balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Meghekkelték a MÉKK honlapját?

2007. szeptember 15. - BDK
Elég ritkán fordul velem elő, hogy a MÉKK szegényes honlapján évek óta változatlan anyagokat szottyanjon kedvem olvasgatni. De most valaki levélben adatokat kért tőlem, így megnéztem: egy tájékozatlan érdeklődő megtalálja-e neve alapján a szervezet honlapját. Eléggé megdöbbentő dolgokat tapasztaltam.

Először is: ha a Google keresőbe beütjük, hogy Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége - akkor az első találat nem a keresett, hanem az "ellen"szervezett, a KMKSZ:



Sőt, a MÉKK honlapja nincs benne az első 100 találatban (ennyit megnéztem kíváncsiságból). Mindez azonban még magyarázható lenne azzal, hogy a MÉKK-nek fogalma sincs a keresőmarketingről és egyáltalán nem fontos nekik, hogy a neten könnyen megtalálhatók legyenek. Így aztán a puszta említések a saját honlap elé kerülnek a találati listán.

A dolog attól válik furcsává, hogy az első találalra adódó KMKSZ-címlapon egyáltalán nincs említve az értelmiségi közösség neve. Hogy ennek ellenére hogyan lehet első a találati listán, arra van keresőmarketinges módszer, de őszintén szólva nehezen tudtam volna elképzelni, hogy a KMSZ szakembereket dolgoztat azért, hogy külső linkek sokaságával elérjék, a konkurens szervezet nevére az ő szájtjuk legyen az első.

Ideig jutottam tűnődésemben, amikor rászántam magam: most már csak megnézem a MÉKK honlapját is. A címét tudtam fejből:
- a döbbenet itt következett: erre a címre is a KMKSZ-címlap jön le, igaz, kicsit szegényes, képek nélküli formában:


A munkácsi vár látképe és rá tett feliratok ugyan hiányoznak, a jobb oldali (a képen nem látható) linkek sem működnek, ám ez kétségkívül a KMKSZ-honlap címoldala, hangsúlyos helyen a szevezet email-címével.

Bizony nagyon úgy fest, hogy a MÉKK honlapját meghekkelték. El is játszottam a gondolattal: Kovács Miklós kiadja az utasítást, hogy Dupka Györgyöt meg kell hekkelni, hadd pukkadjon meg mérgében. Gyuri pedig már szervezi az ellenakciót: a sok egyéb hadakozás után kibontakozóban a kárpátaljai  magyar hekkerháború...
PS. 1. A MÉKK-honlap belső oldalai változatlanul elérhetők (annak, aki tudja a címűket), például: http://www.hhrf.org/mekk/tortenete.html - tehát csak a címoldalt írták felül.
2. Sejtésem szerint a címlap hosszabb ideje leledzik ebben a feltört állapotban, csak - mivel a MÉKK-honlapot a kutya sem nézi - eddig nem vették észre. Különben a webmesterük néhány kattintással már visszaállította volna.
3. Mivel én vettem észre a dolgot, természetesen mind a MÉKK, mind a KMKSZ azt fogja terjeszteni, hogy én voltam a hekker.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr31165971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denken 2007.09.16. 00:50:19

Jó tudni, hogy az összefogás hiánya nem csak kicsiny hazánk határain belül jellemzi a magyarság mindennapjait. Ezek a szervezetek megalakulnak, különválnak, átakulnak, elitélik egymást, meghekkelik egymás honlapját. És mindezt úgy, ahogy mondtad, saját magukon kívűl a kutyát sem érdekli. Én is csak véletlen vetődtem ide a blogodra. Azt sem tudtam, hogy léteznek ezek a szervezetek. Csak szánni tudom őket....vagy inkább csak egy jót röhögök rajtuk.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.09.16. 07:58:33

magam részéről a röhögést ajánlom. Bár szánalmas a működésük, szánni mégsem kell őket, mert nagyon jól megélnek az etnobizniszből.

vélettlen balettos 2007.09.16. 20:47:25

...mint ahogyan BDK a szadeszbizniszből...

vélettlen balettos 2007.09.16. 21:16:04

Lehet, h bennem van a hiba, de nekem a MÉKK-re az első tizesben sem jön be a KMKSZ. Másodikra BDK mostani beírása.

leta 2007.09.17. 07:57:47

Ha a teljes nevet írod be, a kmksz az első...

BDK · http://ungparty.net/ 2007.09.17. 09:49:27

VB, ha fenn akarod velem tartani a párbeszédes, légy szíves tartózkodj a rosszindulatú és alaptalan vádaktól. És továbbra is kérlek, változtasd meg megtévesztő nevedet.

wu2 2007.09.17. 17:25:51

A közös rendszergazdában keresendő a megoldás kulcsa. Kis segítség: Kontos.

wu2 2007.09.17. 17:25:52

A közös rendszergazdában keresendő a megoldás kulcsa. Kis segítség: Kontos.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása