balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Megsemmisítő csapás...

2002. december 01. - BDK
(2002. dec. 1.) Ha lenne bennem vonzódás az évfordulók iránt, akkor most, az év lassan betelvén, biztosan tartanék, ha mást nem, hát valami házi ünnepséget abból az alkalomból, hogy - nem is olyan könnyű leírni - 30 évvel ezelőtt írtam az első olyan verseket, amelyek (később) nyomatásban megjelentek.
Tovább

Játék, rejtvény, kihívás

Mindketten részt veszünk Évával a zEtna webmagazin új projectjében (lásd). Én szeretem az ilyen kihívásokat: novellát vagy mást írni valamilyen adott kötöttséggel. Teljesen fel voltam villanyozva és egyik legjobb szellemi teljesítményemnek tartom, amikor részt vehettem a József Attila Színház drámaíró versenyén, és négy óra alatt egy aznapi újsághír alapján kellett egyfelvonásost írnom (amelyet, a másik két pályaművel együtt, estére be is mutattak!). Volt saját íróversenyünk is: amikor még intenzíven zajlott szalon-életünk, akkor indítottunk olyan pályázatot, amelynek során a vendégeinknek előbb érdekes, különleges fotóikat kellett elhozniuk. Ezekből közösen „kizsűriztük” a gyengébbeket, aztán a legjobb 10-ből titkos szavazással kiválasztottuk azt, amelyikről novellát kellett írni. Nagyon jó kis pályaművek születtek, de azt hiszem, én vagyok az egyetlen, aki a játékból írt kisprózát kötetben való megjelentetésre is érdemesnek találtam. (A sínek fölött)


Tovább

A kufárok találták ki?

(2002. nov. 28.) Éva novelláját elfogadta az ÉS, jön a karácsonyi számukban. Dérczy kifejezetten abba kérte, de Éva kicsit tartott tőle: nem lesz-e túl „szentségtelen” az írása - éppen az ünnepi számban. De szerencsére, úgy látszik, vannak, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak erről (megkerestem a novellát: Csak így szeplőtelenül - 2007). Judit is ezt fejti ki újabb írásában (lásd), véleménye nagyon is egybecseng az enyémmel. A 2000. évi naplómban (lásd) pl. ezt írtam:  Ki nem állhatom az ünnepeket. Soha nem is vonzódtam különösebben hozzájuk, még gyerekkoromban se (ó jaj, azok a jeles alkalmak a nagymamánál!), most meg kifejezetten viszolygok mindenféle ilyesmitől... - és ezt még hosszan fejtegettem.


Tovább

Címkézett irodalom

(2002. nov. 27.) A Mozgó Világban megjelent Címkézett irodalom c. esszém (LÁSD ITT - a Mozgó honlapjának régi URL-jei már nem érhetők el, link törölve - 2017). A közleménynek külön örülök, mert ez az írásom egy kicsit hányatott úton jutott el a nyomdafestékig. Eredetileg egy kárpátaljai kulturális melléklet részére írtam, amelyről egy idő után be kellett látnom, hogy komolytalan kezdeményezés, visszavettem hát az anyagomat. (...) Aztán felajánlottam a Kortársnak, de... Így küldtem el a Mozgónak, ahol kifejezett tetszéssel fogadták és nem vártan gyorsan meg is jelent.

Tovább

Újabb otthon

(2002. nov. 26.) Vasárnap reggel még, kedd este pedig már itthon voltunk, így akár egynaposnak is nevezhető lenne Mo-i tartózkodásunk, de valójában mégis 3 napnyi volt az élmény és az elfáradás. Amit fontos volt, elintéztük, akivel szerettem volna, találkoztunk, amit akartunk, megvásároltuk, így voltaképp eredményesnek minősíthatő az utazásunk. A legkellemesebbek a főleg baráti (és csak kisebb részt szakmai) találkozások voltak, Szénási Miklóssal (és családjával) Debrecenben, Balázs Istvánnal a budai Márkus vendéglőben, és persze Gátiékkal, akiknél újabb Bp-i otthonra találtunk.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása