balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Dr. Brian May + Konkoly-Thege

2007. július 30. - BDK

Queen - doktorátust szerez Brian May - hír - tudomány, laptop márkák -

A notebookomra letöltött történet olyan szép, hogy akár nyári hírlapi kacsa is lehetne. Mivel azonban a hírek.csillagaszat.hu c. szaklap-portál közli, komolyan kell venni.

»Brian May hamarosan asztrofizikai doktorátust szerez, több mint 30 évvel azután, hogy a Queen kedvéért abbahagyta akkori tanulmányait. A 60 éves gitáros és szövegíró doktori (PhD) értekezését augusztus elején bocsátja az Imperial College London doktori tanácsa elé. Címe: „Radiális sebességek az állatövi porfelhőben”.«

Ez azért szép!
___________

Konkoly Thege Miklós

neve, mint kiváló tudósé, rég ismeretes már országszerte s különösen az ó-gyallai csillagvizsgáló-intézet felállítása és berendezése körül szerzett nagy érdemeket. Ezen, a tudomány követelményeihez képest fölszerelt intézetet néhány évvel ezelőtt az államnak ajándékozta, hogy a tudományos kutatások és megfigyelések czéljaira szolgáljon.

Most ismét gyarapította hazafiúi érdemeit, midőn 1560 kataszteri holdas ősi birtokát a nemzetnek ajándékozta, Darányi földmívelési miniszterre bízván, hogy azon belátása szerint a földmíves nép számára telepeket rendezzen be, hogy ez így erősödjék, gyarapodjék, egyszersmind pedig az adomány buzdító példakép szolgáljon.

A birtokhoz tartozó parkot és lakóházat holtukig az alapító és neje használják, de az alapítvány így is, a legalacsonyabb számítással az életjáradék és egyéb terhek tekintetbevételével, jóval felülhaladja a negyedmillió korona értéket.

Konkoly Thege Miklós 1842-ben Budapesten született s felsőbb tanulmányait részben itt, részint Berlinben végezte s letette többek közt a gőzhajó kapitányi s gépészi vizsgát is. Legtöbbet a csillagászattal foglalkozott s e téren európai hírre tett szert, minél fogva nemcsak a Magyar Tudományos Akadémia, hanem számos angol, német, franczia tudományos társulat is tagjának választotta; Ő Felsége pedig a vaskorona-rend lovagjává nevezte ki s érdemjellel is kitüntette. 1900 év óta az országos meteorológiai intézet igazgatója, mely intézet fejlődésében neki volt legnagyobb része.

Ó-gyallai birtokán 1869-ben kezdte építeni a csillagvizsgáló-intézetet, melyet aztán nagy áldozatkészségével és szakértelmével annyira tökéletesített, hogy ma ez hazánkban a legkiválóbb e nemű intézet. Mint tudós különösen az üstökösök spectrum megfigyeléseivel tűnt fel s e részben mint elsőrendű szaktekintély ismeretes.

De tudományos búvárlatái közben a közélettől sem vonult vissza s a tatai választópolgárok bizalma már két ízben küldötte a képviselőházba.

Az a birtok, melyet most a nemzetnek adományozott, Komárom megyében fekszik s ősei még 1242 táján kapták IV. Béla királytól. A régi oklevelekben terra de Konkol néven szerepel ez a terület, melyről aztán a Thege – régen Thegus – családi „Konkoly” előnevét is vette.

Konkoly Thege Miklósnak gyermekei nincsenek s így azt a birtokot, melyet ősei régi Árpád-házi királyunktól kaptak s melyet a család mindez ideig megőrzött, – a nemes unoka most a nemzet czéljaira visszabocsájtotta.

A Vasárnapi Újság 1902/4. számában megjelent írás másodközlése

__________________

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr85128286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagya 2007.07.30. 16:58:56

Egyszeruen nem tudom megbocsatani a faszinak a Who want's To Live Forver (When Love Must Die) c. szamat. Ha a boret a falra feszitenek, adogatnam a szegeket.

KNG 2007.08.01. 12:27:52

De azért gajdoltad annó borgőzös koleszbulikon ezerrel:)))

Ja 2007.08.01. 23:19:08

Mire az neki:
a) azután majd Dr. Brian May diszelegjen a lemezborítókon?
b) csak PhD védés után akarja őfelsége a Britt Királynő lovaggá űtni?
c) már elege van a gitárszólókból, és valami komolyabb dologgal akar foglalkozni?
d) Fredie nem engedte szabadságra?
e) támogatja az időssek egyetemi diplomához való jutásáért harcoló egyesületeket?

nagya 2007.08.02. 13:05:22

Nana, hogy gajdoltam. Egy csomo olan dolog van, amit csinaltam a koleszbulikon, es nem tudom megbocsatani a vilagnak! Aldozat vagyok, naturlcih...

Cpt. Flint 2007.08.07. 11:50:57

Nem lehet mindenki hülye, aki zenész. Legalább megkereste a doktori tanulmányokra valót. Ti meg irigyek vattok...

Brutuska 2007.08.07. 12:58:34

Flint Kapitány: ez nem igaz, az én nevem előtt is van egy légypiszok, szóval nem irigység ez:)

Cpt. Flint 2007.08.07. 13:44:03

Pont nem a doktorságra gondoltam, hanem a sikerre, és arra, hogy most már azt csinálhatja, amit akar. Akár doktor is lehet, ennyi idősen.

Cpt. Flint 2007.08.07. 13:46:44

Ez megint kicsit ugyanaz a kirekesztő ál-magasértelmiségi hozzáállás, mint a Rejtő posztban volt. Hogy majd ÉN (MI) megmondom (megmondjuk), hogy mi a művészet, meg hogy ki az igazi doktor. Legalábbis nekem ez jön le belőle. (Hogy PC legyek, bár utálok.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.07. 14:35:12

Az a te bajod, hogy neked más jön le, mint amiről a poszt szó. Ez nálad úgy látom, kezd általánossá válni, mint ahogy a Rejtő-komplexusod is. Vedd vissza az elszántságodat, kérlek.

Cpt. Flint 2007.08.08. 15:25:49

Az a te bajod, hogy úgy írsz, hogy más jön le belőle, mint amiről szerinted a poszt szól. Nekem aztán nincs Rejtő-komplexusom, nem is írtam róla a blogomba. Esetleg neked?
Vedd vissza az intoleranciádat, kérlek (ha már nyilvános blogot írsz). Én itt próbálok veled beszélgetni, te meg csak bunkózol.
Leszel szíves akkor megmagyarázni, szerinted miről szól a poszt? Mert ez hírnek (még bulvárhírnek is) mínuszos.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása