balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Orbán ígér és megoszt

2009. március 28. - BDK

Orbán Viktor Ungváron - kettős állampolgárság

orbán viktor ungváronÉrdemes volt egy hónapot késnie a KMKSZ-nek azzal, hogy megünnepelje fennállásának 20. évfordulóját, mert most aztán azt hallhatta a tagság Ungváron Orbán Viktortól, amit hallani akart. Hogy a kettős állampolgárság megígérésével a vágyálmok világába ringatja a kárpátaljai magyarságot (amelyből majd újra fájdalmas lesz felébredni), az a kisebbik baj. Magára vessen, aki hisz neki. A nagyobbik az, hogy  - akárcsak odahaza - meg is osztja a magyarokat: "Orbán a hallgatóságának megígérte, hogy amint a Fidesz megkapja a lehetőséget az anyaországi magyarok és a kárpátaljai magyarok közötti kapcsolatok újraépítésére, akkor ezt a munkát a nemzeti elkötelezettségű magyarok, vagyis a KMKSZ segítségével végzi majd el." Ezek szerint aki kívül van a KMKSZ-en, az nem nemzeti elkötelezettségű, és alighanem nem is magyar. Köszönöm, Viktor.  Jól vigyáztál arra, nehogy véletlenül megkedveljelek most, amikor a szocialisták épp a veszett fejsze nyelét cseszik el.

________________

Frissítés: 2010-ben a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat és elindult a visszahonosítás. A virtuális magyar állampolgárok száma azóta is növekszik, és mindez ugyan nem kevés ellentmondással és sok visszaéléssel jár, összességében pozitívan értékelhető, különösen az ukrajnai polgárháborús viszonyok közepette.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr721031691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v. b. 2009.03.28. 20:52:56

Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú,Szomorú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

egysegelem 2009.03.29. 04:02:21

Mester, en ugy tudom, hogy ha Janukovics nyer az elnokvalasztason, Ukrajna eltorli a kettos allampolgarsag tilalmat, mivel Putyin hosszu evek ota ezt keri Ukrajnatol az ott elo jelentos orosz kisebbseg miatt. Ekkora viszont Monak is megnyilik az ut a kicsiny magyar kozosseg elismeresere, allampolgarsag megadasara. Orban ezzal szamol, persze befolyasa nincs ra, de ha igy alakul, megint siman learatja a baberokat.

Ami a mondanivaloja masodik reszet illeti, mindig azt a szervezetet kell dicserni, amelyik eppen meghiv, ez elegge ismert eljaras. Ebbol azt a kovetkeztetest levonni, hogy pusztan ezzel, onmagaban megoszt, kisse tulzo. Azt is mondhatnam, Virag elvtars, ez az itelet....

Legyen a te neved... 2009.03.29. 07:29:29

Felelőtlen ígérgetés. Egyrészt tudhatná, milyen most Ukrajnában a helyzet a kettős állampolgársággal kapcsolatosan. Az SzBeU is állandóan ezzel példálózik, cikkeznek róla. A magyarok helyzetét nem javítja, hogy ilyennel hiteget. Olyasmit ígér, amit törvény szereint nem lehet majd felhasználni. Valószínűleg ezzel már elkezdte kampányát és az otthoni jobbosokra hajtott rá. De minek kell ehhez a kárpátaljai magyarokat zavarni?

_rohonyi_ 2009.03.29. 08:14:01

@egysegelem: Na, te is az álmok világában élsz. Janukovics meg az elnökség...

BDK · http://ungparty.net/ 2009.03.29. 10:45:02

@egysegelem: ha Orbán és a KMKSZ retorikája és állandó magatartása nem arról szólna, hogy mi vagyunk a jó magyarok, és az ellenfeleink (ellenségeink) pedig a rossz magyarok, akkor talán én is túlzónak találnám a megállapításomat. mivel azonban mostani kijelentése beágyazódik szokásos szövegeinek a rendszerébe, így a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a nem-KMKSZ-es magyarok kirekesztéséről van szó. egy ilyen megnyilvánulás azért roppant káros, mert eközben Kárpátalján éppen megtörténtek az első lépések a két szervezet közeledésére, Gajdos és Főiskola például együttműködik - és akkor "Viktor jön" és megint szít. józan politikus ehelyett azt mondta volna, hogy bízik a kárpátaljai magyarság egységesülési folyamatában és leendő hatalombirtokosként minden magyarságszervezettel a lehető legjobb viszony kialakítására fog törekedni. és nem ígérgetne fűt-fát sem, hanem azt mondaná, hogy a reális és törvényi keretek közt, az ukrán féllel maximális együttműködésre törekedve erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy a kárp. magyarság a nemzet teljes értékű tagjának tekinthesse magát. ez egy integratív és pragmatikus politikushoz illő megnyilvánulás lett volna. az illúziókeltés és megosztás azonban ÁRT a kárpátaljai magyaroknak, ront és nem javít a helyzetükön. egy közgyűlésen elért viharos taps érdekében OV önző módon feláldozza a tényleges stratégiai célokat. ez pedig szégyenletes. gondolom én.

dixidixi 2009.03.29. 11:24:51

van benne valami... - ami a KMKSZ-t illeti.
A kettős állampolival meg Ukrajnában az a helyzet, hogy bár az Alkotmány csak egy állampolgárságot ismer el, egyetlen törvény, paragrafus vagy cikkely sem tiltja, illetve bünteti azokat, akiknek kettő-három-stb útlevelük van...
Márpedig: ami nem tilos, azt szabad. Ezt te is tudod, cerceruska...

Legyen a te neved... 2009.03.29. 19:20:41

Dixidixi! Jelenleg Ukrajna tényleg nem tudja ellenőrizni hány állam polgára egy illető. De akkor is törvényellenes. Hogy mikor találják meg hozzá a szankciókat ebből a szempontból mellékes. Egy leendő miniszterelnök egy másik ország polgárait törvényszegéssel kecsegteti. Ez milyen hozzáállás?
A felelőtlenségnek ez az egyik része. A másik, hogy Orbán még nem miniszterelnök és ha az is lesz, nem biztos a szükséges kétharmados többség. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy ezt meg is tudja valósítani. Ha pedig valaki olyasmit ígér, amit nem tud megtenni, arra van több nagyon szép szavunk. Az egyik legyen mondjuk a szájhős.
Tehát Orbánnak ez az ígérete megfelelő megalapozottság nélkül és megfelelő kontextusba helyezés nélkül hangzott el. Sejtésem, hogy ennek az ígéretnek a valódi kontextusa a magyarországi kampány, azon belül is a jobboldal mozgósítása. Ezen belül teljesen jól értelmezhető és célszerű ez az ígéret. Valaki megint használja a kárpátaljai magyarokat saját céljai elérésében. Ez kalandorság.

Legyen a te neved... 2009.03.29. 19:23:06

Csak a teljesség kedvéért, engem nem érdekel az UMDSZ. Meg Kovács Miklós sem. Tőlem azt túrják ki onnan, ahonnan akarják. Szerintem az emberek nagy része már túllépett rajtuk.

dixidixi 2009.03.29. 20:20:06

Ukrajna törvényeivel csak törődjön szépen az ukrán Ráda. Orbán meg szavaztassa meg a kettős állampolgárságot - majd mi tudunk élni a lehetőséggel...
Ettől nem köll félteni a kárpátaljai magyart.
Ha meg arról van szó, ki hová szavaz, hát a választójogi törvényben elegendő egy apró kiegészítés: csak Magyarországon lakhelyileg bejegyzett lakosok szavazhatnak - oszt kész

BDK · http://ungparty.net/ 2009.03.29. 20:48:09

épp csak a lényeget nem érted. hogy árt nekünk, szítja nemcsak a szélsőségesek magyarellenességét, hanem a hatóságok bizalmatlanságát is felkelti (ha nem lenne így is elég nagy). plusz fölösleges illúziókat kelt: például benned is.

arról nem is beszélve, hogy a magyar lakosság nem akarja a kettős állampolgárságot a külhoniaknak, a népszavazáson fényesen kiderült, nem véletlenül lett érvénytelen.

dixidixi 2009.03.29. 22:10:05

A magyar lakosság fényes véleményéről nem ítélnék elhamarkodottan, mert tudnivaló, hogy az ominózus népszavazáson hány magyarországi állampolgár nyilvánított véleményt - ellene és mellette.
Jómagam pedig szeretem illúziókban ringatni magam - ha már az illúziókról lemondunk: lőjjük főbe magunkat -, már csak azért is, mert a kettős állampolgárság mindössze 2/3-os többségű parlamenti szavazást igényel. S most a baloldalnak lesz annyi.
Más: Szerbiában nem tilos a kettős állampolgárság...
Ne legyünk irigyek. vagy őket is fosszuk meg a lehetőségtől, ha már mi nem?

dixidixi 2009.03.29. 22:11:05

bocs: a politikai oldalakkal mindig gondom volt: tehát a jobboldalnak...
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása