balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A lehámló identitás

2002. december 03. - BDK
(2002. dec. 3.) „túl sokat foglalkozol velük. magaddal foglalkozz, munkáddal. családdal. irodalommal, amit szeretsz. könyveiddel, újrakiadással, új könyvekkel. magyar író vagy, nem kárpátaljai” - írja barátilag szerkesztőm. Megköszöntem, mert sok az igazság abban, amit ír. Elkezdtem (újra?) túl sokat foglalkozni azokkal a pályátársaimmal, akiket most sikerült egységbe kovácsolnom - magam ellen (mégiscsak integráló szerepű személyiség vagyok!!).

És valóban: egészségtelen mértékben nyugtalanít mindaz, amit irodalomként próbálnak eladni Kárpátalján (és azon túlra), és ez az egész kárpátaljaiság is kezd valamiféle komplexusra hasonlítani nálam. Nem véletlenül írja egy másik barátom azt, hogy a kívülállók engem alighanem „egyfajta identitászavarban leledzőnek tartanak, akinek már nem kell a lokális, de még nem kapta meg az univerzálist.” Ebben is, szó se róla, lehet valami. Kívülről így látszhat, de én belülről úgy érzem, nem identitászavarról, nem az egyik elhagyásáról és a másik felvételéről van szó, hanem arról, hogy egyáltalán mindenféle identitás egyre inkább lehámlik rólam. Kárpátaljai vagyok, de nincs kárpátaljai identitásom, ha ez utóbbi úgy értelmezendő, ahogy én nem kívánom értelmezni. Magyar vagyok, de nincs olyan magyar identitásom, amelyet a magyarok igen jelentős része tele szájjal hangoztat. A magam szerény szintjén európainak, és - megkozkáztatom - egyre inkább világpolgárnak is gondolom magam, de nincs olyan kozmopolita identitásom sem, amely negligálná a nemzeti és lokális értékeket. Tehát mintha kezdenék eljutni a felismerésig, hogy identitásra éppen úgy nincsen szükségem, mint ahogy világnézetre sincs. Ezen magam is csodálkozom kicsit, mert nem olyan régen még azt gondoltam, hogy sem egyik, sem másik nélkül nem lehet meg az ember. Most meg azt tapasztalom, hogy az ezektől való megválás a szabadság újabb dimenzióit nyitotta meg előttem. Ugyanakkor látom a dolog veszélyét, és fintorogva gondolok arra, hogy ha így folytatom, a végén nem akarok-e majd a nemi identitásomról is lemondani.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. december
-- egyben összehasonlítási lehetőség: változatlanul vagy szerkesztve benne van-e ez a részlet az időszakot felölelő naplókönyvemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr73251273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.I. 2007.12.04. 18:51:20

Az omegának és Haumannak közösen volt egy olyan nótája, hogy "Az arc nélküli ember".
Mindenki oda tartozik, ahol élni kénytelen... Legfeljebb a bőröddel együtt tudod lemosni magadról a kárpátaljai író kliséjét.

pista 2007.12.04. 22:30:26

Valahol egy érdekes végeztek kisérlelet. Viszonylag egyszerű volt a feladat: adva volt egy függőleges vonal. Egy másik mezőben meg három függöleges vonal volt, ezek közül az egyik hosszúságban megegyezett az egyetlen vonallal az első mezőben. A kisérleti alanyoknak az volt a feladatuk, hogy mondják meg, melyik vonal egyezik a három közül a magányossal. Igen ám, de volt ebben egy kis csalafintaság: a 10 jelentkező közül kilenc "be volt avatva". Egyetlen egy nem. És amikor eljött a kisérletek ideje, úgy intézték, hogy ez az egy legyen mindig az utolsó. És mind a kilenc "beavatott" következetesen egy nem megfelelő hosszúságú vonalra mondta, hogy az lenne a nyerő. Szegény árva meg volt győződve róla, hogy a többiek mind hibásan látják a vonal hosszúságát, de amikor rákerült a sor, hogy nehogy kilógjon a sorból, ő is a nem megfelelőt választotta...
Állítólag nagyon nagy százalékban ilyenek vogymuk.... Néhányan nem. És azok egy kicsit csálénak tartják magukat....-))))

psita 2007.12.04. 22:32:50

\\\"Valahol egy érdekes végeztek kisérlelet. \\\"
Upsz, Ázert egy kis tud mátyár van neki hiba. :-))))
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása