balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Irány az internet

2007. május 09. - BDK
Alig pár napja (az OSZK internetre költözése okán)  idéztem fel egy korábbi vitámat a papíron és az interneten közreadott irodalmi szövegekről. Ma meg azt olvasom, hogy patinás újságok döntenek a váltás mellett: ezentúl csak világhálós változatuk lesz. Mert olcsóbb. És mert ahogy az online-kereskedelem fejlődik és kiterjed, úgy a hirdetők is követik a fogyasztókat az internetre. Amin én egyáltalán nem csodálkozom: a tőke olyan, mint az áram: a legisebb ellenállást "választja". Így hát úgy fest, hogy ha a használat praktikussága és a kényelemszeretet nem lesz elegendő ösztönző erő, akkor az olvasói szokások megváltozása nagyrészt a vásárlói szokások megváltozásának kényszerítő hatása alatt fog bekövetkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4873183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagya 2007.05.11. 15:45:41

Annyit csak, hogy par honapja a felesegem, aki finoman szolva technikamanias, vett maganak egy Sony e-bookot. Szep, jo, atom, egyszeru, eddig mindent megtalalt a neten, amit el akart olvasni, nem nehez, dog nagy a memoriaja, jol birja a kutyanyalat, a leejtest, be lehet vinni a klotyora (mar nem _annyira_uj_), sokaig eleg az akksija. Egy hatranyat fedeztem fel eddig: nem vizhatlan, tehat a furdokad tajan csinjan kell vele banni, mert egyreszt parasodik, masreszt, ha beejtem, az asszony exterminal.
Tobbszor eszembe jutott, amit mondasz, nevesul, hogy a digitalis tartalmak majd szepen kiszoritjak a papirt, a nyomtatott konyveket. Tesztelve az ebookot, es hosszas gondolkodas, latolgatas utan arra a magvas kovetkeztetesre jutottam, hogy igazad van, de a lenyeget tekintve ez mindegy. Olvasni lejet rajta, vagyis...
Van ez a sztereotipia a bunko amerikaiakrol. Hogy ezeknek fogalmuk sincs, hogy Budapest, vagy Bukarest, meg egy het alatt tudjak le az osszes Euripao nagyvarost. Nem akarom a sajat seggunket rugdosni, de KOzep-Afrika hegy- es vizrajzaval epp annyira vagyok tisztaban, mint egy amerikai. mondom ezt azert, mert amennyire latom/tapasztalom, itt sokkal tobbet olvasnak az emberek. A konyvtarakl hozzaferhetobbek, tobb van beloluk. A katalogusok hatalmas, ha valami nagyon fura dogot neztel ki magadnak, negy nap alatt elhozzak neked Alaszkabol, ha ott van meg. es nevetsegesen olcso.
A konyvesboltok meg... nagyon Jok. A Barnes and Noble inkabb kozossegi hely, mint egy bolt, ahova bemesz, es veszel egy vackot, dragan, nagy, szines fotokkal, a kulfodrol veletlenul hazalatogato rokonnak. A konyvesboltok nagyok, elkepesztoen nagyok, rengeteg konyvvel, segitokesz emberekkel, Starbucksszal. Szombat este tizkor, ha odatevedsz, mert miert ne, rengeteg ember ul ott, olvasgat, beszelget. Szoval, nekem tetszik. Ja: ugyanott lehet venni e-book kartyakat, amiv netrol veheted az irodalmat. Szoval, itt epp parhuzamosan fut a ket technologia, aztan majd az egyik eltunik, vagy nem, vagy lesz egy harmadik is, esetleg nem, ed mindegy is ez, szvsz.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.11. 16:43:58

Jó kis beszámoló. Meglep, hogy az amerikaiak ennyire olvasnak. Ez nem egy értelmiségi negyed, ahol tapasztalod? - egyetem, intézmények, államhivatalok, csupa diplomás fószer? Vajon mi a helyzet iparvidéken, vagy délebbre, vagy szegényebb nagyvárosi negyedekben? Kisvárosokban? A vidéki Amerika?

Én vaciláltam, hogy e-bookot (illetve olvasot) vagy laptopot vásároljak, végül utóbbi mellett döntöttem, mert az elképzelhetetlen számomra, hogy ne legyen egy kezemhez illő klviatúra.

nagya 2007.05.11. 21:16:29

Haaat, nem tudom, mennyire ertelmisegi a negyed, ahol lakom, meg ugy, altalaban, ahol megfordulok. barnes and Nobleban voltam DC-ben, Salt Lake Cityben, Baltimoreban, es Kalamazooban, mindenhol ez a fajta post-Woodstock hangulat. leginkabb fiatalok odongenek bent, nem melegedo homelessek. Meg ugy egyaltalan, az az erzesed, hogy erdekli a nepet az irott szo. Vonaton, metron, repulon sok embert latsz olvasni. Ezeken a helyeken a zome ponyva, persze, de aki a Baltimore - DC, vagy a Nyekladhaza - Debrecen rendezo kozoztt bujja Wittgensteint, mert ott akarja elkapni a nagy filoszt, azt sajnalom egyebkent is...

Ja 2007.05.11. 21:58:15

Mi a tapasztalatod a 7 collos tabletpck-ről. Elég nagy olvasgatáshoz, vagy ki fog tőlle gülledni a szemem?

nagya 2007.05.11. 22:50:35

Valamivel jobb, mint monitort olvasni, legalabbis az en laptopom lcd-jet. A asszonynak uj PowerBookja van, ami ilyen glossy surface-szel bir, ahhoz hasonlo a dolog. Nem banto, es lehet a betumerettel meg a megvilagitassal jatszani.
Ja: nem kell hozza olvasolampa... :) Illetve megis, legalabbis nekem, mert ha toksotetben olvastam (nej alszik, es ilyenkor el kell csendesednie es sotetulnie a vilagnak, de totalisan), akkor egy ido utan szikrazott a szemem tole.
Jo.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.12. 11:00:47

Én még ilyen kis marokfegyvert soha nem használtam; ágyban könyvet se tudok olvasni, nekem kényelmetlen. De a székemben hátradőlve a 19 collos monitorról ma már szívesebben olvasok, mint lepedőnyi újságból vagy túl apróbetűs könyvből.

Szedlák Ádám · http://worldshots.hu 2007.05.13. 09:01:49

7"-os, olvasásra használható kütyüm nincs - ami van az 9" és lassú, mint a csiga - viszont palmtopon szoktam olvasni. Ha eltekintünk attól, hogy nem célhardver, és ilyen módon a lapozó gombok nem ideális helyen vannak, zsebből elővevős buszos/buszmegállós olvasgatásra tökéletes. Igaz, nem ez fogja leváltani a könyvet, az inkább az ebook olvasó lesz.

Ami pedig a monitoron való újságolvasást illeti, vannak már akik a külsőségeket megőrző rss olvasót adnak az olvasóiknak: seattlepi.nwsource.com/newsreader/
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása