balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Kommentezés korlátozása

2008. december 16. - BDK

Egyáltalán nem örülök azoknak a változtatásoknak, amelyeket az utóbbi időben hajtottak végre a blog.hu gazdái. Előbb reklámokat akartak ránk kínálni, szerencsére lehetett választani az ellenkező opciót is, de ennek az az ára, hogy a blogger egy-egy posztjával nem kerülhet ki az Index.hu címlapjára. Ezt bánja a fene, gondolkozás nélkül a reklám- és címlap-mentes lehetőséget választottam. (Index-címlapra kikerülve ugyan ezrével jönnek a látogatók, de az összes mocsok is betódul.) Ennél súlyosabban érint, hogy újabban csak regisztrált és bejelentkezett felhasz- nálók kommentezhetik a blog.hu-s blogokat, így az enyémet is. Ez ugyan jelent némi védettséget (moderálási szempontból), de szinte kizárja, hogy az egyszerű mezei olvasó hozzá- szóljon: ahhoz csak az elszántabbak veszik a fáradságot, hogy emiatt regisztráljanak, belépjenek. Bár vannak olvasóim-kommentelőim között bloghu felhasználók, és arra is van/lesz példa, hogy valaki regisztrál "a kedvemért", de a spontán hozzászólók egészen biztosan elmaradnak. Fontolgatom is, hogy átteszem főbb székhelyemet a NolbBlogra. Az ottani legutóbbi megújítás óta szerintem jól működik a rendszer és az én ottani blogom is jól funkcionál. Legalább négy dolog azonban ellene szól. 1: olvasóim többsége "ide van szokva", időbe telik, amíg a másik helyre átszoknak; 2: itt épült fel az egyre teljesebb bloggeri  (és részben írói) archívumom, ennek látogatottsága jelentős, és nem célszerű az archívumot és az aktuális blogot más-más helyen üzemeltetni; 3: a NolBlog megújulása, a szerverváltás, a linkek megváltozása miatt a Google eléggé súlyosan megbüntette a portált: nem vagy alig indexeli a NolBlogokat (sőt, a címlapot sem), ottani blogom elvesztette 5-öt PageRankját, így a a Nolblogolás a Google szempontjából jelenleg teljesen értéktelen (míg itt, a blog.hu-s blogomon, ha közzéteszek egy posztot, néhány órán belül megjelenik a Google keresőlistáin); 4: a NolBlogon kialakult egy erős közösség, amelyenek kemény magját egy intenzíven (ám számomra gyakran érdektelenül) blogoló hölgykoszorú alkotja, akik agyonkommentelik (és agyonajnározzák) egymást. Nekem már sikerült is ujjat húznom velük (egyikük alpári kommentje miatt), és bár el tudom érni, hogy ők lehetőleg ne kommenteljék a blogomat, idővel ott is kialakíthatnék egy a közösségtől teljességel elkülönülő blogot (mint itt, a blog.hu-n, ahol szintén van valami közösség, de sem én róluk, sem ők rólam nem igazán vesznek/veszek tudomást), az ottani szellem kicsit mégis visszatart. Egyelőre tehát talán maradnék itt, és megpróbálok áthidaló megoldást találni. Most például így: bejelentkezés nélkül ezt a posztot ITT LEHET KOMMENTÁLNI.    

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr74825666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nola 2008.12.16. 10:50:05

Ha lenne esélyem Index címlapra kerülésre, az esetben is (mint most) a reklámmentes blog verziót választottam volna, de azért akkor is ellenszenves volt, hogy ilyen választás elé állítják a bloggert.
A kommentezés korlátozása már tényleg durvább.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.12.16. 11:01:53

És a Nolblogos tükrözés sem jó megoldás, mert ott meg özönlenek a kellemetlenkedő kommentek, beindult a nőcsapat... Egy párat már töröltem, de most azt ajánlja valaki, szedjem ki az összeset, hogy végre a témáról beszélhessünk.

Nola 2008.12.16. 11:11:26

Esetleg be lehet rakni shoutboxot oldalra gyors üzeneteknek, bár nálad már nem nagyon van erre hely. Mondjuk az azért nem olyan jó, mert nem lehet minden bejegyzéshez rakni egy ilyen boxot, csak egyet oldalra és akkor meg ömlesztve, össze-vissza érkeznek a hozzászólások.

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2008.12.16. 14:29:14

Nem tetszik, sőt mi több az előbb közölte velem egy olvasóm, hogy ő ugyan nem fog regisztrálni, hogy kommentezhessen a posztjaimhoz. Ez fölöttéb rosszul esett és szerintem nemcsak tőle kell megválnom.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.12.16. 15:40:02

No, hát ez az; én is nehezményezem. Igazán adhatna annyi szabadságot a bloggerjainak a szolgáltató, hogy maguk döntsék el - ahogy eddig volt -, milyen felhasználói körnek adnak jogosultságot a hozzászólásra. Én absz. meg tudom érteni azokat, akik egy röpke észrevétel kedvéért nem fognak regisztrálni, mailcímet megadni, regisztrációt megerősíteni és minden alkalommal belépni. Kifejezetten rosszul esik, hogy mégis ezt kell kérnem tőletek, addigi és majdani hozzászólóimtól.

Dr. Zoidberg 2008.12.16. 22:49:07

Ez a regisztrálva kommentelés valóban egy ökörésg, még a biztonsági szempontokkal együtt is, de a reklámot nem feltétlenül tartom rossz ötletnek, mert így az olvasottabb blogok gazdái ha jól látom akkor egy kis keresetkiegészítésre tehetnek szert, ezt pedig motivációt és megtérülést jelent a blogolóknak, ami szerintem nem rossz, reméljük a reklám nem lesz tolakodó!

B.E. 2008.12.17. 21:34:32

Regisztráltam, bár nem szeretem az ilyesmit. De nekem megéri.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.12.23. 21:06:41

Köszönöm mindenkinek, aki regisztrál. Úgy látom, ez most már trend, egyre több portálon kötelező a regisztráció.

Új szolgáltatások:

1) a "Válasz erre" link révén jelezhetjük, kinek a hozzászólására reagálunk
2) A Radar segítségével az egyes bejegyzésekhez írt kommentek frissülése követhető nyomon. (Lásd a lenti linkeket és a leírást itt: inda.blog.hu/2008/12/23/karacsonyi_kommentfeaturak )
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása