balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Rakott zöldbab

2024. december 08. - BDK

rakott-zoldbab-recept.jpg

A rakott ételek a mai napig népszerűek, köszönhetően annak, hogy gyorsan laktató és finom ételeket tudunk varázsolni a segítségükkel. Ráadásul többféleképpen variálhatjuk, különböző zöldségekkel rétegezhetjük a rakott ételeket. Sőt, egyaránt készíthető húsos és húsmentes változatban is, aszerint, hogy épp ki mit szeret.

Most hagyományos rakott ételt szeretnék bemutatni, amelynek a fő összetevői a rakott zöldbab, a darált hús és a rizs.

Hozzávalók 6-8 személyre

  • 1kg darált sertéshús
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • nagy doboz tejföl
  • 250g rizs

TIPP

Nekem nagyon jól bevált a főzőtasakos rizs, sokkal kényelmesebb és gyorsabban elkészül. Ebből 2X125 g-os mennyiség elegendő.

40 dkg zöldbab (a zöldbab frissen szedve a legjobb nyár elején, de jobb híján most fagyasztottból készítettem)

Elkészítés

Kezdjük a zöldbabbal:

Alaposan megmossuk, majd blansírozzuk.

Ez az eljárás a csíramentesítés, nem olyan nehéz és bonyolult, mint amilyennek hangzik.

Forrásban lévő sós vízben (esetleg pici citromlé mehet bele) 3 percig főzzük a babot, majd egy nagy hideg vizes edénybe szedjük, itt 2 percig hűlni hagyjuk.

Ha készen van lecsepegtetjük, ezzel az eljárással a fagyasztóba kerülő bab is friss és ízletes marad.

Ha készen vagyunk a babbal, jöhet a ragu!

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Mehet bele a darált hús, amit fehéredésig pirítunk sózzuk borsozzuk paprikázzuk, hozzátesszük a majoránnát ízlés szerint, kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

Eközben ízlés szerint kifőzzük a rizst, én a gyorsaság, és egyszerűség kedvéért tasakos előfőzött rizst használok.

Ha a hozzávalók elkészültek akkor már csak az összeállítás van hátra.

Egy nagy tepsit kizsírozunk, alulra rétegezünk egy réteg babot, majd rizst, húst, majd jöhet a tejföl.

A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A lényeg, hogy felülre bab kerüljön, rá még jó vastagon tejföl.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

A rakott ételek egyik nagy hátrányaként említhető, hogy kalóriában igencsak bővelkednek. Így azok, akik fogyókúráznak nem sokat ehetnek belőle. Bár, a fogyni vágyók esetében a legtöbb étel tiltólistás, épp ez szokta a nehézséget okozni. Ha ezzel Ön is így van, akkor nagy segítség lehet a fogyasztószerek használata. Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Genesis Clenbuterol, hogy néhányat említsünk a választékból. Ha érdekli a téma, akkor tájékozódjon a téma felől mielőtt semaglutide rendelés mellett dönt!

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4818747528
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása