balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Fusaléb (felhívás)

2008. augusztus 11. - BDK
Öt éve ötlöttem ki a Képzetes szavak lexikonját, ez a harmadik játéksorozat záró fordulója. Kulcsszavát - a magam-alkotta szabályoknak megfelelően - a játékostársak által az előző körben közzétett értelmezések, szócikkek szövegéből választottam. A kínálat most is bőséges volt. Minden új fikciós elemet megízlelve végül a fusaléb kifejezés mellett döntöttem (Standovár Ágota posztjából).

Ennek értelmében kérlek benneteket, régi és új játékostársakat, készítsétek el a FUSALÉB (fusalébok) címszó fikciós meghatározását, amely, mint eddig is, lehet személyes és elfogult, de keltheti a tudományos megalapozottság benyomását is, lehet komoly vagy humoros-ironikus, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszú, szellemes vagy unalmas, bárgyú vagy tudákos. Identifikcionálhatjátok a feladott fogalmat egyetlen szinonimával vagy tömör állítással, mini-esszével vagy kis történettel. És nyitott vagyok az új, eddigiektől eltérő feldolgozási módokra is (az előzőekben több ilyen is akadt.)

Alapfeltétel: szövegetekben szerepelnie kell legalább egy új fikciós elemnek: (eddig) nem létezett fogalomnak, tárgynak, képzeletbeli személynek, feltételezett könyvcímnek, helyszínnek, körülménynek stb. – olyan szónak vagy kifejezésnek,  amelyet a Google nem ismer!!! (Fontos: ezeket a fikciós elemet jelöljétek a szövegben dőlt betűvel, hogy - ha majd hosszabb szünet után újraindítom a jétékot -  új címszóul könnyebben kiválaszthassam.)

Szócikkeiteket megírhatjátok első felindulásotokban vagy alaposan megfontolt szándékkal, de ne később 2008. augusztus 15-e déli 12 óránál, amikor is a fordulót lezárom. [Összegzés, a rész- és a végeredményeredményhirdetés a hét végén.]

A játék további feltételei:

1. Készítsétek el a szócikket saját blogotokban, webhelyeteken!! A poszt címe legyen ez: Fusaléb. Ha módotokban áll, készítsetek és/vagy tűzzetek be képeket, ábrákat, hivatkozzatok szerzőkre, adjatok meg linkeket. A cikkben utaljatok a jelen felhívásra, feltétlenül addjátok meg a linkjét, például ilyen formában: Fusaléb vagy BDK felhívása. Miután publikáltátok a szócikketeket, alább feltétlenül adjátok meg - hozzászólásként - a cikketek linkjét!

2. Akinek nincs saját blogja vagy más webhelye, az nyisson egyet! Erre több alkalmas webszolgáltató is kínálkozik: blog.hu, freeblog.hu, blogter.hu, blogol.hu., blogger.com... De ha semmiképpen nem akarjátok saját oldalatokon publikálni a szócikket, akkor betűzhetitek definíciótokat hozzászólásként ide alulra. A pontversenyben azonban csak azok vesznek részt, akik külön weboldalon publikálták szócikküket! [Emailban küldött szövegeket sajnos továbbra sem fogadok el, a játék mostani menetének az a lényege, hogy mindenki maga publikálja szócikkét.]

3. A publikált szócikkek linkjeit egybegyűjtöm a leendő eredményoldalon. Egyben pontozom is a nekem leginkább tetsző identifikciókat.

4. Öt forduló után kihirdetem a pontverseny győztesét, aki megkapja a Kiváló Imaginátor címet (és egy dedikált könyvemet).

Indul tehát az új folyam utolsó előtti fordulója, várom jónál jobb ötleteiteket - és ide alulra az értesítő linkeket! [A linkek és viszontlinkek révén a felhívás, a játékban részt vevő posztok és az eredményoldal összekapcsolódik, így képezi hypertextusként a képzetes szavak virtuális lexikonját.]

--------------

A jelen felhívás szövege szabadon terjeszthető és publikálható, sőt, egyben -endő -andó is -  tegyétek közzé blogotokban, küldjétek szét levélben, terjesszétek fórumokban és az iWiWen - hívjátok fel játékos kedvű barátaitok figyelmét az Identifikcióra, biztassátok játékra őket! - balládium

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr90610911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.11. 21:49:43

Mivel időm kevés, meg általában a gatyát is fel kéne kötni,ebben a melegben, meg holmi mércéket figyelni, inkább nem.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/11/fusa/#comments

Standovár Ágota · http://standovaragota.blogspot.com 2008.08.12. 06:25:54

Ajaj! Mégsem egyszerűbb fusalébokról írni? BDK! Hol az a hurok? Fejet hajtottam. ;)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 09:21:37

Mytille: az inkább ne mire vonatkozik. Hiszen posztod szabályos, még ha sajátos is.

Standovár: :) - gondoltam, hogy ezzel megfoglak! - de nem emiatt választottam, hanem a furcsa, érdekes hangzása és talán nehezen felfejthető asszociációs mezeje miatt.

Viga 2008.08.12. 09:45:42

gratulálok, stando! jól megjártad. no, igyekszem egy utolsót fusareláblébolni, ha már...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 10:50:26

üdv a mai első fecskéknek!

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.12. 11:08:26

Tudom, hogy szabályos! és megfejtőket sem várok, csak egy csöppet sem biztos, hogy tudok igazi szócikket írni, időhiány miatt.
Azért majd igyekszem.

KapitányG 2008.08.12. 14:55:09

Az igazi fusaléb-anagramma

Azt kérdi a bula-séf
- kinek neve Fusaléb
és a vállán fél suba -,
elég lesz-e fél busa.

akimoto · http://delne.nolblog.hu 2008.08.12. 16:10:04

Itt küldöm, hogy mit tudtam meg a fusalébről:
delne.nolblog.hu/?post_id=40830

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 16:10:20

Tobzódtok az ötletekben, lányok!

Zebra 2008.08.12. 18:34:25

Azzal együtt, hogy ismét remekül mulattam, rá kellett ébrednem, hogy erősen szűkülnek a lehetőségeim. Hogy írjam, hogy még véletlenül se bántsalak meg, kedves Debreczeni Éva? Szóval nem lehetne ezt a csodás petárdagyárat csak a határidő lejárta felé felrobbantani? Mert az egyszerű halandónak elég egy valamit kimasszírozni a lassú, sima, száraz, diónyi agyából, és ha mindjárt az elején találkozik - mondjuk nálad - valami nagyon hasonlóval, ami brilliánsan elővezetve, de mégiscsak "sokadik" megoldásodként ott szerepel, akkor ugye az illető nehezen szült ötlete - ugye - le van lőve, és kezdheti előről az egészet, mármint a lassú, sima, száraz, diónyi agyának masszírozását. Én most két, az én ötleteimmel rokon megoldást találtam nálad, ráadásul olyan zseniálisan előadva, ami után már a maradék önbizalmam is elpárolgott.
Igaz, legalább jól szórakoztam, és ezt köszönöm. Tudom, nem rajtam múlik, de legalább öt pont. :)

· http://mo.blogter.hu 2008.08.12. 20:00:05

mo.blogter.hu./?post_id=286912

Szia, BDK!
nagynehezen betöltött az oldalad, úgyhogy én is megérkeztem.
Fogadd szeretettel!

matifu 2008.08.12. 20:03:09

Csak nálam olvasható az ifjú focista története!
matifu39.blogter.hu/?post_id=286919

debreczeni éva 2008.08.12. 21:14:17

Kedves Zebra (és Többiek)!
Az csak jó, ha teljesen ismeretlen embereknek valamiről ugyanaz jut az eszükbe, mert ugyanaz van az agyfenekükön leülepedve, ez nekem öröm... - én is kihúzom az ötleteket, amiket mások már elhasználtak, vagy előre megsejtve, eldobom őket... (most sopánkodhatnék Viga meg Matifu miatt). Később már nem lesz időm a héten, és néha tényleg elérhetetlen ez az oldal - biztos azért, mert sokan klikkelnek ide, kíváncsiak az újabb agymenésekre...(vagy fúrják Bédékát, hehe!!!) De azért is tettem fel ilyen hamar, mert nekem az ilyesmi sokáig tart. És csak a ma biztos - lehet, hogy már nem is lesz holnap. Ezt tapasztalatból mondom, nem csak nyafogok. Nyugodtan tedd fel, amid van! Mindig létezik más szemszög, más holdoldal.
A legszomorúbb vidám bohóc...

Cseke Gábor 2008.08.12. 21:58:53

Kedves Mindnyájatok!
Ne bántsátok D. Évát, még trégából sem, mert kimondhatatlanul sok jót tett vele ez a játszadozás. Ismerem eddigi munkáit, hajlamát a nyelvtekeréshez és -gyötréshez, amit eddig egy saját, meglehetősen szeszélyes és talán kissé öncélú logika alapján végzett. A témás feladatokban pedig most valósággal kivirágzott. Úszik a lehetőségben, hogy röpdöshet a fantáziája. Ha lenne ideje, talán tízszer enyyit is képes lenne petárdává sodorni. Személy szerint azért szálltam ki a játékból, mert éreztem, hogy a kínlódás nem sok örömet hoz. És nagyon tudok szórakozni a sziporkáin, mintha csak az én fejemből pattantak volna ki. Ő helyettem is játszik és így van ez jól. Gondolom, különleges képessége nem valami külön érdem, hanem egyszerűen adottság, ami vagy van, vagy nincsen. Szóval, Éva már több alkalommal is bizonyított: minden sz-ból csodás csipkéket horgol!

debreczeni éva 2008.08.12. 22:07:52

Kösz, Gábor, de nem bántottak engem, tényleg! Olyan aranyosak mind, kisgömböcök, egy húron pendülünk mi mindannyian...

Mert az Angyalok fáztak az űrben fenn
Az Ördögök unták a pokolban lenn
Hát összegyűlt(ünk) mind a felszínen,
Hisz békésen elférhetnénk ennyien!

Zebra 2008.08.12. 22:13:35

Kedves Debreczeni Éva, és Cseke Gábor!
Nagyon messze, távol áll tőlem a szándék, hogy bárkit is bántsak, hiszen azzal is kezdtem hogy nagyon jól mulattam a sok sziporkán, szellemességen, csavaron és dupla csavaron, ötletözönön.
Csak azon pityeredtem el, hogy újra neki kell futnom. De már nekifutottam. Csak győzzétek majd olvasni, egész novellát kanyarítok.

Viga 2008.08.12. 22:20:05

csak aztán nehogy úgy járj, Zebra, ahogy előzőleg én...

debreczeni éva 2008.08.12. 22:23:01

én nem is értettem félre!!!:-))) azért van félreértelmező szótáram, tudom, mi az... - Gábor meg csak gáláns lovag akart lenni, aki a szegény Dulcineát megvédi...:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 09:41:41

Én is biztos vagyok benne, hogy Zebrában a legkisebb rossz szándék sem volt, hiszen maximális pontszámot javasolt Évának; inkább csak a maga problémáját vázolgatta. De hát bizony, a gyorsaság is számít, aki hamarább mutatja be az örökmozgót, azé a dicsőség. Egyébként pedig más posztok ötletei között is vannak átfedések, de bizonyosra vehető, hogy a szerzők egymástól függetlenül találtak hasonló értelmezésekre, nem pedig ellesték egymástól.

Köszönöm az újabb posztokat, és bocs, hogy a blogom időnként gyengélkedik (lassan töltődik, nem jelenik meg a komment stb.) - ártatlan vagyok a dologban, néha én magam sem tudok belépni. Sajnos a blog.hu egyre gyakrabban okoz csalódást, amióta a szövegszerkesztőt fejlesztették, sokat bosszankodom.

KapitányG 2008.08.13. 10:37:05

Myrtille is duplázott! Igaz, berakta az új fusaléb-linket az első fusaléb-posztba, de azt hiszem, nem árt, ha itt van külön is:
myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/12/Fusaleb_-_2/

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 10:46:33

Ajjaj, csak hogy fogok ezek után pontozni?

debreczeni éva 2008.08.13. 10:55:13

Hát úgy, hogy mindenkinek adsz 5 pontot...hehe:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 11:13:06

Most nem a mértékről, hanem a technikáról van szó: aki két posztot írt, a kettőt külön pontozzam, vagy egyesítve értékeljem egy-egy szerző teljesítményét? Utóbbira hajlok.

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.13. 18:16:31

Köszönöm Kapitányom!
Hoztam én is, de még kiegészül, mert Liab Roland (aki illusztrált már a játékban nekem a kirityálénál, ,nekilátott elkészíteni egy fusalébet, és a fotót várom, remélem ma még meg lesz.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/12/Fusaleb_-_2/

matifu 2008.08.13. 19:34:07

Nem igazán fog az agyam mostanában, nem tudom, hogy Éva miért említette, hogy sopánkodhatna miattam.
Értem a problémát, amit Zebra felvetett. Elmondom, hogy én nem olvasok el addig egy posztot sem a játékból, amíg az enyémet meg nem írom. Ha van átfedés? Akkor így jártam.:) És mindegy, hogy mások elhiszik-e vagy nem, hogy saját kútfőből jött az ötlet. Én tudom, hogy egyedül alkottam.

Zebra 2008.08.13. 20:24:56

Most azért is előbb ideteszem a linkemet, csak azután olvasom el a többiekét. Ezután bármiféle egyezés, hasonlóság kizárólag a véletlen műve... :)

elit.blog.hu/index.php/2008/08/13/fusaleb_2?p=614636

debreczeni éva 2008.08.13. 21:42:31

Drágaédes Matifu, azért, mert első gondolatom a FUSS ARRÉBB volt - de rögtön el is vetettem, mivel biztos voltam benne, hogy valaki úgyis feldolgozza... ugyanígy van egy vers, amit fel se tettem, hasonlít a Viga Vendelére... és még nem is vagyok médium...:-) emellett nemcsak hogy elhiszem, hanem TUDOM, hogy mindenki a saját kútfejéből merít, és mindenki zseni, s nem kell bizonygatni, hogy nem hazudunk, ez nem politika, hanem játék, és a bédéká barátai mind jó tollú madarak.

debreczeni éva 2008.08.14. 13:01:57

tyű, fusaléb meleg van!

nagyhenceg · http://nagyhenceg.nolblog.hu/?post_id=40885 2008.08.14. 20:11:13

köszönöm a játékot, minden versenytársamnak gratulálok, búcsúzóul küldöm az utcsó pályaművet, bdk-nak üdv az ötletért.

Standovár Ágota · http://standovaragota.blogspot.com 2008.08.14. 20:25:45

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Belesvédültem...

standovaragota.blogspot.com/2008/08/fusalb.html

Birgi 2008.08.14. 22:49:47

Nem bírtam ki, csatlakozom hozzátok. Ezzel:

www.grafologusno.extra.hu/page.php?15

Nola 2008.08.14. 23:19:59

nola.blog.hu/2008/08/14/fusaleb_3

Nekem is hasonló problémáim voltak, mint Zebrának, vagyis lettek volna, ha előre elolvasom a többiek posztját, de én mindig csak utólag szoktam. Mondjuk így fennáll az ismétlés veszélye:(, nálam különösen, tekintve, hogy az utolsók között szoktam megjelenni:) Sajnos még az előző forduló műveit sem sikerült elolvasnom, de végre hétvége lesz és lesz időm:)

blog(onai) spagetti 2008.08.15. 05:53:30

Már megint beindult a zagyam:))

blogonaispagetti.blogter.hu/?post_id=287414

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.15. 08:11:30

Kedves BéDéKá!
Nem leszek itt a Nagy Díjkiosztón, nyaralásból kifolyólag.
Köszönöm a játékot, a pontokat a figyelmet.
Ez a link nem a versenyhez tartozik, de fogadd szeretettel. Kicsit kapcsolódik persze. De ez a valóság.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/15/a_valosag/#comments

ST · http://regenylapok.blogter.hu 2008.08.15. 08:22:54

Az utolsó pályamű, itt: regenylapok.blogter.hu/?post_id=287424

Köszönöm a játéklehetőséget!

debreczeni éva 2008.08.15. 09:28:07

Nagyhenceg, fennnnséges volt, hat pont! bárha én írtam volna, kalpagle! És ha már (el)köszönőshow, akkor köszi mindent, mindengykinek. Jó nyaralást, akinek van olyan. Viszlát a következő identifikciós világban!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.15. 10:09:08

Még ne búcsúzzon, aki itt tud lenni, hiszen délig akár újabb pályaművek is nevezhetően, és aztán repeső izgalommal várhatjátok az összefoglaló oldalt, az eredményhirdetést.

Már most köszönöm mindenkinek az odaadását, a remek ötleteket, a sok-sok posztot. A játék történetének eddigi legsikeresebb ötfordulós szakasza volt ez, az bizonyos.

öregSam 2008.08.15. 12:05:54

Hát, én megint elkéstem. Sajnos én elég gyakran elkések.

oregsam.blogter.hu/?post_id=287455

debreczeni éva 2008.08.15. 12:56:28

azért az öt percért BDK biztos még bevesz, Bajlát is bevette, mikor késett, és hát mi is öregSync...:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.15. 13:40:37

Persze-persze! A játékostársak szörnyű haragja csapna le rám, ha el nem nézném ezt a pici késedelmet.

És két fusaléb rendel!

Eredményoldal rövidesen - tessék a körmöket tövig rágni!

Viga 2008.08.15. 13:48:32

baj, h. utoobbi felszoolítást komolyan vettem. nem sorolom, milyen .roblémáim fakadtak kifolyoolag...

öregSam 2008.08.15. 14:30:33

Köszönöm, máskor majd időben ébredek. :)
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása