balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Dora Maar kalapács alatt

2008. január 19. - BDK
A Deluxe.hu szerint rekord áron kelhet el Picasso festménye a Sothheby's aukciósház február 5-én Londonban sorra kerülő árverésén. Dora Maar portréja - pontos eredeti címe: "Tête de femme (La Lectrice - Dora Maar)" - nagyobb méret - hat másik Picassóval kerül kalapács alá. A magazin emlékeztet rá, hogy a mester számos portrét készített talán legnagyobb szerelméről (jónéhányukat itt megtaláltam), és ezek egyike, a "Dora Maar au Chat" című (Dora Maar macskával; lásd a lenti képet) a második legmagasabb árat érte el, amit valaha fizettek Picasso-képért: 2006 májusában 95,2 millió dollárért (16,4 milliárd forintért) cserélt tulajdonost egy aukción. A mostani portrét a szakemberek ugyan jóval kevesebbre taksálják, "de a szárnyaló festményárakat nézve akár meglepetés is születhet. Ki tudja, talán egy tavaly magas nyereséget elért milliomosnak megéri ennél jóval nagyobb összeget is kifizetni a képért adózási és befektetési okokból" - írja a Deluxe.
Tovább

Blog a színen?

A projekt címe - Blogold a színházat - kicsit megtévesztő, mert azt sugallja, hogy a bloggereknek a színházról, előadásokról szóló posztokat kellene írniuk, holott éppen fordítva: olyan blogok kerestetnek, amelyek színre vihetők. Hivatásos blogvadászok kutatják a célra megfelelő blogokat, de a szerzők maguk is jelentkezhetnek. A nemzetközi programban magyar részről az Örkény Színház vesz részt. Részletek, a felhívás szövege frissítés: már nem található a korábbi linken, töröltem. Helyette ajánlott seo blog

A névrokon slambuca

Ha a nevem polgári, azaz D. nélküli változatát gépeljük be a YouTube videómegosztó keresőjébe, elsőre egy névrokon videómunkája jön elő. Balla Károly "Tepi" a Passport Control 2 nevű nemzetközi művészeti műhely keretében tevékenykedik, s készítette az alább megnézhető filmetűdöt is. Ha rászántok 2 és fél percet, nemcsak a druszám slambucát ismeritek meg, hanem egy kis életfilozófiát is kaptok.

Tovább

Jobb a műláb, mint a láb - Pistorius

Oscar Pistorius műlába és a szemantikus optimalizálás. Fogalmi linképítés Google kereséshez
Műlába révén Oscar Pistorius a futásban előnyt élvez a "saját lábon" futó versenyzőtársaival szemben, ezért a Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése értelmében nem indulhat a pekingi olimpián. A tényként kezelt előny roppant engondolkodtató, messzire mutató kérdéseket vet fel. Maga a döntés pedig indulatokat kavar és megosztja mind a szakembereket, mind a közvéleményt.

Tovább

Kárpátalján járt Sólyom László

sólyom lászló kárpátaljánUkrajnában, jelesül Kárpátalján járt Sólyom László magyar köztársasági elnök. A lapok közölték, merre volt, kikkel találkozott, miről beszélt. Ez a remek kép Munkácson készült róla (forrás - a link sajnos már nem működik, töröltem, 2015). Tiszaújlaki látogatásáról pedig ezt írja levelében beregszászi újságíró barátom:

"Önző kutya lennék, ha a tegnapi élményemet nem osztanám meg veled. A Tiszaújlaki Széchenyi István Középiskolából kijőve Sólyom László köztársasági elnök úr Juscsenko ukrán államfővel együtt néhány percre elvegyült a nagyközség főutcáján rájuk várakozó, mintegy 200 fős tömegben. Felfokozott hangulat, örömmámor, fotózni nem is lehetett őket, csak hallani, amint valaki önfeledten kiáltozza: »Árpi bácsi! Drága Árpi bácsi!«"
_________________________
munkács, beregszász, tiszaújlak, ukrajna, közblog, poén > illegális fotó
magyar köztársaság - politikai szamizdat - google első hely

Sólyom László Beregszászban

BEREGSZÁSZ | Az MTI jelenti | Egy nemzetnek ahhoz, hogy fennmaradhasson, intézményekre van szüksége, teljes társadalmat kell képeznie, s különösen fontos ez azoknak a nemzetrészeknek az esetében, amelyek Magyarország határain kívül kerültek - mondta Sólyom László kedden Beregszászon, a Szent István-napi ünnepségen tartott ünnepi beszédében.

Kárpátalján járt Sólyom László magyar köztársasági elnök


Az egynapos kárpátaljai látogatáson tartózkodó magyar államfő azt követően beszélt a beregszászi Szent Kereszt katolikus templom előtt álló Szent István-szobornál összegyűlt, több száz fős tömeg előtt, hogy a három történelmi egyház püspökeivel és a magyar szervezetek vezetőivel együtt istentiszteleten vett részt. Beszédében a többi között kiemelte: a határok változhatnak, a nemzet meg fog maradni, mert független a határoktól, amint azt az elmúlt nyolcvan év során több impériumhoz tartozott Kárpátalja példája is mutatja. Amíg magyarok akarunk maradni, legyünk bárhol, azok is fogunk maradni - tette hozzá. (MTI hír)

Gépi haikuk. MI

agent pr cikkVersíró mesterséges intelligencia

Olvasom egy PR-jellegű cikkben, hogy Naoka Tosa, a Kyotoi Egyetemen dolgozó multimédia-művész interaktív haikuíró szoftvert épített: a felhasználó begépeli a két-három kulcsszót, majd a program azokhoz kapcsolódó verset generál. A számítógépes költészet persze nem új dolog - a magyar Papp Tibor is jeleskedett a műfajban Disztichon alfájával -, és már haikugyártó-program is létezett korábban, itt azonban az interaktivitás számít újdonságnak, illetve az, hogy a gép "tanul" abból, ha a felhasználó átírja a kapott verset.
2023 a BingAI mesterséges intelligencia ennyit tudott erről:

Naoka Tosa egy japán művész és kutató, aki a gépi haiku készítésével foglalkozik. A gépi haiku olyan számítógépes programok, amelyek automatikusan vagy félautomatikusan generálnak haiku verseket, a klasszikus japán költészeti formát, amely 5-7-5 szótagból áll, és tartalmaz egy évszakhoz kapcsolódó szót, a kigót. Naoka Tosa célja az, hogy a kulturális számítástudomány segítségével megőrizze és terjessze a haiku művészetét és filozófiáját.

Naoka Tosa egyik legismertebb alkotása a Hitch-Haiku, amely egy interaktív rendszer, amely támogatja a felhasználókat a haiku versírásban. A Hitch-Haiku lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy tetszőleges kifejezéseket válasszanak ki egy híres japán esszéből, amely ezer könyvet mutat be különböző műfajokból, generációkból és eredetekből. A rendszer ezután egy esszé korpusza és több adatbázis segítségével létrehoz egy haikut, amely összefoglalja a könyv lényegét, majd lefordítja angolra. Így a japán könyvek esszenciája eljuthat azokhoz is, akik nem ismerik a nyelvet. A rendszer bemutatása megtalálható az ACM SIGGRAPH ART SHOW ARCHIVES és az ACM SIGGRAPH HISTORY ARCHIVES weboldalakon12, valamint egy tudományos cikkben is3.

A gépi haiku érdekes és kreatív módszer a költészet és a számítógépes technológia ötvözésére.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása