balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Bunkómagyar Kárpátalján

2007. december 05. - BDK
 
Frissítés: Erre a helyre eredetileg egy videó volt betűzve a YouTube-ról: magyarországi fiatal turisták a vereckei hágónál (!) aziránt érdeklődnek igen szerény nyelvtudásukkal egy ruszin tehénpásztor nénitől, hogy vannak-e itt (a hágónál!) magyarok. Nemleges választ kapva a néninek a "Lesz, lesz, lesz, csakazért is lesz" kezdetű revizionista dal első sorát próbálják lefordítani.

Nem sokkal a poszt publikálása után írásom linkje kikerült az Index címoldalára, ahonnan zúdulni kezdtek az olvasók, akik közül leginkább azok szólaltak meg, akik maguk is süvöltő bunkóknaknak bizonyultak. (Lásd a kommenteket.)

Két nap elteltével a videót feltehetőleg a tulajdonosa, vagyis ugyanaz, aki felrakta - levette a YouTube rendszeréből, így én is csak a későbbi keresőtalálatot tudom bemutatni (azóta már a kereső sem tárolja a webcímet).

Az eredeti kommentárom ez volt:


A fenti jelenetben egy magyarországi Bunkómagyar azt kérdezi valahol Kárpátalján egy színtiszta ruszin vidéken, hogy... Helyismeret zéró, nyelvtudás zéró, csak valami sárga köd a "magyar Kárpátaljáról". Aztán, bunkóságát fokozandó, egy az alkalomhoz roppant illő irredenta dal címének lefordításával kísérletezik. Szerencsére teljesen eredménytelenül. Viszont a jelenetet érdemesnek tartja megörökítésre és arra is, hogy feltegye az internetre. Gratulálok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr21253037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Zsolt 2007.12.05. 16:54:47

Sajnos ezt Vajdaságban / Délvidéken is tapasztaltuk néhányszor:- (

fogyaszto 2007.12.05. 17:11:33

Fantasztikus! bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar bunkomagyar...........nem tudom karcsi te milyen magyar vagy?

Dömper Ármánd 2007.12.05. 17:34:40

ó, jajj, csak nem megsértődött valaki?

anonimusz 2007.12.05. 17:38:44

kedves karoly!

koszonjuk, hogy aktivan hozzajarult a honfitarsaink kozott fellangolo gyulolet mertekenek novelesehez.

udvozlettel:
[olvashatatlan alairas]

Timur 2007.12.05. 17:45:04

Ezt a bunkó állatot! Még kedélyesen meg is veregeti az öreg néne vállát. A hülye" übermensch"-e.

dzsoi 2007.12.05. 17:48:15

hadd engedd már meg hogy gratuláljak tehozzád aki ezt írtad édes drága ökör fiam szívesen látnálak a belügy pass osztályán a bevándorlásin is és még számos helyen ahol egy rohadt külföldinek nem adsz ki semmit amig zero nyelvtudás zero helyismeret. de ott már nem lennél ilyen kimérős mert az már irredenta viselkedés igaz? koncentrálj inkább az ismereteid hiányára annak kapcsán h miféle népek élnek kárpátukrajnában hány nyelvet beszélnek(angol,német,franciakanadai,orosz,szlovák) és ezekután nézzük meg te mekkora nimand lennél a hegyek között

géza 2007.12.05. 17:53:37

Sajnos, utóbbi időben elszaporodott az irredenta bunkóság kis hanzánkban. Az a szörnyű, hogy pici agyukkal nem fogják fel a nagymagyarországos zagyvaságok tahó mivoltát.
Üzleti ügyben sokat megyek németországba, magyar vállalkozó partnereimnek az anyacéget megmutatni, pénzt keresni.
Nos, némelyik kedves partnerem érkezik hozzám terepjáróval,mercivel, trianonos matricákkal a kocsik seggén. Az utazás alatt "hazafias" érzelmű partnereim mesélésével megy el az idő az adócsalási trükkökről, feketén megkeresett milliókról, százmillikókról, megvesztegetett emberekről, minimálbéres adózásról.
Esti vacsoránál német kollégáimnak velem próbálják fordítattni világmeglátásukat, szemét komcsikról, zsidókról,románokról, meg milyen is szép és nagy volt valaha országunk. Ilyenkor megpróbálunk a fociról és a sörökről beszélni.

aleromanozott 2007.12.05. 17:54:37

a hanyinger kerulget a sok bunko magyarorszagi magyartol.
inkabb maradjatok otthon, gyakoroljatok a kiejteseteket amirol kilometerekrol meg lehet ismerni, (figye' es akkor most ez hogy van ott nalatok, erdely az egy varos?),
hordjatok csak a nike polot pumacipovel, mert latattok nyugaton hogy az a meno,
igyatok csak a tescoban vasarolt kolat a suzukiban,
legyetek csak mindig okosabbak mint a masik.

Es mennyire meno dolog kirohogni egy oreg neniket. Hu ez aztan hatalmas teljesitmeny volt. Gondolom meseli is a baromarcu otthon (a szuper pesti kiejtesevel persze) hogy mekkora buli volt karpataljan.

A tö**m tele van minden magyarorszagi magyarral.

Lópikula 2007.12.05. 18:16:43

Ajjde tiszta fos a blogod Balla Degenerált Karcsikám:D Mesélj erről a dologról te youtubot fresselsz álló nap és minden piszlicsáré videót ennyire felfújsz?:) Hol jelenik itt meg a helyismeret hiánya kedves retardált negyediglenművelt barátom? Szerintem sehol. Azzal meg legyél tisztában hogy az emberi viselkedés (tehát ezt rajtad kivülállókon tudod majd tanulmányozni) olyan ha nem beszéled a nyelvet akkor ilyen testi jelekkel kontaktolsz mint ahogy ez a pali megveregette az anyóka vállát. De nem, itt ő leverte a nénit, belenditett egy hatalmas nácisat és rákezdett a fasiszta nótára. Én az indexről keveredtem ide és az rendben van hogy te hadonászol a tolladdal és minden hülyeséget leírsz de engem 1x tudhattál vendégednek és annyi:) na pá

gothmog 2007.12.05. 18:18:57

Ez az az eset, amikor az ostobaság magabiztossággal párosul. Nézzed meg a dzsípíeszedet, ha eltévedtél, te nagyvalagú tahó. Ketten körül merik állni a harminckilós nénit. Jézusom.

gothmog 2007.12.05. 18:21:36

Lerománozott, ne vedd a szívedre, tudod, nálunk ez úgy van, hogy amikor szavazat kell, akkor szegény, határon kívülre szakadt magyar testvéreink, akikkel milyen igazságtalanul elbánt a történelem.
Amikor meg eljönnek és munkát vállalnak, akkor meg büdös geci románok.
A fentiek ismételgetőinek meglepően nagy a közös halmaza. Többnyire ugyanazok.
Szóval ne vedd a szívedre, nem mindenki ilyen tahó, csak egy időben "ezek" között divat volt átjárni, megveretni magukat. (mert az hír) Mint az idióta, akit az egyszeri székelyember belesegített az árokba, biciklistől, mert lerománozta.

itteni 2007.12.05. 18:30:52

Sajnos ez az átlagmagyar turista, s még hogy ne nyílna ki a bicska a zsebemben, látva ezeket a tápos bunkókat. Igen, képzeljétek, beszélnek még magyarul Pesten kívül is, s fel kéne fogni, hogy a határaitokon kívül egyáltalán nem csípnek már annyira titeket. Egyszerű a magyarázat: mert TÁPOSoknak tartanak, s joggal.

asa107sol 2007.12.05. 18:42:08

bunkómagyarnak lenni ősi magyar szokás.

gothmog 2007.12.05. 18:42:22

Ugyan miféle információt remélt leszűrni abból hogy "vannak-e itten magyarok"? Janus Pannonius nyomában jár, vagy mi a fasz? Lesz-lesz-lesz? milesz, bazmeg? Ha külföldön járok, akkor
1. felkészülök, legalább egy tetves térképpel.
2. ha mégis eltévedek, és megkérdezek valakit, az útícélomat -gy.k. város, falu neve- mondom neki, nem azt hogy mi "lesz".
Lópikula, te melyik vagy a kettő közül, a puffancs, vagy a hosszúpuska?

fogyaszto 2007.12.05. 18:44:34

Szoval bunkomagyar karcsika szamara felviradt a dicso nap! Csak annyi kell hozza hogy leirja a trendi jelzod es maris fut az index -en a blog.Karcsi megfogtad az isten labat!Mar 11 komment hova fog ez fajulni?Esetleg meg lehetne tobb is csak annyit kell tenni hogy otthon lekopod a bunkomagyar anyukadt,majd errol keszitett dicsoseges beszamolo tuti utni fogja akkar 111 kommentet is!. Karcsi sok sikert!

dzsoi 2007.12.05. 18:54:37

gothmog. hol van az de tényleg hogy itt valaki eltévedt? az a baj hogy blogkarcsi seggárnyékában vagy ki kéne tekinteni te gyökér és megnézni a videót rendesen hogy lásd senki sincs eltévedve. ezt blogkarcsi leirta és azóta olyanokat hoztok gyíkok h dzsipiesz meg vigyél térképet tuskó pesti. amugy ez az ember mitől lett pesti? blogkarcsi mutasd a csapásirányt bazmeg és bármit beszopunk.

gibic 2007.12.05. 18:57:43

ha kimentek karpataljara es gunyolodni szeretnetek egy oreg nenin,eloszor is te kover,elhizott segfej es a hozzad tartozo hanyadek tarsasag tanuljatok meg a magyaron kivul valami mas nyelvet,ami persze nektek magyarorszagi magyaroknak nem megy,es masodszor,ha legkozelebb szorakozni szeretnetek, egy besotetitett ukran rendszamu mercedeszbol kiszalo "bacsikaval"tegyetek ezt.

gothmog 2007.12.05. 19:01:52

dzsoi, jó, nem tévedtetek el,megkövetem alássan méltóságtokat. de akkor megkérdezem mégegyszer azt, ami fölött elsiklottál:
*miféle információt remélt leszűrni abból hogy "vannak-e itten magyarok"?*
várom válaszod.
egy magyarországi magyar.

cseke gabor 2007.12.05. 19:06:08

Nem hiszem, hogy a az altalanositas szerencses dolog. A bunkosag soha nem volt helyrajzi sajatossag.
A tudatlansag gerjeszti a bunkosagra valo hajlamot, a kivagyisagot.
A bunkosag forditottan aranyos az egyen ertelmi szintjevel, szellemi kapacitasaval, intelligenciajaval. A masokkal szembeni felsobbrenduseg erzese elinditja azt a bizonyitasi vagyat, amely megmutatja a bunkosag vagy tahosag vegtelen hatarait.
Probaljunk az ilyen ember kezebe adni egy tortenelem konyvet, hogy ismerje meg hazaja es legalabb a szomszedos orszagok nepenek tortenetet....Ez vicc volt. Ne tedd! Ettol agressziv is lesz.
Gabor.

disznoemberek · http://vesszenekahunok.hu 2007.12.05. 19:12:46

gibicnek és az összes tetves magyar népnek! büdös magyarok, timindahányan undorító modorotokról győzitek meg újra és újra a világot! ekkora egy sötét állat lelkiismeretlen kurva népet még afrikában se basznak össze a 100tagú belterjes törzsek. semmi közötök az ojrópérizmushoz, mint mondtam rohadt barbárok vagytok. ezen a videón szereplő embereitek, köztük a dagi is a legjava a ti alja fajtátoknak. illemtudóan csak akkor kuncogtak mikor seggire lett verve a jószágnak. Körül nem álltak ezek senkit, maximum magyar értelemben, ugyanis a magyar egy annyira zárkózott beteg néplélek hogy neki már ez is fenyegető ha elébe állnak. nem lett itt senkire kéz emelve és amúgy is épp annyi eséllyel lehetnek a videón szereplő személyek mocskos székelyek mint mocskos anyaországiak. magyarok! cakkumpakk! mocskos állatok vagytok!

gothmog 2007.12.05. 19:17:10

jólvan, jólvan, disznó, nyugodjál, még valami bajod esik. Menj, mosd meg az az arcod, hűtsed le magad, ülj le kicsit. A végén még szétpukkad a fejed, aztán anyukádnak kell feltakarítani. Az meg kinek hiányzik.

gothmog 2007.12.05. 19:22:43

azért az már valami, csak ezért regisztrálni. Valaki elárulhatná, melyik iskola melyik tantárgyának feladata ez, bemenni egy fórumba, és mindenáron balhét provokálni. Akár több nickkel egyszerre.
Szociológia lehet...

valaki 2007.12.05. 19:23:42

Kedves Lerománozott!
Megértem az indulataidat, de én is magyarországi magyar vagyok és eszembe sem jutna lerománozni téged. Ugyanolyan szintre próbálsz keveredni, mint akiket kritizálsz. Egyébként én is utálom a tápos, öntelt figurákat, és bizony erdélyi magyarok között is találkoztam ilyenekkel. Nekem még sincs tele velük a tököm.

Fucksee 2007.12.05. 19:33:39

Szerintem semmi gázosat nem tettek, csak simán trógerok voltak, mint a honfitársaink nagy százaléka. Egyébként rühellem az ilyen "átlagtúristákat-átlagmagyarokat".

akárki 2007.12.05. 19:36:23

Gothmog, te nyilván Julianus barátra gondoltál 18:42:22-es hozzászólásodban.

gothmog 2007.12.05. 19:42:20

ja, bevallom, bunkó vagyok én is.

te fattyú gothmog 2007.12.05. 19:43:25

itt nem kell regisztrálni te szinvak is vagy baszdmeg kutya??

gothmog 2007.12.05. 19:48:50

jah, nekem az indapassos nick jön be alapból, így aztán nem írok minden kommenthez másik nevet.
A színvakságot azt miből gondolod?

de persze ha akarok 2007.12.05. 19:51:28

tudok összevissza írkáni én is

gothmog 2007.12.05. 19:53:36

szóval ezt jelenti a kék, meg a fekete. nocsak.

gothmog 2007.12.05. 20:00:00

"amúgy meg youtube.com/watch?v=2Tq0AKEmjRQ"

Hű, tényleg micsoda bunkók, milyen tájszólással beszélnek, meg _egymáson_ poénkodnak. Te ezeknél sokkal magasabbrendű vagy, gondolom.

gibic 2007.12.05. 20:15:45

kedves disznoemberek,meg hogy te beszelsz a modortalansagrol! es ha ketelkedsz a hoseink hovatartozasarol,ilyen durva akcentusa csak"anyaorszaginak,van hidd el nekem(orosz nyelvszakos vagyok) erdekes szamomra te hova sorolod magad,mertmindenkit besoroltal valahova

dzsoi 2007.12.05. 20:18:39

ja tiszta gennyes parasztok:D a distinkcio meg ott van te kibaszott primitiv kisember hogy amig ezek azon röhögnek hogy dezodor került a kezükbe és felmosórongy addig amazok meg azon hogy milyen fura a szemnek hogy pálcázzák az állatot és milyen muris nyelv a szláv. te egyiken se tudsz szabadon nevetni és komolyan veszed mert a karcsi megmondta neked mi van. a okos karcsi, a értelmes

gothmog 2007.12.05. 20:27:08

dehogynem tudok, egészen jól elvigyorgok azon, hogy hogy felbasztad az agyad. Hát ez van. Nem vagyunk egyformák.
Én vagyok a primitív kisember, te meg az inteligens felsőbbrendű. Aki tud nevetni azon, hogy milyen muris nyelv a szláv(?). Fú netuddmeg, a japán nyelv milyen vicces, majd hallgasd meg egyszer. Jó mulatást.

asztrografológus 2007.12.05. 20:33:25

ki a faszom ez a balla károly? valami unatkozó komcsigyerek?

dzsoi 2007.12.05. 20:34:25

intelligens. ha egy szóra tákolsz fel egy gyönge mondatot, add meg a nyomatékát a helyes leírással. amugy töki az két egyenrangu következtetés akart lenni hiszen te is láttad h nevettek a szláv nyelven és láttad azt is hogy utánoztak egy parfümreklámot. igazán nem azért hogy személyes érintettségbe keritselek de anyád nyelve nekem a legviccesebb és nem kívánok mást a lécre verni. johól szópík a kúrvája:D na mentem szióka

asztrografológus 2007.12.05. 20:34:36

"virtuális öngyilkosság" gratulálok faszfej!

gothmog 2007.12.05. 20:42:53

Helyesírással kötekedni mellébeszélés. Feltettem egy kérdést, (19.01.52) nem válaszoltál rá. Válaszoltál azokra, amikre egyszerű volt, és volt rá valami üres frázisod. Aztán lelépsz. De azért szépet dühöngtél. Tetszett.

Pirandellus 2007.12.05. 21:36:00

Ha a Föld Isten kalapja,
Magyarország a bokréta rajta!
Vagy nem?

dzsoi 2007.12.05. 21:37:57

gothmog nagyságos úrnak azban a bizalmi reményemben, hogy végülis megérti. tessék venni egy hangszórót bazdmeg haverom ha nem viszi az alaplapi, szóval meg lett kérdezve törtrusznyákul a kedves pásztor hölgytől hogy vannak e itt még magyarok. ha ezt a kérdést te hiábavalónak vagy okafogyottnak érzed akkor felejtsd el hogy felelős magyar ember vagy. aztán ki akarták fejezni hogy ha nincs is, de lesznek, vagyis ezek a büdös anyamagyar nácik a határontúli politikai nézetüket,testvérpolitikájukat festették meg,vérrel persze, mint pl hogy az ottani magyarok, akiknek az a hely az eredőjük, sokasodni fognak, egyre többen lesznek és erősítik a magyar kultúrát. Mire valamelyiknek eszébe jutott ez a nagy feró dal, mert nyilván a lesz szóhoz mi nácik igen gyakran ezt társitjuk. aztán lehet úgy nézni hogy ezek odamentek és azt mondták hogy hol vannak itt a magyarok,vannak itt magyarok te geci vagy már megettétek őket? meg amúgy is eltévedtünk, hol a faszba vagyunk, mondd meg merre kell menni mert darabba szedünk, majd felhozták neki a nagyferó számát ami a nőnek egyböl beugrott mint ordasság és már csak annyi ereje maradt a lelkiterror után hogy állja a nagydarab náci ütegét és annyit még kinyögjön végső szusszal hogy dászvidányjá. Ez a blogkarcsinak oly kedves olvasat lehet, és persze ezek az állatok szin rusznyák földön voltak ekkor, ami azt jelenti hogy mutatóba sincs egy magyar, akivel szót lehetne váltani, kizárt, tehát el voltak tévedve. mert a magyarok itt, az ukránok ott, és minden nép szeparálva él. én amugy nem is láttam a kérdésedet, de most hogy válaszoltam remélem közelebb vittelek egy szép új világhoz, aminek hivéül szegödöl, vagyis ahol a bunkó magyarság fokról fokra írtja le a körös népeket és csak irredentizál meg felrakja mindezt a youtube-ra. Gyere tarts velünk

states 2007.12.05. 21:52:59

Bunkó magyar leginkább az, aki bunkómagyarozik meg irredentázik...

Emmet Ray 2007.12.05. 21:58:06

hogy elszabadultak itten az indulatok... nyáron túrázgattunk a kelemen-havasokban, az átlagmagyar túrázóval nem volt semmi, gond, még köszöntek is, egy-egy csúcson közösen pihentünk, beszélgettünk... nem is olyan hülyék, mint amennyire a legenda tartja :) bár az is igaz, hogy az a jó "határontúli" a nagy többség szerint, aki otthon ül... persze az egész relatív, megmondta einstein, nem veszik észre, hogy a határ másik oldaláról, esetleg ők a "határontúliak"

Szitakötő 2007.12.05. 22:33:07

Szeretem az ilyen fórumokat, mert gyors enyhülést adnak olykor nagyon is erős honvágyamra.

Azért a családot és a barátokat akkor is hiányolom :(

isti 2007.12.05. 22:39:13

Szerintem az igazi bunkómagyar azt hiszi magáról, hogy kurva jó neki, mert ő magyar. Pedig csak egy szerencsétlen, mert azt hiszi, hogy ez kurva jó dolog. Szerintetek nem hülye az ponty, aki azzal henceg a csukának, hogy tud úszni?

Magyarorszagi Magyar 2007.12.05. 22:47:00

Magyar vagyok. MO-n elek. A magyaron kivul meg angolul es nemetul is beszelek. Nem jartammeg sem Karpat-aljan, sem Erdelyben. Bunko sem vagyok.

Egy Karpataljai · http://www.akarhol.hu 2007.12.05. 22:50:49

Egyet kell ertsek a Cseke Gáborral.... Ennek a vitának a legnagyobb problémája és az egyetnemértés gyökere az általánosítás... Talalkoztam ár életem során bunkó pannonnal, de kárpátaljaiáról származó honfitársammal és erdélyi magyarral is, sőt igazi pusztító, sötét német éés angol álattal is, vszont találkoztam mindezen helyekről származó jófej, segítőkész, barátságos emberekkel is... A bukóság nem terület és tájegység függő... Szerintem.

Egy Karpataljai · http://www.akarhol.hu 2007.12.05. 23:09:11

Meg egy utolso eszrevetelt engedjetek meg...

Ez a kis forum teljesen jol illusztrálja a Magyarság legnagyobb problemajat, nevszerint a szethuzast. Nem az tortenik, hogy elkonyveljuk, hogy vannak BUNKO emberek, hanem elkezdjuk egymast tepni, hogy ki, hol, mennyire magyar es bunko... Es ha nem a kulhoni vagy magyarorszagi magyarok szethuzasa a tema, akkor ki jobbos es ki balos... Szanalmasak vagyunk... Le ken errol szokni. A kulonbsegek helyett a kozos dolgokra kene koncentraljunk, es az osszetartasra...

Tamás 2007.12.05. 23:46:01

Szeretem az Erdélyi Magyarokat, nem mondom, hogy mindegyiket, mert mindegyiket nem ismerem. (Kárpátalján még nem jártam) :) Ellenben nincs magyarországi tájszólásom, vagy, hogy is mondta az egyik itteni kedves forumozó. Tiszteletteljesen nézek a más országokban, főként a történelmi magyarország területén élő magyarokra. Meglepődtetek? Igen, Magyarországon élek, magyar is vagyok, még sem vagyok bunkó, sem tapló, sem tápos.

Hazánk része 2007.12.06. 00:16:33

"Hazánk része Kárpátalja, köszöntünk! Újra magyar és boldog lesz a földünk!
El nem vehet senki tőlünk majd többé, a miénk voltál, az is leszel örökké! Megvédünk minden erőnkkel, az életünkkel és vérünkkel!
Hazánk része Kárpátalja, köszöntünk! Újra magyar és boldog lesz a földünk!"

chimie 2007.12.06. 00:32:26

Asszem az itt olvasható kommentek jól mutatják, hogy bunkóság terén az Anyaország és az Elszakíttatott Részek egyaránt jól el vannak eresztve :-)
Talán csak nem tehet róla senki, hogy egyszer csak a határ emez vagy amaz oldalára került a lakóhelye...

2007.12.06. 01:45:51

Na jólvan, látom, már a magyarországi és azon kívüli magyarok ekézik egymást a különböző netes fórumokon. Haladunk, csak így tovább.

Ja és hogy ne legyek off, mindenkinek lóf@szt a seggébe. ;)

Mike36 2007.12.06. 02:34:07

tökmindegy hol lakunk, mi magyarok gyökerek vagyunk és kész :)

Matfu 2007.12.06. 07:09:39

sajnos ezt néve inkább csak azt érzem, hogy nagyon ciki.

Utoljára sajnos én is rendkívül egyszerű emberekkel voltam Erdélyben, égett is a fejem párszor. Megfogadtam: így ez volt az utolsó alkalom...
De higgyétek el: ezt a sok taplóságot többnyire mind jóindulattól fűtve sikerül elkövetni.
Nem tehetnek róla szegények, itthon nem tanította őket meg senki.
Szerintem a szabály: szépen figyelni, csöndben tanulni...
:-)
Na nyugi.

sicumaci 2007.12.06. 08:11:37

nem lehetne egyszerűen megmaradni a "bunkó" kifejezésnél? magyarozás nélkül? a megszólalásból úgyis látszik, hogy nem maorik, a "lesz, lesz, lesz"-ből meg az is, hogy főfoglalkozású, hivatásszerű magyarok... :-) egyszerűen nagyra nőtt bunkócskákról van szó. nemzetközi jelenség, mondhatni, világszínvonal.

Sumér örökség 2007.12.06. 08:53:10

Ott is megy még mindig széthúzás, nem?
Vagy lehet, hogy tényleg másik bolygóról jöttünk. Ezzel a mentalitással valóban egyedülállóak vagyunk a földön. :-)

Tomiko 2007.12.06. 09:12:10

Typisch ungarisch! A fent leírtakon, széthúzás, önzés, taplóság, tanulatlanság, ellenségeskedés, ausztriában is jókat röhögnek rajtunk! Jut eszembe még egy nagyon ismert tulajdonságunk külföldön. Ha több külföldi együtt dolgozik egy cégnél tesznek egymásért mert messze vannak otthontól a földijük az egyetlen akire számíthatnak, "szeretik egymást". Mi (mo-i) magyarok 20 cent előnyért alárakunk a másiknak, agyontiporjuk...stb. Persze van kivétel, csak kevés.

Boros Oszkár 2007.12.06. 09:58:45

Mi itt a probléma? Hát él a Kárpátmedencében más is, mint magyar?
Ha mégis, hát tanuljon meg sebtiben magyarul, mert a rutén, a tót, a rác meg az oláh az nem is nyelv!

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2007.12.06. 18:36:18

Oszikám kurvára átláttad a problémát :-) Bizonyára ezen nyelvek mindegyikét remekül beszéled is, ott a pont. Azért érdekességként hadd említsem meg, hogy a Kárpát-medence lakóinak többsége nem magyar. Kb. a XVII. század óda.

P.I. 2007.12.06. 18:44:01

Minderről a Moldova-féle kamionos jut eszembe...

P.I. 2007.12.06. 18:59:01

Egyébként megszűnt a video letölthetősége...

Boros Oszkár 2007.12.07. 07:07:10

Chimiekém, nagyon híján lehetsz a humorérzéknek, ha nem vetted észre, hogy ugyanazt gondolom, amit Te.

Atilla, isten ostora 2007.12.12. 13:01:24

Ennyi ostaba embert még nem láttam a neten.
nem láttam a videót, ezért el tudom képzelni, hogy bunkó módon viselkedtek a fiúk, de hozzá kell tennem, hogy Ti sem ismeritek a történelmet.
Csak kíváncsiság szinten nézzétek meg pl a felvidéki városakat név szerint rákeresve. Lakkosság aránya 1910 és most, tudniillik 1910-ben trianon előtt volt népszámlálás!
Megdöbbentő
Erdélyről is találhattok sok írást, hiszen trianon előtt a magyarság még többségben volt ott is.
Egy baj van csak, hogy ez már nem vagy csak részben visszafordítható.

Magyar-Vers · http://www.magyar-vers.hu/verscd.html 2007.12.14. 15:16:00

Talán ez a lemez, egy kicsit összehoz, és elgondolkodtat.

rainy_day_coffee 2007.12.14. 21:03:34

Szegeny, szerencsetlen Ady, hogy kerult ebbe a tarsasagba?
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása