balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Sevcsenko 2.0

2007. január 24. - BDK
A témát érintő legutóbbi cikkemben részleteztem egy budapesti Sevcsenko szobor (fordított?) kálváriáját, és összefoglaltam a magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat elnökasszonyával folytatott beszélgetésemet. Jeleztem, hogy további tájékoztatást kérve levelet írtam Demszky Gábor főpolgármesternek. Íme, megjött a válasz.
Tisztelt Balla D. Károly!

Főpolgármester úr a Sajtóirodához továbbította levelét és arra kért bennünket, hogy nézzünk utána az Ön által említett Tarasz Sevcsenko szobor ügyének.
A Fővárosi Önkormányzat Kulturális Ügyosztályával és az Ukrán Nagykövetség illetékes tanácsosával egyeztetve az alábbiakról tájékoztatom:

A régi szobor ügye, amiről az Ön által csatolt  cikk  is szól, megnyugtatóan rendeződött. Az Ukrán Nagykövetség tanácsosa kérdésemre arról tájékoztatott, hogy mindkét fél (a magyarok és az ukránok) is lezártnak tekinti az ügyet. A megegyezés értelmében a régi szobor, amit a magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat és a magyarországi Ukránok Kulturális Egyesülete is kifogásolt, végül a budapesti Ukrán Nagykövetség kertjében került felállításra. A szobor tartós letétbe került a Nagykövetséghez, továbbra is a Fővárosi Önkormányzat tulajdonát képezi.

A magyarországi ukrán szervezetek egyetértésével és közreműködésével új javaslat készült Sevcsenko ukrán költő szobrának elkészítésére. Az új javaslatot, terveket a Budapest Galéria megtárgyalta és a tavalyi év végén jóvá is hagyta, támogatta. A szobrot a nagykövetség a II. kerületben, egy köztéri parkban, szeretné elhelyezni, így jelenleg a II. kerületi Önkormányzat közgyűlésének döntésére várnak. A döntés a napokban várható. Amennyiben a II. kerület jóváhagyja a terveket, a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága elé kerül a javaslat, majd utolsó lépésben a Fővárosi Közgyűlés tárgyalja majd a szobor ügyét. Ezt követően kerülhet sor a szobor elhelyezésére.

Az új szobor elkészítésére Ivan Mykytyuk szobrászművészt, a Lvivi Művészeti Akadémia Szobrász Tanszékének professzorát kérték fel.

A szobor felavatásának pontos időpontja egyelőre bizonytalan, hiszen nagyban függ attól, hogy a kerület és a főváros mikor dönt a kérésről, illetve hogy a szobrászművész mikor készül el az alkotással.

Őszintén remélem, hogy sikerült minden kérdésre válaszolnunk.
 
Minden jót kívánva, tisztelettel:
 
Főpolgármesteri Hivatal
Sajtóiroda
Korrekt tájékoztatás, illően meg is köszöntem, közléséhez a küldő hozzájárult.

Próbáltam utánakeresni a lembergi (lvivi) művész munkásságának a neten, nem sok mindent találtam (bár több időt szánva rá valószínűleg messzebb jutottam volna). A Művészeti Akadémia honlapján persze megtaláltam a nevét, amely Микитюк І.В. és Іван Микитюк formában szerepel. (Én magyar kontextusban, a nem latin betűs nyelvekből történő átírási szabályoknak megfelelően inkább Mikityuk alakban használnám). Művei közül ezeket sikerült fellelnem:



Nos, bízzunk abban, hogy a lezárt ügy nem vet árnyékot a leendő második szobor méltó felavatására.
sevcsenko szobor, budapest, képzőművészet, kultblog, közblog, laptop akku ----------- szamizdat sajtó xx ---------
-

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr3330630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: curso vendedor online internacional reclame aqui 2018.02.03. 00:02:08

Vélemény: Ha fotóriporter akarsz lenni... (egy egyetemi újságnál) - Fiatal riporter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvami 2007.01.25. 04:07:17

Látom, legújabban társadalmi szerepet is vállalsz, BDK... Már ha ilyen síkeres szobor-harcos vagy, érdekelne mikor fogjuk hallani harcos fellépésedet a budapesti Turul szobor ügyében... A gonos lelkek le akarják rombolni...

Gondolom ez számodra az öreg kobzosénál nem kevésbe fontos ügy. Annál inkább, hogy 100 méterre laksz egy hasonló 100 éves Turul szobortól, amelyet1000 éves honfoglalás alkalmából alkottak és most a várfalak mögött nyugszik...

BéDéKá posztumusz 2007.01.25. 08:18:46

én meg azt látom, hogy nem lettél bölcsebb oldalaimon történő kellemetlenkedéseid hosszú évei alatt.

Pocakos · http://pocakos.blogspot.com 2007.01.25. 18:17:53

BéDéKá,
kösz a közbenjárásodat, és a levél közzétételét!
Reakciómat itt találod:
pocakos.blogspot.com/2007/01/az-ukrn-petfi-furcsa-klvrija.html
Érdekes, még most sem szól, ír róla a magyar sajtó......

BéDéKá posztumusz 2007.01.25. 18:54:40

Pocakos, kösz az összefoglalót, elolvastam. Ott nálad ezt reagáltam rá:

"Talán annyit, hogy nekem bíz az urazás nem hiányzik, bér igaz, hogy Demszkynek, bár személyesen ismerem és tegezősen írtam, így címeztem a feljécet:

"Demszky Gábor Főpolgármester Úrnak!
Igen Tisztelt Főpolgármester Úr,
Kedves Gábor!"

Úgyhogy én mégiscsak uraztam, s csak a kellő tisztelet megadása után tértem át a személyes hangra.

Ezzel együtt, mondom, engem a válasz közvetlenebb tónusa nem zavar.

Ami a további észrevételeidet illeti, van bennük igazság, én azonban jobbnak láttam nem feszegetni a további részleteket és felelősségeket, láthatóan ezt teszik az ukrán közösség illetékesei, talán velem együtt az gondolva, hogy az ügyet most a csendes kivárással lehet hívebben szolgálni."

am 2007.01.31. 20:32:31

Magyon tetszik a szobrász NEVE.Csikicsuki.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása