balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Diurnus kontra Fejtő

2007. február 28. - BDK
Indulatoktól sem mentes vitát indított Bodor Pál (Diurnus) Népszabadság-beli cikke A baloldal nemzeti balfogásáról. Szokatlanul élesen reagált Fejtő Ferenc, az igazi robbanást éppen az ő vádjai idézték elő.

Szó se róla, Fejtő fejtegetésében eléggé hajmeresztő kijelentésekre ragadtatta magát, szerinte Diurnus állításai olyan képtelenségek, "amelyek a legjobb Magyar Nemzet-beli újságírók rágalmait, vádaskodásait" visszhangozzák. Ez messzemenően igaztalan beállítás, nem csoda, hogy Tamás Gáspár Miklós felkapta a vizet és hosszú reagálásában Bodor védelmére kelt. Érintettség okán megszólalt a vitában Pomogáts Béla és a Teleki Intézet (volt) munkatársi gárdája is.

A vita összefoglalására nem vállalkozom, kiállásomra pedig nyilván senki sem tart igényt. Egyértelműen nem is tudnék azonosulni egyik fél érvrendszerével sem, úgy általában mégis azt hiszem, Diurnus oldalán áll több és nagyobb darab igazság, még ha egyes konkrét kérdésekben téved is. Abban szerintem bizonyosan, hogy a határon túli magyarság támogatási rendszere és annak intézményi struktúrája hasznosan működött volna és felszámolása ne lett volna indokolt. Nagyrészt ennek a politikai befolyás alatt álló rendszernek köszönhető a határon túli magyarság megosztottsága, értelmiségi elitjének demoralizáltsága. Ám abban nagyon is igaza van Diurnusnak (és TGM-nek), hogy a magyar kormányzat a szennyes vízzel együtt most alighanem a gyereket is kiönti az ablakon. Ami ennél is nagyobb baj: magam nem vagyok meggyőződve arról, hogy az új víz valóban tiszta és átlátszó lesz. Mint látom, máris belemosta kezét a KMKSZ elnöke. Ha továbbra is ő és hozzá hasonló figurák játszanak majd kulcsszerepet az új struktúra működtetésében, akkor kár bármi jóra számítani.

Mindazonáltal a korábbi intézményeket, a HTMH-t és az Illyés Közalapítványt fölösleges siratni, megértek a felszámolásra, megítélésükben Fejtő - ugyan bizonyítás nélkül - sok igazságot megfogalmaz. Nem így a Teleki Intézet esetében, amellyel kapcsolatban totálisan félreérti a helyzetet és az intézet jellegét, működését. Egyáltalán: nem lát bele a határon túli magyarság problémarendszerébe, nem érti, Diurnusnak miért van elege a baloldal böszmeségéből. Fejtő vagdalkozik és alighanem csupán pártszimpátia alapján áll ki teljes mellbőséggel a kormányzat sok esetben igencsak vitatható intézkedései mellett. Nála a mundér becsületét minden áron megvédő harci kedvet, Diurnusnál és Tamás Gáspár Miklósnál a "sajátjai" ellen is megszólalásra késztető igazságérzetet vélem felfedezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr7541150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

am 2007.02.28. 20:20:12

Kezdetben nem értettem bdk baját a támogatási rendszerrel. De
sokszor és szisztemetikusan kifejtette. Meggyőzött.
Az a gond az új eljárásokkal, hogy semmit sem visznek végig-
elhatározásuk szerint - itt-ott nyitnak egy kiskaput. Mint most is.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.03.01. 20:27:54

ha kérhetném az alpári stíl mellőzését mások minősítésében! habár mindnyájan tudjuk, hogy nem a célszemélyt, hanem az elkövetőt minősítik saját jelzői.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.03.01. 21:57:07

no, kedves olvasóim, harmadik hónapja műxik ez az oldal a blog.hu alatt, eddig tudtam mentes lenni az efféle szennytől. szívem szerint törölném, de ahogy korábbi tapasztalataimból emlékszem: az ilyen típusúaknál ez csak még dühödtebb indulatokat szít. így hát csak maradjon. hiszen valóban őt minősíti. ahogy elnézem, arra viszont kár várnunk, hogy elszégyellje (és elhordja) magát.

kertib 2007.03.03. 22:09:01

Fejtő eddigi véleményeit olvasva egyetértek azzal - talán TGM? - aki szerint vezették a kezét. Kár, hogy egy ilyen szintű cikkhez adta a nevét. Az pedig, hogy elismeri, nem olvasta a Teleki Intézet kiadványait, de súlyos vádakkal illeti őket, erkölcsi öngyilkossági kísérlet. De az is gazember volt, aki fogta a tollat...

láthatatlan 2007.03.11. 05:17:20

Kurszán Kündü hozzászólásában van igazság csak nem ebben a stílusban kellene előadni. BDK annyi marhaságot csinált már életében, de ki nem? Ez a hídfoglalás, meghogy ő píréz. Feltünőségi viszketegségben szenved.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.03.11. 08:23:49

Nem. Ez viszketegségi feltűnés.

veta 2007.11.14. 20:27:15

KK-vel elég gyakran felmerül ez a probléma. Ti. ahányszor megszólal. Aztán a plafonon van, hogy őt üldözik, mert senki sem igaz magyar, csak ő. Hányszor elpampoghatták neki, hogy mindenki azt gondol és mond, amit akar, csak ne ilyen idegbajos sudribunkó modorban...és ő hányszor felugrott tőle a plafonra úgyis, mint kőmagyar...! Orvos/sámán/akármi látta-e már...?
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása