon kevésből elérem, sőt, az összes subdomain megnyílik előttem. Tehát, attól, hogy a számított linkhálózatból elsőre kevesebb kapcsolat tűnik ki, mint szükséges, még koránt sem biztos, hogy ezzel cáfolni lehetne az öt-klikkes távolságot.)

Mark'yhennon · http://markyhennon.blogter.hu 2007.06.26. 20:44:56

Megpróbáltam, fél napot azzal töltöttem, hogy össze-vissza kattintok, de öt oldal távolságra innen nem találtam semmi olyat, ami érdekes lehetne, vagy amiről szívesen írnék;vagy egyáltalán érdemes írni. Illetve találtam egy érdekes cikket a Budapest Pride-ról, de...

-- 2007.06.27. 00:03:59

Balla D. posztumousz író az elefántcsonttornya tetején. Mi más venné körül, mint a kultúrális sivatag?
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása