balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Magyarország nem csak!

2009. június 15. - BDK
Magyarország nem csak a magyaroké, mint azt választási szlogenjében a Jobbik hirdette. Hanem, bizony, azoké az államalkotó nemzetiségeké és etnikumoké is, amelynek tagjai magyar állampolgárként területén élnek. Vajon hogyan esne a határon túli magyarokért oly annyira aggódó pártnak, ha a szomszédos országok pedig kijelentenék, hogy Románia a románoké, Szlovákia a szlovákoké, Ukrajna az ukránoké?


Persze lehet szépíteni Vona Gáborék állításának az élét azzal, hogy kérem, mi nem is a kisebbségekre gondoltunk, hanem a Magyarországot "gyarmatosító" multikra, de ki hiszi ezt el egy olyan politikai erőnek, amely nyíltan vall rasszista és antiszemita nézeteket?

Mindazonáltal: minden nemzetnek megvan a joga az önveszejtésre. Ha a magyarság a Jobbik révén kívánja magát szalonképtelenné tenni Európában, ebben nehéz lenne megakadályozni. S ha újra el akarja űzni legjobb elméit az országból - csak emelje politikai tényezővé a szélsőjobbot.

Az okok nyilván összetettek, többrétűek, egyszerre aktuálpolitikaiak és történelmi távlatúak. A nacionalista radikalizmus megerősödéséért aktuálisan alighanem hasonló felelősség terheli mind a gyönge kormányzás mögött álló, a társadalom szétzilálódását megengedő politikai erőket, mind a szélsőségektől elhatárolódni vonakodó, azt inkább nyíltan vagy burkoltan biztató, a kormány revolverezésére felhasználó ellenzéket. Történelmileg pedig - úgy tűnik, minden szomorú tapasztalat ellenére - a magyarság egy nem jelentéktelen részében él az igény a szélsőséges jobboldali nemzeti ideológia, a rasszizmus és antiszemitizmus iránt. Ezt az igényt ugyan visszafoghatja egy friss történelmi trauma, fékezheti a keményebb vagy lágyabb diktatúra, elaltathatja a viszonylagos jólét - de egyfelől látens módon folyamatosan jelen van a társadalomban, másfelől az első adandó alkalommal felszínre tör, teret követel magának. Ez roppant sajnálatos, hiszen az nyilvánvaló, hogy az amúgy is súlyos problémák megoldásához a szélsőjobbos alternatíva nem hozza közelebb az országot, ellenben hozzájárul a társadalmi feszültségek további növekedéséhez, a nemzeti-etnikai-vallási kisebbségek nem alaptalan félelméhez, nemcsak a liberális érzelműek, hanem a jóízlésű józan gondolkodásúak rossz társadalmi közérzetéhez is.

Az EU-választások eredménye nem önmagában riasztó. Az ugyan nyilvánvaló, hogy a Jobbik mandátumokhoz juttatásával Magyarország a rosszabbik arcát mutatja Európának, ezen túlmutatóan azonban a számok azt jelzik, hogy ha a Jobbik egy közelgő parlamenti választáson is aktivizálni tudja a maga közel félmillió szavazóját (vélhetőleg ennél többet is),akkor egy viszonylag magas, akár 70%-os részvételi arány mellett is bőven eléri az 5%-os parlamenti küszöböt. Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy Magyarországon parlamenti legitimációt kap a cigányozás és a zsidózás. A baloldal roppant gyenge szereplését látva abban aligha bízhatunk, hogy ez a politikai oldal gátat szabhat a szélsőjobb térnyerésének.
Lám, a liberális párt „sehol sincs“, a szocialisták pedig alig mutatkoztak a Jobbiknál támogatottabbnak. Láthatjuk, a józan politizálást hirdető, jobbról egyre inkább a centrumba húzódó MDF sem képes középpárttá válni. Így az emberben, mint egyetlen alternatíva, az a képtelen kívánság fogalmazódik meg: bárcsak a Fidesznek sikerülne ellehetetlenítenie a Jobbikot. Ez alighanem összmagyar érdek lenne, hiszen minden látszat ellenére a magát nagyon nemzetinek hirdető Jobbik veszélyes ideológiájával nem azokon, akiket támad, hanem éppen a magyarságon ejti a legnagyobb sebeket.


Megjelent: Új Szó, 2009. június 13. Online: jún.14.

Előzmény - sok hozzászólással -: A Rosszabbik


Frissítés: fenti cikkemből (csakúgy, mint egy korábbiból) MTI-hír lett, leközölte többek között a Hírszerző, itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr401185999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v. b. 2009.06.15. 13:27:10

bárcsak a Fidesznek sikerülne ellehetetlenítenie a Jobbikot.

Ez a lehetőség 10ből 11nek eszébe jut. De nem fog sikerülni!
Ez nem a MIÉP. A JOBBIKnál a radikális megfogalmazások fiatalos lendülettel és kreatívitással párosulnak.

Én másban látnám a kiutat: valamennyi mérsékelt párt egységfrontjában. Egy ilyen összefogásra viszont épp a mostani kongresszuson mondot nemet Orbán Viktor.

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 19:29:46

index.hu/belfold/2009/06/15/jobbik/

Eszerint a Jobbikot az fogja kicsinálni, ha kormányra kerül, szomorú, de logikus.

Szerintem fidesz-jobbik koala lesz, vagy külső támogatás és a cikkben leírt hatások, valamint a fidesz szalámizása, illetve a jobboldali kormányzást követő baloldali megerősődés, ami remélem főleg az lmp-nek és az mdf-nek hajtja majd a vizet (feltéve ha az mdf túléli az elkövetkezőket, amit amúgy kétlek), szóval ezek együttesen gátat szabhatnak a jobbik csörtének, a fidesz sikeres kormányázsa esetén (amiben amúgy szintén nem hiszek), mégjobban lemorzsolódhatnak.

Persze lehet, hogy nem hozzuk a papírformát, hisz önsorsrontásunk tényleg nem ismer határokat..

dixidixi 2009.06.16. 09:56:42

Azt se feledjük, hogy: Jamaika a jamaikaiaké!
És ennek kimondása még személyi alkoholszint-mérésre is alkalmas, bármilyen itókás összejövetelen...

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 18:35:18

Igen, és profik párbeszéd formájában is megpróbélhatják:

- Kié Jamaika?
- Jamaika?
- Ja, Jamaika.
- Jamaika a jamaikaiaké.
- Jamaikai a mai jamaikaiaké?
- Ja, Jamaika a mai jamaikaiaké..

Stb.. :)
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása