balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Szeméthadsereg

2008. június 25. - BDK
Nemcsak kínai agyaghadsereg létezik ám, hanem szemétemberekből álló szemétármádia is (googleban keresd: trash people). Szülőatyjuk a német Hans-Jürgen Schult, művésznevén HA Schult, aki tizenkét éve jelentkezett először különös installációjával. Azóta mintegy ezer fős regimentje bejárta a világot, és nem ám a szeméttelepeket és hulladéklerakó helyeket lepték el, hanem a városok főterét és a világ leglátogatottabb helyszíneit. Felsorakoztak a gizai piramisok tövében és a Kínai Nagy Falon is. Legutóbb Brüsszelben parádéztak és e hónapban zárt kiállításuk a washingtoni National Geographic Museumban. Utolsó állomásuk állítólag az Antarktisz lesz. Nagyobb képek, videók:

 

Nagyszabású projectjével a művész természetesen környezetünk védelmé- re, a szelektív szemétgyűjtésre, a hulladékok újrahasznosítására kívánja felhívni az emberiség figyelmét. Kicsit néha a politika felé is elmegy: "Mióta mondom a politikusoknak, hogy a környezetvédelem - kulcs a szava- zókhoz a következő választásokon." Ugyanakkor időnként meglehetősen szkeptikus nyilatkozatokra is ragadtatja magát:  "Az emberiség a szemét korszakát éli. Szemetet termelünk minden mennyiségben, és idővel mi magunk is szemétté leszünk. Amit bemutatok, az nem más, mint önmagunk tükörképe".

Mindemellett HA Schult úr elég jól megél a művészetéből: szemétszobrai manapság 6 ezer eurós darabáron kelnek el. Az is igaz, hogy a bevétel javát az igen költséges installációkra költi.

Hiába, drága mulatság a szemét.


Brüsszel
 


Róma
 


Moszkva


A Kínai Nagy Falon


Giza


Egészen különös hatás: a kölni Dóm előtt


Az ezred és az ezredes, HA Schult

 


Barcelona


Róma

 


Néhány utóbbi cikkem hasonló témákban:

Összes posztom ebben a témában: KÉPZŐMŰVÉSZET

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr80539042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.06.28. 08:52:32

Off!
Kedves BDK!
Az off megjelöléssel élesen elhatárolom témám a szemetes hadseregtől, bár a net akademistái minden bizonnyal nagyon is helyénvalónak fogják tartani a localt.
De ez nem számít!

Talán hírét vetted már, hogy virtuális védnökséget vállaltam a pécsi szerelmi sóhajtások felett, s komoly erőfeszítéseim eredményeként az alapmű angol fordítását Hettie McTeki el is készítette. Így védnöki munkám tárgyának nyugati terjeszkedése, Pécs (hír)nevének megismertetése elől elhárult némi akadály.
Igen ám, de piszok sok égtáj van, hallatlanul sok nyelvvel, tehát a magyar és az angol változat elkészülte koránt sem jelentheti azt, hogy a védnök nyughat a babérjain, s önfeledten szemlélheti, mondjuk a szeméthadsereg képi megjelenítését.

Éppen ezért kérelemmel fordulok hozzád, a csillagászat, a blogoszféra és több nyelv alkotó ismerőjéhez: kérlek, ha kedved, időd megengedi - a keleti irányú "terjeszkedést" egy röpke fordítás erejéig segítsd elő.
Mint pécsi a pécsihez fordulok hozzád: városunk szerelmi sóhajtása feletti védnöki munkám megosztása tárgyában.
Gondolj csak bele! Olyasminek visszük hírét, ami semmibe sem kerül. Istenem, mennyit költenek városok világszerte arra, hogy legyen valamilyük, ami a nevüket röpteti szét. Vagy ha van ilyesmijük, mondjuk egy félresikerült, ferde torony, mennyi költséget visz el annak rendben tartása, állagóvása, marketingje, miegyéb.
A mi védnökségünk alatt viszont ingyenes és közérthető, kedvvel végrehajtott és kedvvel befogadható a "tárgy".
Minden kétfülű ember számára közérthető. Sőt, még az egyfülüek is kapisgálhatnak belőle valamit.

Mivel az alapművet "creativ common" alatt futtatom, az és a fordításod első közlése nyugodtan nálad lehet.

Kérlek, segíts!

Kérelmem jóindulatú elbírálását várva:
El Lobo - A farkas
a pécsi szerelmi sóhajok (egyik) védnöke

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.28. 10:09:41

El Lobo - Farkasbarátom!
Az ötlet több, mint zseniális! A virtuális védnökségben örömmel osztoznék, de a gond az, hogy én csak magyarRA fordítok hébe-hóba, oroszra-ukránra még nem fordítottam egyetlen irodalmi művet sem, és ilyesmire nem is mernék vállalkozni. Sajnos nem vagyok két- vagy háromnyelvű, az oroszt jól, az ukrán kevésbé jól megtanultam ugyan, de korántsem olyan szinten, hogy ezeken a nyelveken írni vagy ezekre fordítani merészkednék. Igazán sajnálom.

mosko 2008.07.02. 14:22:20

szenzációs!
mikor jöbbek budapestre?
jobban örülnék neki, mint a gárda massírozásának.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása