balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Budapest - II. nap

2007. április 17. - BDK
Április 13. Második budapesti napunk jó részét ügyintézésekre szántuk. Nem volt különösebben sok dolgunk (pénzügyek, posta, vásárlás), de az én mozgékonyságommal minden eléggé sokáig tart. A kényelmes reggelizgetés után beautóztunk tehát a Belvárosba, szokásos módon a Madách-téren álltunk meg, és mindent innen intéztünk csillag-túra szerűen.


Persze kávézással akartuk kezdeni a dolgot, és  miután az Alexandra Könyvesház kirakatában megláttuk a feliratot, Irodalmi Kávéház, nem is volt kétséges, ezt hol ejtjük meg. Betértünk. Szédítő mennyiségű könyv között elhaladva jutottunk a liftig, onnan a második emeletre, a télikert szerűen kialakított, pálmákkal díszes kávézóba.

Az Alexandra kiadványának, a Könyvjelzőnek az új számát lapozgatva finom kévét ittunk a kellemes környezetben - a kortárs irodalom és a könyvszakma nagyobb dicsőségére.

Kifelé haladva a könyvpiramisok között aztán Éva megkívánta a legújabb Kunderát, meg is vette, holott nem szűkölködik friss olvasnivalóban, a Magvetőtől – mint szerzőjük – most kapott tucatnyi újdonságot.



Innen aztán már valóban ügyintézés következett. Félidőben újra kávéztunk és gulyáslevest ettünk a Váci utca sarkán egy teraszon. A Vörösmarty téren megörökítettem az épülő új üveg palota irodaházat:

Estére barátainkat vártuk a szállásunkra, előtte még volt időnk lemenni a hotel uszodájába-fürdőjébe. Bizony minden medencébe lépcső vezetett, sehol egy rámpa (pedig ez gyógyszálló!), így övemnél fogva Éva és két markos úszómester, vagy ki, eresztett be és emelt ki a vízből. Locspocsoztam fél órácskát a langyosban, míg Éva a nagyobbik, hideg medencében jót úszott. (Valaha mindenem volt a fürdés-úszás, nem létezett olyan víz, amibe bele ne másztam volna. Volt is részem kádtól tengerig szinte mindenben, bányató, vízgyűjtő, kis és nagy folyó, csatorna, Balaton... Csak az óceán maradt ki, pedig kétszer is ott voltam a közelében.)

Estére aztán megjöttek a vendégeink, összeraktuk enni-, ropogtatni-, nassolni és innivalóinkat - és éjjel egyig abba sem hagytuk a beszélgetést. Ildivel persze kicsit nosztalgiáztunk is. A Duna TV leendő portréműsorában ő fogja írni nekem az egyik hangos-képes e-mailt, s erről eszünkbe jutottak régi levélváltásaink, ami nagyrészt abból  állt, hogy én írtam neki, ő meg nem nagyon válaszolt. Engem ez már akkor sem zavart, én írni mindig is jobban szerettem, levelet is, mint olvasni.

Az Éva-készítette képen (övé az üres szék): Kelecsényi László, Lőkös Ildikó, Bogár Edit, Gusztáv András és szerénytelenségem. Amit Laci kattintott, azon Éva is látszik.



tömeges sms: Mobil: sms kampány
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr9559742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

li 2007.04.19. 20:11:25

csak annyit szeretnék hozzáfűzni piréz barátom úszás-fürdés-mániájához annyit, h amikor vmikor volt szerencsénk 1 hetet nálunk tölteni Ungváron, mindennnap más vízben fürödtünk: hol 1 halastóban, hol Beregszászon a gyógyvízben, hol a sebes Tiszában, hol meg vmi kis patakban / de fürdés mindennap volt, és tényleg mindig máshol, vmi különleges helyen...
(és nagyon jó, BDK, h megírtad most ezeket a bp-i napokat - élvezem olvasni)
csók

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.19. 20:34:09

:) látod, az a halastó ki is esett volna az emlékezetemből, ha nem említeted.
örülök, hogy tetszett a beszámoló.

B.E. 2007.04.20. 07:54:38

Köszönjük a meghívást; hihetetlenül jóléreztük magunkat -- veled, veletek mindig élmény a beszélgetés! És bocs, hogy férjemuram néha valamivel hangosabb és beszédesebb volt a kelleténél. Azt a fürdőzést erősen irigylem, előző életemben ganajtúró bogár helyett én is valami vízipók-féleség lehettem. Csók, ölelés, egyebek:
Edit

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.20. 09:13:41

Nagyon örülök, hogy bölcs nyelvészként ilyen jól elviselted kicsit csapongó léha irodalmár lelkünket! Nekünk is élmény volt veletek lenni. Andrást meg legközelebb leitatjuk, hogy csendesebb legyen :)))
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása