balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A Parnasszus új honlapja

2007. szeptember 16. - BDK
Archív bejegyzés! A Parnasszus honlapja (költészeti folyóirat) azóta többször átalakult, megújult, pár év múltán a cikkben szereplő linkek már nem létező webhelyekre mutattak, így eltávolítottam őket.
parnasszus címlapMegújult, teljesen átalakult a Parnasszus költészeti folyóirat honlapja. A korábbi, ugyan tetszetős, de lényegében használhatatlan flash-animációs szájtot most egy áttekinthetőbb, minden szempontból alkalmasabb rendszer váltotta fel. A szövegek linkelhető, kereshető, archiválható oldalakon jelennek meg, a struktúra egységes, a koncepció világos. Mivel az oldal még csak a napokban indult, a rovatok nagy része még üres vagy majdnem az, az archívum feltöltése folyamatban. Vannak persze hibák, erről majd a végén.


Nézzük, mit ír az iWiWen a szerzőknek szétküldött tájékoztatójában az a Parnasszus Online szerkesztője, Székelyhidi Zsolt.
A portál nagy vállalása, hogy a 13 éve létező folyóirat minden számát és a szerkesztőség gondozásában évről évre megjelent kötetek teljes anyagát hozzáférhetővé szeretné tenni az interneten.

A „Szerzőink” rovat újdonsága, hogy a Parnasszusban szereplő alkotóknak nem csak a biográfiáját közöljük, hanem éppen aktuális felolvasásairól, a közelmúltban megjelent munkáiról, róla írt recenziókról vagy előkészületben lévő új kötetéről is információt kaphatnak az érdeklődők.

Szeretnénk egy olyan honlappal büszkélkedni, ahol a látogató mindig naprakész információkat szerezhet minden szerzőnkről!

A portál ezen része két hetes gyakorisággal frissül, [...] mintegy irodalmi, művészeti naptárként funkcionál majd, a lapjain mindenki a megfelelő időben értesülhet az aktuális eseményekről és nem marad le semmiről!
Nos, a friss lapszám (benne az én kisesszém) és néhány szerző anyaga máris elérhető a szájton, az enyém például így fest: Balla D. Károly. Az valóban okos dolog, hogy a szerzőt érintő friss események is felkerülnek (feltéve, ha az érintett elküldi; én buzgó voltam) - viszont ezek a hírek eléggé elrejtve, a bemutatkozó oldalak "mögött" helyezkednek el, csak az találja meg, aki direkt keresi. Talán meg kellene találni a módját, hogy a legaktuálisabbak a kezdőlapra is kikerüljenek. A nyitó oldal egyébként maga is problematikus - és akkor el is sorolnám, milyen hibáit látom a rendszernek.

1) Az oldal domaincímére - parnasszus.hu - egy teljesen érdektelen, információt alig tartalmazó fejléc-oldal nyílik meg. Szerintem túl nagy luxus egy dinamikus és a szándékok szerint folyamatosan frissülő portál  olvasását beléptető oldallal nehezíteni, késleltetni.

2) A belépés utáni kezdőlap e percben - nyilván valamilyen hiba miatt -  a költészet iránt érdeklődők számára kevésbé releváns
Notice: Undefined variable: akt_mappa_id in /var/www/www2/parnasszus.hu/templates/_base.php on line 82
szöveggel kezdődik, majd az utóbbi számok anyagainak az ajánlói találhatók - egyelőre hibás, nem az adott anyaghoz, hanem kivétel nélkül a friss szám főoldalára vezető linkekkel. Ezeket nyilván javítani fogják. Zavarónak találom viszont, hogy míg a belső oldalak fehér alapúak (fekete betűkkel), addig ez a címoldal fekete alapú fehér betűkkel - azaz negatív. A bordó linkek fekete alapon rosszul látszanak.

3) Nem túl szerencsés, hogy ha az egyes lapszámok nyitó oldaláról - ez például a friss számé -  a  jobb hasáb szerzői szerint tájékozódunk, akkor műcímeket nem látunk, csak a szerző nevét. Erre kattintva aztán egy oldalon megkapjuk a számban szereplő írásainak az elejét, és újra kattintanunk kell a teljes szövegért. Ez persze lehet koncepció is, megítélés kérdése, hogy jó-e, azt azonban mindenképpen hibának gondolom, hogy a teljes írást tartalmazó oldalakról hiányzik a szerző neve.

Felteszem, ezek nagyrészt az indulás nehézségeivel, bizonyos átgondolatlansággal járó hiányosságok, később majd javításra, módosításra kerülnek. Maga a konstrukció és a dizájn áttekinthető és megfelelően tartózkodó. Viszont a szájt belseje sokkal kellemesebb, mint a szerintem elhibázott beléptető és kezdő oldal. Az pedig majd nyilván kialakul, hogy a "belvilágban" rejtőzködő híreket, újdonságokat hogyan reprezentálják láthatóbb helyen.

Mindent egybevetve nyugodt szívvel gratulálok az új portálhoz, örülök, hogy egy újabb irodalmi honlappal gazdagodott a magyar web.
--------
Frissítés:

a Parnasszus honlapja

címmel írt bejegyzésem állításai elavultak. Egy ideig még figyelemmel kísértem az átalakulásokat (lásd a kommenteket is), sőt, 2011-ben is írtam róla, amikor egy félig sem kész verziót feltettek (Parnasszus - új honlap) - e azóta nem követem nyomon a webhely fejlődését. Viszont a jelen blogbejegyzés a címében szereplő keresőkifejezésre, illetve a parnasszus honlap kulcsszóra nézve benne van nem csupán a Google top10-ben, hanem éppenséggel a második helyezett...  Az első persze maga a folyóirat weboldala.

A témához kapcsolódva vagy attól függetlenül olvasd ezeket is:

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr15166634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Székelyhidi Zsolt · http://parnasszus.hu 2007.09.16. 10:59:16

Kedves BDK!

Nagyjából minden hibájára fényt vetettél a parnasszus.hu-nak. Az oldal elindult, s még nem tökéletes, 1-2 hét türelmi időt kértek tőlem az iPONT Kft. programozói, akik irodalomszeretetből s nem anyagi haszonból programozták le a szájtot. Az általam összeállított hibalistát folyamatosan javítják. Ebben a listában nagyjából-egészéből fel vannak tüntetve az észrevételeid is, más javítandókkal együtt.
Kezdőlap: ha működni fog s nem ír ki programhibát, a friss lapszámból, friss eseményekről fog tájékoztatni. Jó ötletnek tartom, hogy egy-egy szerzőről is belinkeljek információt.
Jobb oldali gördítősáv: zavarosnak tartanám, ha itt is kiírná az egyes szerők alá tartozó művek címét, ugyanakkor baloldalt a műből részlet is elolvasható. Ez egyfajta gyorslink, a cél inkább az, hogy a lapszám egészét böngéssze az olvasó, s úgy válasszon.
A teljes írás főlé mindenképp kerül szerzőnév, ez valóban javítandó hiba s a listában szerepel.
Kérnék mindenkit, hogy 1-2 hétig legyen még elnéző a fenti hibákkal szemben, a javításuk folyamatban van és reményeink szerint október első napjaitól minden megfelelőképp fog működni.

Köszönettel
Székelyhidi Zsolt

BDK · http://ungparty.net/ 2007.09.16. 11:03:52

Kedves Zsolt, köszönöm reagálásodat. Ugye azt érezted, hogy nem kekeckedni akartam, hanem a jobbítás szándékával tettem szóvá ezt-azt, örülök, hogy van, amiben egyetértünk.

További jó munkát, várom a fejleményeket.

Székelyhidi Zsolt · http://parnasszus.hu 2007.09.16. 11:16:47

Kedves BDK!

Én örülök, hogy népszerűsíted az új Parnasszus honlapot, s egyúttal vetted a fáradtságot és végigböngészted az almenüket, klikkeltél, ahová tudtál:)

Köszönet érte, értesítlek, ha már minden úgy működik, ahogy szeretnénk.

üdv
Zsolt

zebalu · http://www.balulap.hu 2007.09.16. 19:00:27

Csak hogy beleszóljak, és ha már javítások:

A keszthelyi "lezdés"-t kezdésre javítva én csöndeben elégedett leszek.

Dupladiviz

BDK · http://ungparty.net/ 2007.09.16. 19:45:18

Kösz, majd szólok. Azt én gépeltem el, és amikor Zsolt becopyzta, nem vette észre.

eMill 2007.09.17. 09:16:40

Ideje volt már, örülök, hogy van az új honlap.
Szép a külalakja, és ha tényleg beindul, jó kis oldal lesz.

Székelyhidi Zsolt · http://parnasszus.hu 2007.09.27. 16:55:45

lezdés javítva kezdésre BDK híreiben:)

üdv
Székelyhidi

BDK · http://ungparty.net/ 2007.09.27. 17:54:38

Én meg csak ezután akartam szólni, amikor már a híreket is lehet újabbakkal bővíteni... majd küldöm.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.10.08. 10:35:09

Miután hosszabb ideig (egy-másfél év?), úgy tapasztaltam, pangott a honlap, nem frissült, így elszoktam rendszeres látogatásától. Ma viszont odakattintottam, és látom, hogy már a régóta nem bővített tartalom sem érhető el:

"Kedves látogatók! Itt fog hamarosan üzemelni a Parnasszus költészeti folyóirat honlapja."

Hát kivárom...

BDK · http://ungparty.net/ 2010.02.16. 19:08:42

Újabb hónapok teltek el. Nem kapkodják el.... Pedig a következő számban verseim lesznek :)

BDK · http://ungparty.net/ 2011.04.19. 16:00:56

Néhány röpke esztendőnyi kihagyás után újra működik a honlap, cseppet sem hasonlít a korábbira, egyelőre alig van fenn anyag...

ungparty.net/blog/2011/04/19/parnasszus-uj-honlap/
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása