balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Könnyített vízumhozjutás

2008. július 18. - BDK

Olvasom: "a határon túli magyar szervezetek erre jogosult vezetőinek lehetőségük lesz arra, hogy egy felelősségvállalási nyilatkozatot adjanak ki a magyar igazolvánnyal vagy hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező személyek számára, amely a vízumeljárásban a beutazás és a tartózkodás anyagi fedezetének igazolására szolgál." Jól értem? A KMKSZ meg az UMDSZ vezetői fogják igazolni, valakinek van-e elég pénze, hogy Magyarországra utazzon és ott tartózkodjon? Eszem megáll.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr72574863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zebra 2008.07.18. 19:40:05

És mennyiért állítanak ki egy ilyen nyilatkozatot?

P.I. 2008.07.19. 09:15:54

Végre valami újat fog tudni mondani az embereknek mindkét szervezet...

P.I. 2008.07.19. 09:17:03

Vagy majd belépéshez kötik, mint annak idején a magyarigazolványosdit

Rohonyi 2008.07.20. 00:40:22

Továbbá, a közlemény úgy fogalmaz, hogy a határon túli magyar szervezetek lesznek jogosultak kiadni az igazolást. Vajon hol kezdődik és hol végződik a határon túli magyar szervezet. Mennyivel határontúlimagyarszervezetebb mondjuk a MÉKK, mint az Aknaszlatinai Bányászok Baráti Szövetsége? Adhat-e majd igazolást az Ivano-Frankivszki Magyarok Balaton Kulturális Egyesülete? És Dupka?

Arról nem is beszélve, hogy a kátpátaljai magyar vízum-ügyintézést a kezdetektől masszív korrupciós légkör veszi körül. És ebben a kárpátaljai magyarságszervezetek is vastagon érintve vannak 2003 novemberétől. Hogy, hogynem, már megintcsak kedvenc kárpátaljai magyarásgszervezeti vezetőnk, Dupka György neve tolakszik ide, mint élő példa.

Ennyire azért nem lehet vak a magyar kormány. Talán majd Brüsszelből a fejére koppintanak ennek a szerencsétlen H-né Fekszi Mártának, hogy magyarázná már el, miféle közjogi funkciókat bíznának kedvenc magyarságszervezeteikre. Nem lennék meglepve, ha ez az elképzelés a kormányzati kisebségpolitikai nagyágyú, Gémesi Ferenc agyából pattant volna ki. Már az is gázos, amikor kvázi magyar állami feladatokat delegálnak kárpátaljai magyar szervezeteknek, pl. oktatási támogatások szétosztása.

P.I. 2008.07.20. 11:17:33

Elolvasva az MTI-n és egyebütt megjelent híreket, azt kell gondolnom, hogy mindez jó. A magyarságszervezetek tulképp nem az anyagi fedezetet igazolják, hanem az általuk kiállított amolyan garancialevél a meghívólevelet váltja ki. Utóbbi elég lejeltős terhet ró (utánajárást, költségeket stb.) a magyarországi meghívó fél részére.
Üdvözlöm a könnyítést.
(Nekem még nincs schengeni vízumom, remélem pozitív hozzászólásommal elősegítettem az igénylés és megadás folyamatának felgyorsítását a saját személyemet illetően...)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.20. 13:53:53

nekem sincs. és sose legyen vízumom, ha az UMDSZ-nek vagy a KMKSZ-nek kell értem bármilyen garanciát vállalnia. (pardon, én szóba sem jöhetek, hiszen magyarigazolványom sincs.)

én tragikusnak gondolom ezt a fejleményt, mert még több hatalmat ad azoknak a szervezeteknek a kezébe, amelyek ezzel eddig is visszaéltek.
szerintem jogilag nonszensz egy ilyen döntés.
de a rokoni-haveri körnek, rokonok rokonainak és haverok haverjainak persze nagyon jól jön.

mosko 2008.07.20. 21:18:03

fura dolog. a magyar allam atruhazza a dontesi felelosseget egy masik orszag partjaira.

P.I. 2008.07.21. 12:25:52

Tévedés: nem pártokra, hanem társadalmi érdekvédelmi szervezetekre. Az UMDSZ pl. hivatalosan nem azonos az UMDP-vel, illetve a KMKSZ a KMKSZ-Magyar Polgári Párttal, vagy hogy is hívják az utóbbit...

lotus_notes 2008.07.21. 15:43:11

Huppá. Megintcsak pozicióba kerülnek és a "kis szegény ember" meg hajbókolhat az ilyen nagy és okos vezetőknek :)
Szánalmas mit ne mondjak ... :)

Rohonyi 2008.07.21. 18:34:19

És mennyivel jobb nekünk, ha nem az UMDP-re, hanem az UMDSZ-re, illetve nem a KMKSZ-MPP-re, hanem a KMKSZ-re bízzák. Tekintve, hogy mindkét esetben 100% az átfedés a szervezetek között. Egyébként is, mennyivel vagyunk előbbre, ha a "társadalmi érdekvédelmi szervezetekre" és nem pártokra bízzák a dolgot,?

V.B. 2008.07.23. 13:44:28

Teljesen egyet értenék BDK felháborodásával.
DE:
átlagállampolgárként amennyiben választanom kell egy engem lekezelő m-i rokon, aki esetleg hajlandó felkeresni az én pénzemért (félhavi fizetésemért!) az amúgy őt lekezelő illetékes hivatalokat és az UMDSZ/KMKSZ között – akikre az én olvasatomban tulajdonképpen a statisztaszerep(!!!) hárul, hiszen a garancialevelet a magyarigazolványhoz kötik –, hát akkor ez utóbbiakat választom.
Annak meg, BDK, akinek testvére él Magyarhonban, könnyű nagyfiúnak lenni, hiszen számára adott a nemzeti vízum, ami felér a schengenivel!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 13:48:05

Nincs nemzeti vízumom, sem schengeni. Nem vagyok, vagy ha vagyok, akkor nem ezért nagyfiú. Inkább azért, mert nem érzek semmi kényszert arra, hogy ilyen áron Mo-ra utazzam.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 13:50:40

Ja, magyarigazolványom sincs, úgyhogy a nemzeti szóba se jöhet, lévén előbbi az utóbbi alapfeltétele.

V.B. 2008.07.23. 14:35:56

A magyarigazolvány kiváltása természetesen nem kötelező. Attól senki sem vált nagyobb magyarrá. De: a nemzetit nem kötik a magyarigazolványhoz. Másrészt: ha szavazásra bocsátanánk a nép körében, alighanem alulmaradnál a véleményeddel. Utálom az ilyen-olyan kedvezményeket, de az egyszerű ember – egyesekkel ellentétben – nem hordja mindig magával a bölcsek kövét. A paraszti ész meg azt diktálja, vélem én, hogy a garancialevél jó intézmény, mert egy kisebb megaláztatással kiváltja a bonyodalmas és költséges megaláztatást. Ilyen egyszerű.

V.B. 2008.07.23. 14:40:16

Egyébként meg, BDK, pont téged nem féltelek: a könyvhétre vagy egy jól fizető író-olvasó találkozóra olyan vízumod lesz, amilyet csak akarsz:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 14:45:50

Ebben a kisebb megaláztatásban én annyira nem hinnék, de meglehet, igazad van. És ha a kisembernek így jobb, akkor kár ágálnom ellene. Ezt elfogadom. Engem, mint biztosan érted, az zavar nagyon a dologban, hogy a szervezeteink megint olyasmire kaptak felhatalmazást, amivel majd jól vissza tudnak élni.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 14:50:46

VB, tévedsz. Az idén hivatalos voltam a Könyvfesztiválra, aztán Pilinszky-kötetem megjelenésére Szombathelyre (fizettek volna), aztán a Könyvhéten is dedikálhattam volna, most pedig 31-én megint könyvbemutatóm lesz (esszékötet) - és én nem mentem, nem megyek.

V.B. 2008.07.23. 15:16:14

Ebben a kisebb megaláztatásban én annyira nem hinnék, de meglehet, igazad van. És ha a kisembernek így jobb, akkor kár ágálnom ellene. Ezt elfogadom. Engem, mint biztosan érted, az zavar nagyon a dologban, hogy a szervezeteink megint olyasmire kaptak felhatalmazást, amivel majd jól vissza tudnak élni.
Én nagyon is értem, mi zavar ebben a dologban. Erről ezen az oldalon egyszer már kifejtettem a véleményemet. Elmondtam: valójában Budapest termeli ki az itteni "kiskirályokat". Ez ebben az esetben is fennnáll: BP kidolgozott egy programot, amit a külképviseletek nem vállalhatnak fel. Létre lehetne még hozni valamiféle kuratóriumot, kollégiumot, de lebnne-e értelme. A szervezetek meg csak statisztaszerepet játszanak, ismétlem, mert a dolgot a magyarigaziolványhoz kötik, tehát nem elhetnek vissza semmivel. Kisebb megaláztatás lesz – odamondogatás, várakoztatás stb. – de a a levél kiadását az igazolványtulajodnosnak nem tagadhatják meg. A m-i eljárás mégiscsak bonyolultabb, költésgesebb és nagyobb megaláztatással jár. A népnek ez a jobb. Az egyértelmű, hogy a szerevzetek szerepe megnő némileg, de talán nem is baj, ha figyelembe vesszük, milyen meglepetésekkel szolgál az ukrán belpolitika.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 15:25:02

A szervezeteknek a "sajátjaval" szemben nő meg a szerepe, s nem a belpolitikai súlya lesz nagyobb.
A tudósítások szerint egyébként ezt a bulit nem Pesten találták ki, hanem az UMDSZ écája volt. Ami persze nem biztos, hogy igaz.

V.B. 2008.07.23. 15:36:18

Ezt a bulit nem Pesten találták ki, hanem az UMDSZ écája volt.
Akkor még egy valami, amiből a káemkáosz kivonulhat?)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.09. 09:15:29

"A KMKSZ a felelősségvállalási nyilatkozatot olyan útlevéllel és magyarigazolvánnyal/hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező személyek részére állítja ki, akik tagjai a KMKSZ-nek, vagy rendelkeznek a magyar történelmi egyházak, illetve a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség ajánlásával."

www.karpatinfo.net/article71925.html

Édes!

B. E. 2008.08.09. 11:28:32

Mintha némi diszkriminációt éreznék. Ha nem váltod ki a magyarigazolványt, nem lépsz be, nem vagy vallásos vagy nem történelmi egyház híve vagy, de még tanár sem vagy, akkor vess magadra? És maga a nemzetiségi hovatartozás nem számít? Nem tudom, Ukrajna számon tartja-e még az útlevélben/személyiben, mint annak idején a SZU, de azért az most nem jönne rosszul...

v.b. 2008.08.09. 19:58:12

Kedves BE és BDK: van hagyományos módszer is, amivel élhet nem KMKSZ- és UMDSZ-rag, nem református,nem római katolikus s nem görög katolikus, nem pedagógus: tessék megkérni a magyarországi rokont, ismerőst, küldjön akár közjegyző, akár a BÁH-on keresztül hitelesített meghívót, és perkáljon le 15-20 ezer forintocskát. Vagy vállaljon sorsközösséget azzal a népcsoporttal, melynek tagja. Ilyen egyszerű. A garancialevél-kérés tudniillik nem kötelező, hanem lehetőség!!!!.

B. E. 2008.08.09. 20:18:53

Azt hiszem, az, aki magyarként él Kárpátalján, már eleve vállalta a sorsközösséget -- már ha ezt nyilvánosan-hivatalosan egyáltalán vállalni kell. Tudok nem egy olyan határon túliról, aki elvből -- különböző okokból! -- nem akarja kiváltani a magyarigazolványt. A 15-20 ezer forint pedig, tudjuk, még Magyarországon sem mindenkinek áll bármikor rendelkezésre. Amúgy pedig ez a garancialevél, ha jól értettem, az anyagi fedezet (vagyis a tartózkodás költségeinek) igazolására szolgálna. Ennek pedig semmi köze a sorsközösséghez, a politikai és felekezeti meggyőződéshez.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása