balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Ha már az igazságról

2002. október 20. - BDK
(2002. okt. 20.) „Csak nem kívánjátok tőlem, hogy megfogalmazzam nemzeti, felekezeti és faji hovatartozásomat? Csak nem kívánjátok tőlem, hogy – identitásom legyen? Elárulom hát nektek: egyetlen identitásom van, az írásbeli identitás. (Eine sich selbst schreibende Identität.)” (Kertész Imre: Valaki más, Magvető, 1997 Budapest, 75. o.) (Idézi: Balogh Endre ITT - azóta magam is olvastam - 2007.)

*

Akármennyire is beosztóan veszem magamhoz (naponta 2-3 oldal), lassan a végére érek Bodor Ádám Sinistra körzetének. Ritka remek könyv. Külön élvezem minden mondatát, minden szituációját - és persze a roppant műgonddal felépített EGÉSZet. A valóságból eredő, egészségesen túlpörgetett fantázia nagyszerű teljesítménye. A valóság fikciója és a fikció valósága. Csak a legnagyobbak képesek ilyen szinten művelni. El vagyok ragadtatva.

*

Két kritika a Poliszban Balla László két könyvéről, A lét határánról és a Szegény ember vízzel főzről, Csűrös Miklós, illetve Mezey László Miklós tollából. Az az igazság, hogy sem ezekről, sem a kritikák tárgyát képező könyvekről nem vagyok képes érdemi véleményt megfogalmazni. A regénysorozatból jószerével csak az Azt bünteti, kit szeretre és A Nagy Semmire mondhatom, hogy figyelmesen végigolvastam, A végtelenben találkoznakot már félbehagytam. A három nagyregény óta a sorozatban megjelenő kisregények pedig (5 db volt) - talán ez a jó megfogalmazás - egyszerűen nem tudtak érdekelni, bár (talán egy kivételével) szintén elolvastam őket. (A regényfolyamról lásd Penckófer János tanulányát ITT.) A Szegény ember... memoárkötetet néhány, számomra kritikusnak tartott helyen ütöttem fel (Kovács Vilmos, Forrás Stúdió), elolvastam a vonatkozó fejezeteket, és csak a vállamat tudtam megvonogatni. Sajnos nem az, amit vártam volna. Helyesebben: dehogy vártam. Tudtam, hogy az olyanfajta szembenézésre és őszinte feltárulkozásra, ami valóban megadhatná a visszaemlékezés súlyát, kár számítani. Ezért is érzem kicsit disszonánsnak egyes értékelők véleményét, akik éppen az elmondás hitelességét és őszinteségét emelik ki. Persze: mihez képest. A korábbi magatartásformához képest valóban hiteles és őszinte, egy megfogalmazható elváráshoz képest viszont nem az. Igen, méltányolható, hogy a szembenézés egyáltalán megtörtént, de a katartikus feltárulkozásra, úgy tűnik, soha nem fog sor kerülni. (Ezzel együtt, persze: a „másik oldalon” talán még több a csúsztatás, a mítosz, az alaptalan vád...)

(Ilyesmiről talán mégsem illene a nyilvánosság előtt írnom. De ha már az őszinteségről esett szó...)

*

Tegnap kellemes társaság nálunk. Hét felnőtt, és nem is tudom, talán tíz gyerek. Már amennyire ezeket a nálam gyakran magasabb 14-18 éves fiatalokat gyereknek lehet nevezni, Kolos szobájában a nagykamasz koedukált társaságot, Csöngéében a kiskamasz lánycsapatot...

Mi felnőttek kellemesen múlattuk az időt Zoliékkal, Ildikóékkal, Jóskával, hinni is alig akartam, hogy éjfél felé járt, amikor készülődni kezdtek.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. október
-- egyben összehasonlítási lehetőség: változatlanul vagy szerkesztve benne van-e ez a részlet az időszakot felölelő naplókönyvemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr31201907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása