balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Megújulhat-e az MSZP?

2009. június 22. - BDK
Több mint két hónapja írtam le, hogy az amúgy is megtépázott szirmú MSZP a vesztébe rohan. Azóta megvoltak az EP-választások, de úgy tűnt, a szocialista párt vezetőit ez a sokk sem ébresztette rá arra, hogy most már elkerülhetetlen a pártzubbony újragombolása. Hogy ennek mégis meg kell történnie, arról aktuálisan Szanyi Tibor országgyűlési képviselő, a párt belső embere és régi motorosa beszélt mai interjújában a közelgő kongresszusra utalva: "aki az őszödi beszéd és Gyurcsány Ferenc lemondása között a pártelnökség tagja volt", az ne is jelöltesse magát, le kell számolni a gyurcsányi "liberálanarchizmus" örökségével. Ugyanitt Szanyi a Bajnai-kormány működését a "politikai szürrealizmus" körébe sorolja... 


Én egyébként szeretem a szürrealizmust, pl. Dalít, ám annyi bizonyosnak látszik számomra, hogy ez a válságkezelő kormány felörlődik a húzd-meg-ereszd-megben, képtelen szűz maradni, miközben muszáj kefélnie, és emiatt a mögötte álló MSZP-nek a maradék támogatottsága is elúszik. A pártvezetés teljes cseréjével alaposan el is késtek, azt Őszöd után azonnal, de legkésőbb a szociális népszavazás után meg kellett volna cselekedni. 

Persze más kérdés, hogy egy felállandó új vezetés, legyen még oly talpraesett és hiteles is, mit tudna, mit tud majd kezdeni a helyzettel. Szerintem kormányzó pártként  most semmi esélye nem lenne az önépítkezésre - ezt ellenzékben kell megtennie.

Minden arra mutat tehát, mint ezt korábbi érvelésemben is írtam, hogy az MSZP egyetlen esélye a túlélésre az előre hozott választás: bármennyire is berzenkedjünk a Fidesz-bagázs hatalomra jutásától, ez most a baloldal érdekének látszik.


PS: Vajon mennyire lehet egyetérteni Szanyi azon állításával, hogy a baloldaliság nem egyeztethető össze a liberalizmussal?


Az MSZP-honlap megújulásáról

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr621200780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v. b. 2009.06.23. 08:30:35

Az MSZMP-ből átvedlett MSZP, közvetlenül a rendszerváltás után, már volt ilyen mélyponton. A második országgyűlési választást aztán magasan megnyerte, elméletileg még a szadeszra sem lett volna szüksége. A nép Messiásként tekint Orbánra, meg tudom érteni, aztán, mert nem kapja meg a Kánaánt, elfordul tőle. A következő választásig a sallangok lekopnak az MSZP-ről, míg a Fidesz fellazul, hisz mindenki koncot vár, de nem biztos, hogy mindenki kap, illetve azt kapja, amit akar. Tovább erősödik a Jobbik. Három- (illetve csoda folytán) négypárti lesz a parlament.
Magam is kiváncsi vagyok, igazam kesz-e....

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.23. 09:25:47

Én az MSZP kettészakadásáról is olvastam (egy szocdem és egy liberális baloldali párt), de valahogy ezt kevésbé tartom valószínűnek. Arra azonban valóban lehet számítani, hogy ellenzékben (és a mostani helyzetben: csak ott) a szocik megerősödhetnek pár év alatt és az Orbánból-Fideszből való törvényszerű kiábrándultsággal együtt ez elvezethet ahhoz, hogy a baloldal újra versenyképes, akár kormányalakításra alkalmas legyen. (A rosszabb forgatókönyv, szerintem, hogy a szocik még elbénáznak jövő tavaszig, tovább veszítik a szavazóikat és olyan lestrapáltan kerülnek ellenzéki szerepbe, hogy abban sem tudják összeszedni magukat, és a Fideszben kiábrándultak nem őket, hanem a Jobbikot választják öt év múlva. Ez lenne a baloldal igazi megroppanása.) Más lehetőség még, hogy az LMP feljön, parlamenti tényezővé válik, netán az SZDSZ és az MSZP legjobbjai átsorolnak és ez lesz a jobboldallal szembeni legnagyobb erő. E percben talán ennek sem sokkal kisebb az esélye, mint az MSZP újbóli megerősödésének, vagy pláne az SZDSZ visszatérésének.

F_Jikov 2009.06.23. 11:52:30

@v. b.: Rosszul látod. Itt most nem a szokásos pártpolitikai váltógazdálkodásról van szó, azaz a kormányzati poszton megkopó népszerőségű, majd ellenzékben azt visszaszerző párt hullámzó népszerűségéről. Itt nem egy korányzásban elhasználódott pártról van szó, hanem egy inkompetens, velejéig korrupt és az országot a tönk szélére sodró pártról, amely minden hitelét elveszítette a társadalom nagyobik részében. Lényegében néhány baloldali idealistát, a párton élősködőket és a "törzsgárdát" (értsd. a Kádár-korszakban szocializálódott, ma kisnyugíjas réteg) leszámítva a szavazók tömegesen fordultak el ettől a párttól. Ez itt most egy komoly és súlyos erkölcsi és identitásválság. Ez az MSZP ebben a formában valószínűleg eltűnik, akárcsak az SZDSZ. Jó kérdés, hogy mi lesz belőle, vagy helyette. A jelenlegi régi pártállami garnitúrával egyértelmű, hogy nincs kiút. A fiatal gárda pedig többnyire szerencselovagokból, karizma nélküli, szürke, tehetségtelen alakokból áll. Még egy Mesterházy is egy vicc.

rainy_day_coffee 2009.06.23. 14:49:49

Eltunik az MSzP? Edesszivem, amig a Fold kerek, mindig lesznek rockerek. Amugy, ait leirtal, az ugy nagyjbol az osszes magyarorszagi partra igaz. Please be reasonable.

2009.06.23. 15:47:22

@rainy_day_coffee: bár én se kompetens, se reasonable nem vagyok, de óriási különbség, hogy mi a valóság (erről írsz te), ill. hogy egy párt milyen módon veszíti el hitelét az istenadta nép szemében (erről ír F_Jikov).

lehet, hogy jönnek vissza négy év múlva, de szvsz csak cégércsere után.

rainy_day_coffee 2009.06.23. 18:00:06

Mi sem konnyebb, mint politikus szamara cegert cserelni.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása