balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Zöldi László: A mellékes érték

2007. augusztus 19. - BDK
Az alábbi cikket a Klubhálón találtam:

A mellékes érték - Zöldi László írása

A Mozgó Világ legizgalmasabb kezdeményezése a Hónapló című rovat. Júliusban Grendel Lajos Pozsonyból, Dalos György Berlinből, Végel László Újvidékről, Balla D. Károly Ungvárról és Parászka Boróka Marosvásárhelyről szólalt meg a folyóiratban. Bezápult kisvilágunkba csempészték a határon túl élő magyarok nyitottságát.

Balla D. Károllyal még nem találkoztunk, ezért nem tudom, hogy kerekesszékben ül-e, vagy mankóval közlekedik. Csak azt, hogy korlátozott mozgását gondolati dinamikával pótolja. A legfürgébb írók egyike, fizikai hatókörét a lelki és digitális térbe tágította szinte határtalanná. Ami a legutóbbi hónaplójában megkapott, az a mértékletes értékrendje.

Magyarországi kiadója, a pécsi idén is meghívta az Ünnepi Könyvhét budapesti megnyitójára. Mivel készüljön? Új kötete éppen nincs a láthatáron, a kiadó négy régebbit dedikáltat vele, valamivel meg kéne lepni a hűséges olvasóit. Kitalálta, hogy egyedi borítójú CD-n adja kezükbe a válogatott műveit. Lemezre tette az összes képversét, kötetben még meg nem jelent versciklusait, megíratlan regényének első fejezetét és három esszékötetét. Meglepődött, hogy „az öt-hat könyvre rúgó anyag a cd egytizedét is alig foglalta el”. Na, ezen töprengtem el.

Furcsa értékrend alakult ki bennünk, a hagyományos könyvkultúrán nevelkedett értelmiségiekben. Minél több könyvet jelentetünk meg, annál értékesebbnek véljük magunkat. Erre jön Ungvárról egy bicegő költő, és azt állítja, hogy nem kell mindent két borító közé zárni. A szellemi műhelynek vannak olyan melléktermékei, amelyek korántsem értéktelenek, csak éppen más megnyilvánulási formára várnak. Most már értem, hogy évek óta miért ódzkodom egy tanulmánygyűjtemény megjelentetésétől.

Kollégáim szerint kötetbe kéne foglalni azokat a dolgozatokat, amelyeket tizenöt év alatt írtam a glokális sajtóról. Tudom, hogy a megyei lapok témakörét én dolgoztam föl a legteljesebben, mégsem vitt rá a lélek, hogy a folyóiratokban megjelent esszéket könyvvé formáljam. Mindössze egy kutató fejlődését tükrözik, néhány gondolattal és sok lábjegyzettel. Mérsékelt érdeklődést váltanának ki, akkor meg minek. Csak azért, hogy tizenkettő után legyen még egy kötetem? Többet érne a CD, rengeteg rajta a hely - ráférne a több mint háromezer tételből összeállított média-repertórium is. Üsse kő, megkérem az ötletadó Balla D. Károlyt, hogy tervezzen hozzá egyedi borítót.
Megjelent: Klubháló, 2007. agusztus 14. Lásd az eredetit is.


Kedves László!

Jóleső érzéssel olvastam fenti soraidat. Én úgy emlékszem, hogy nagyon régen, talán húsz éve is megvan, egyszer találkoztunk az Új Tükör szerkesztőségében, ahol akkor még ifjúnak számító szerzőként fordultam meg. De lehet, hogy megcsal az emlékezetem. Annyi azonban bizonyos, hogy akkor még nem is bicegtem, csak rémesen csámpásan jártam, mostanára viszont két rossz lábamat lecseréltem a kerekesszék négy jó kerekére.

Utolsó mondatod  poénnak szánt felvetését pedig szeretném nagyon komolyan venni.  Kérlek, add meg a kívánt CD-gyűjtemény címét, küldj egy szinopszist, hogy ihletet kapjak - és máris tervezem a borítót!


Naplójegyzetem, amelyre Zöldi László utal: Mi van a spájzban?
(lásd a második kockáját)

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr60143690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trombitás 2007.08.19. 15:38:05

"Ungvárról egy bicegő költő", ez jó. Lehetne állandó megnevezésed egy eposzban.

terensz 2007.08.19. 16:07:00

Inkabb "mindig rosszban santikalo"

zenebolond 2007.08.19. 21:21:41

Drága Balla D.! Viszont: a te verslábaid csöppet sem bicegősek!!! Jaj, ne maradjak viszont tudatlan: a "glokális" sajtó az szólelemény, mondjuk a lokálisból és a globálisból, vagy csak síma elütésből lett poén? Csók:Ö.csnénéd.

Brutuska 2007.08.20. 02:11:08

Az anyja! A jóédes! Juteszembe, mostanában szinte ellenálhatatlan vágyam támadt gárdát (csupa nagybötűvel) gründolni nékem is, lehetne monnyuk Árpádvonalbéli Kárpátaljas Übermagyargárda. Vagy pl. Kuruczfővárosi (alulművelt néptársaknak: Munkács) Rózsaszínegyenruhásnemisvagyunkagresszívek Gárda.)

Tényleg, ha nem fekete, hanem narancssárga (najó, ezt vikikéék elbaszták, de...) rózsaszín, vagy vörös (Garibaldi), fügezöld, vagy bármi, akkor arra gondolnék most, vagy sem.....

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.20. 09:02:53

zenebolond - kösz. a glokálishoz:

href.hu/x/3c56


Brutuska:
ez most hogy jött ide?

Brutuska 2007.08.20. 10:39:32

Károly, elnézést kell kérnem, az éjjel rossz helyre írtam a kommentet, betudhatóan némi kárpátaljas vodkának.... Tényleg sorry.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.20. 10:44:23

Megesik. Hány fizetendő unicumban határozzam meg a büntetésed?

vélettlen balettos 2007.08.20. 12:44:53

Lélekmelegítő ez a szerény önfényezés. Akár sztogram kárpátaljasi vodka.

nagya 2007.08.21. 20:41:33

Off: Nekem tetszett a hozzaszolasod, Brut! Amint gardat alapitasz, en ott leszek, es egesz kozelrol fogom szemlelni.
-szalongardista
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása