balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

2002. okt. 18

2002. október 18. - BDK
Azért kell néha vendégeket hívni, hogy az ember kénytelen legyen rendet rakni maga körül.

Amióra (helyszűke miatt, tekintve, hogy ellenkező nemű gyerekeink külön szobát birtokolnak) a dolgozó részlegem a „szalonban” foglal helyet, ennek a körletnek a sajátossága a feltornyozott könyvekben, szerteszét szórt folyóiratokban, egymásra halmozódott és szét-szétcsúszó iratkupacokban ragadható meg, ami a végzett munka szempontjából egy ideig roppant kívános állapot, lévén mindig pontosan tudom, melyik archeológiai rétegben és milyen földtörténeti mélységben kell keresnem azt, amire éppen szükségem van. Egy idő után azonban a mélyfúrások eszközlése egyre több akadályba utközik és egyre nagyob hibaszázalékkal jár. És elkövetkezik a pillanat, amikor a káosz vigyorogva úrrá lesz a renden, ám ezt még nem akarom bevallani, elszántan emelem meg a rétegeket, túrok a halmok mélyére, nyúlkálok az alaktalan halmok alá és mögé - de már nem vagyok képes semmit megtalálni. Ilyenkor, hogy ne kelljen bevallani az „én mindig tudom, mi hol van, csak senki hozzá ne nyúljon” elmélet kudarcát, célszerű vendéget hívni és „akkor most rakok egy kis rendet” elhatározással a könyveket válogatás nélkül felcsapni a polcokra, a folyóiratokat „hátha majd bele akarok még nézni” felkiáltással stószonként kipostázni az előszobába, az összegyülemlett irathegyeket pedig - szigorúan válogatás nélkül! - kihajítani. (A válogatás elkezdése ugyanis súlyos következményekkel jár, egyrészt kiderülhet, hogy voltaképp még az összes kacatra szükség lehet egyszer, másrészt lelkiismereti válságot okozhat az el nem végzett, be nem fejezett, rég elfelejtett teendők okán, harmadrészt a beleolvasás és szortírozás napokra szóló fölösleges lekötöttséget jelenthet.)

Az ezek után kialakuló látvány - üres íróasztal, tiszta felületek - kifejezettel nyomasztó hatással lehet az alkotómunkára, így ennek az állapotnak a beállását arra a pillanatra kell időzíteni, amikor a vendégek már minden percben várhatók. A rossz időzítés („akkor addig még dolgozom egy kicsit”) mindent elrondhat, mert a munka ugyan nem fog menni, ám röpke negyedóra alatt újra akkora kupleráj lesz a körletben, mintha nem is csináltam volna rendet.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. október

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr45199911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(-awi-) 2007.10.18. 14:52:46

Régen nem szóltam hozzá hát szervusz.

Még most is tornyosulnak a hegyek az iróasztalodon? Vagy egyre inkább kihasználod a számítógép és az internett által adott új dimenziót. Apropó dimenziók. Érdekes dolog lenne tanulmányozni a három-négydimenziós hiányt vagy a hiány hiányát többdimenzós szempotból. Vajon hiány marad e hiány? Vagy a hiány hiánya a hiány? Vagy a rend hiánya hiányzik tán?

Ha esetleg valaki nem ismeri a dimenziók fogalmát akkor itt utánanézhet: www.youtube.com/watch?v=qU1fixMAObI&mode=related&search=

(-awi-) 2007.10.19. 09:31:45

Itt egy másik film a dimenziók számának növeléséro:l, és annak következményeiro:l :

www.youtube.com/watch?v=BWyTxCsIXE4

(-awi-) 2007.10.22. 09:29:56

Senki többet? harmadszor?
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása