balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Tompaszöglet - egy új Esterházy!

2009. január 26. - BDK
Szenzáció! Vagy talán botrány? Mindenki erről beszél! Esterházy Péter: TompaszögletSzükségállapotot hirdettek a könyvtárak. A Nyelvtudományi Intézet válságstábot hozott létre. A kiadó lázasan keresi az író hasonmásait, hogy  a Könyvhéten teljesíthessék a dedikálás iránti növekvő igényeket. Buzgó kritikusok lázas fejüket fogják, a minisztérium meg rendkívüli olvasási  szabadságra küldte dolgozóit. Teljes készültségben a magyar labdarúgó válogatott... Mi jöhet még??

 

Az idei Karácsonyi Könyvvásár legnagyobb szenzációja kétség kívül Esterházy Péter legújabb könyvének teljesen váratlan megjelenése. Még ki sem hűlt a kezünkben a Semmi művészet, és máris itt van az életmű egy jelentős újabb opusza, a Tompaszöglet, egy könyv, amelynek az előkészületeit gondosan titokban tartotta mind a szerző, mind a kiadó. Még a hivatalos könyvlistákra sem került fel, így a könyvesboltok nem tudtak rendelni belőle. Mégis hosszú sorok kígyóznak a pultok előtt: az olvasók ezrével iratkoznak fel a megrendelői várakozólistákra.

Hírlik, hogy a folyóiratok visszavették a nyomdából januári lapszámaikat (a Holmi például már ki volt nyomva, be kellett zúzni), nehogy a könyvújdonságról szóló recenziók nélkül jelenjenek meg. Egyes fővárosi és vidéki könyvtárak szükségállapot bevezetésére kényszerültek az érdeklődők nem szűnő rohamai miatt, az MTA Nyelvtudományi Intézete pedig, értesülve a könyvben található több tucatnyi nyelvi újításról, válságstábot hozott létre. Felborult a Budapesti Nemzetközi Könyvvásár és az Ünnepi Könyvhét várható programja is, állítólag, hogy kielégítse az igényeket, a könyv kiadója mindkét helyszínen több standot is üzemeltet egyidejűleg, amelyeknél Esterházy Péter-hasonmások egymást titokban váltva nonstop dedikálnak. Készültségben áll a magyar labdarúgó válogatott is, amely rövidesen részleteket mutat be a műből az ország különböző stadionjaiban, a Művelődési Minisztériumban pedig a dolgozók rendkívüli olvasószabadságot kaptak; az illetékes miniszter ausztráliai hivatalos útját megszakítva maga is sürgősen hazautazott olvasni.

És hogy mi a Tompaszöglet c. könyv témája? Szerkezete? Kik a szereplői? Miként hangzik fülszövege? Mely részletek ragadhatók ki belőle? Ki mit írt és hogyan nyilatkozott róla? Milyen viták bontakoztak ki körülötte? Várható-e valami jó kis irodalmi botrány?

A fenti kérdésekre azoktól várom a választ, akik részt vesznek újabb irodalmi  interakciómban, amelynek révén nem számítok kevesebbre, mint arra, hogy közösen létrehozzuk egy fiktív Esterházy-könyv internetes recepcióját, így közvetve magát a könyvet is.

Felhívásomra reagálhattok rövid ismertetéssel, beharangozó cikkel vagy a műből vett részlettel; számítok továbbá kritikákra, elemzésekre, netán interjúkra, vitairatokra, paródiákra; érdekelnének beszámolók a könyv bemutatójáról, olvasói fogadtatásáról, szívesen olvasnék híreket a mű megfilmesítéséről vagy színházi adaptációjáról; örülnék, ha megterveznétek az új és újabb kiadások (fentinél igényesebb) könyvborítóit**  – egyáltalán, várok bármit, ami hozzásegít bennünket ahhoz, hogy az új mű mibenléte kirajzolódjon előttünk.

Az anyagokat a résztvevők saját webhelyükön (blog, honlap, fórum stb.) vagy számukra elérhető publikációs helyen (internetes lapok, közösségi oldalak stb.) teszik közzé (azaz publikálásukról maguk gondoskodnak!)A közleményben egy linkkel feltétlenül utalni kell erre a felhívásra! Továbbá a közzététel után itt alul hozzászólásként meg kell adni a saját közlemény internetes elérhetőségét (linkjét)*. A nekem leginkább tetsző anyagokat vagy részleteiket egy lezáró válogatásban magam is átveszem és leközlöm!

 

A játék négy héten át tart, publikálási határidő február 23. Az összegzést az ezt követő héten végzem el (jelentős virtuális és tényleges díjak várhatók!!)

Felhívásom szabadon másolható, sokszorosítható, publikálható; egyben -andó-endő is!  Fel is kérem olvasómat: lehetőségeik szerint publikálják vagy linkeljék be a számukra bejáratos isnternetes helyeken felhívásomat. Mindenütt feltétlenül adják meg a felhívás eredeti elérhetőségét:

 

http://bdk.blog.hu/2009/01/26/tompaszoglet

Tompaszöglet - Játsszunk Esterházyt!

 

* Frissítés-1: Aki a link betűzése kedvéért aránytalanul macerásnak találja az itteni regisztráció végigvitelét, betűzheti a linket (vagy kommentálhat) itt is: Tompaszöglet (illetve végső esetben elküldheti nekem ímélben)

 

 ** Frissítés-2: Ha valaki tervezne egy tisztességesebb borítót, azonnal lecserélném arra az én kínlódmányomat!

 


 

A játék eredetileg egy internetes portál számára készült, de bizonyos okok miatt visszavettem tőlük.


 

Utolsó frissítés:
A játék összegzése: Esterházy lezárva

-------

Másféle játékok minden mennyiségben: 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr94902784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Esterházy Péter – Tompaszöglet 2010.07.07. 10:41:37

Sikerült! Ez az! Megszereztem! Éreztem, hogy lesz értelme annak, hogy kifekszem a könyvesbolt elé. Nem is kellett más, csak várni. Végül kezembe kaparinthattam Esterházy Péter új könyvét, a Tompaszöglet-et. Mit is mondjak… ZSENIÁLIS! Kezdetnek it...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirostornacipő 2009.01.26. 10:51:32

tompa szöglet két szó.

nem tetszik a borító.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 10:56:46

@pirostornacipő: esterházy csak jobban tudja! :) [különben meg szójáték, mértan + foci]. borító nekem sem, ezért kérek újakat.

pirostornacipő 2009.01.26. 11:00:52

Már csak azt kellene megmagyaráznod, miért dolgozol az Esterházynak? Miért nem magadnak? Garantálom, hogy ebből is E.P. nek lesz jövedelme!

Nem tudom másnak ez író mit jelent.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:05:38

Nem dolgozom, játszom. Ha nem nyerte el tetszésed, érdeklődésed, légy szíves, kerüld el.

keserumandula · http://sarnyai.hu 2009.01.26. 11:26:05

Nekem nagyon tetszik, szerintem nagy ötlet.

Off-féle:
A blog.hu regisztrációs mizériáját hogyan tudjuk majd áthidalni. Regisztrál mindenki? (nekem épp van ilyen regem is...)

On.

pirostornacipő 2009.01.26. 11:28:55

vicces amikor egy hoax-tervező megsértődik, mert nem pont úgy zajlik a hoax, ahogy megálmodta

hát a hoaxok természete már csak ilyen, járják a maguk útját, ha már egyszer kiszabadultak a tervező agyából

lehet, hogy nincs igazam, de hoaxod alanyának már befellegzett, egyszerűen nem annyira érdekes miután kipukkadt a lufi, hogy ő csupán egy ollózóművész

bár elképzelhető, hogy ezt a nemlétező művét valóban ő írta, mivel a fociról elsődleges tapasztalatai is vannak, szemben minden mással, amit csak a másoktól összeállózott szövegeiből ismer

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:29:48

Aki semmiképpen nem akar regisztrálni, hozzászólhat vagy linket tűzhet be itt:
manzard.nolblog.hu/archives/2009/01/26/Tompaszoglet_-_szenzacios_uj_Esterhazy-konyv/

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 11:53:10

nekem tecc

ha/amennyiben időm engedi, örömmel

és tnx 4 meghívás:)

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:59:41

@pirostornacipő: magvas hozzászólásaid, ha nem vennéd észre, mostantól szintén a játék részét képezik, de jobban örülnék, ha saját webhelyeden mondanád el véleményedet. itt elég a link. akkor majd klikkelünk, rohanunk és elolvassuk, amit írtál.
(ez nem hoax, mert azonnal le is leplezi magát, a felhívásban szerepel, hogy ez egy fiktív könyv, nem próbál semmi olyat elhitetni tehát, ami nem lenne igaz.)

pirostornacipő 2009.01.26. 12:24:07

@BDK piréz:

Szerintem Te nem vetted észre! Én mint hoax szakértő, pontosan követem az eseményeket.

Pirostornacipőnek nincs webhelye ecélra.

Pirostornacipő itt helyben szándékszik követni a nemtörténéseket.

(de azért az durva, hogy letagadod, hogy ez egy hoax, ill. pontosítok: műhoax)

Még mindig nem indokoltad meg, hogy miért nem a magad megnemirt könyvét reklámozod és miért az Esterházyét.

Könnyebb az Esterházy megnemírt könyvét reklámozni, mint a magadét? Vagy a blogdnak akarsz reklámot az Esterházy megnemirt könyve révén?

(vigyázat, ezek költői kérdések! (...) bár nem is képeznek akadályt a válaszra...)

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 14:44:45

@pirostornacipő: nem mintha válaszadási kényszer gyötörne, csak a rend kedvéért:

a) a műhoax (vagy inkább álhoax) nem hoax.

b) a magam meg nem írt könyvét már 5 éve sikeresen lejátszottam:
hhrf.org/netpansip/ungparty/szalon/virkonyv/vakcina/index.htm

c) blogomnak reklámot? naná!

évi. 2009.01.26. 15:25:44

Szia BDK:)

Nagy nehezen beregiztem, húh!

Köszi a meghívást, igyexem!!!

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2009.01.26. 15:40:18

Szóval jövök játszani, majd jelentkezem este még.

gábornok 2009.01.26. 16:29:27

90180 Jó 5let, Chu-Pán 1etlen főBaja, h nem én tanáltam out..

A 'meg nem írt könyvek' megírottnak vevése, a róla való 2sqrzus is hosszan 'elődös' a'm. Nem győznék plédákat hoznyi, ha nem voln(ék

pirostornacipő 2009.01.26. 16:33:07

És amikor majd az Esterházy kicsit kipofozza, amit ti itt összehordtok és kiadja, és felveszi a jogdíjat, akkor majd könyekkel szemetekben köszönitek meg neki. Gondolom.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 18:53:10

@Myrtille: megkaptam, de még mennyire érdekelne!

bélabácsi2 2009.01.26. 20:05:41

@pirostornacipő: Hali, tényleg a könnyekkel a szemeimben köszönöm majd meg neki, így vagyok ezzel, nem tehetek róla.
Ha esetleg te írnád (akarom mondani ollóznád össze Kanttól kezdve ...stb. ) akkor lehet a te írásodnak sírnék.
nem Nádas vagy véletlenül?????

bélabácsi2 2009.01.26. 20:10:03

Szóval BDK ezt nem gondolod komolyan, Esterházy Péter mondatait (amiket ugye összeollózott, vagy mit mond ez a szagos cipő) nem lehet utánozni.
Tényleg ezt várod?

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.27. 09:27:28

@bélabácsi2: Egyfelől szerintem "utánozható", de nem utánzásról, inkább stílusjátékról lenne szó; másfelől, mint a felsorolásból kitűnik, kiadói fülszövegtől könyvismertetésen és -kritikán át helyszíni beszámolóig sok minden szóba jöhet, efféle szövegeknek éppen hogy nem kell EP stíljében foganniuk.

gábornok 2009.01.30. 02:18:14

@ Gergely (ott, Svédben) Tamás:
(Nóta Bene, Feri!)
"-Nem a szólásszabadságot kell minden határon túl hangoztatni, (túlhangsúlyozni), hanem az igazságot kimondani." -mondta ki épp most a közszolgai-királyi tévénken Ungváry (Díjmentesülő) Tamás a most talán a szokottnál is jobban körülményeskedő Juszt "Kezitcsókolom!" Lacinak.

zebalu · http://www.balulap.hu 2009.01.31. 21:39:45

Engedelmével én is beszúrnék egy is reakciót:

www.balulap.hu/index.php?pt_id=90

Remélem tetszik!

fuzfa.balazs 2009.02.01. 15:00:25

Károlyom,

küldöm a z új Esterházy-kötetről a kért recenzió linkjét. A kötet tényleg szenzációs -- mint Te is írod --, azt hiszem, két szakdolgozót is ráállítok holnap, ha elkezdődik a szemeszter!

Most már elárulhatom, hogy a Mester már vagy három éve hordozta magában a témát. Amikor a Weöres Sándor--Károlyi Amy-emlékházat felavatta Csöngén 2006-ban, teljes titoktartásunkat kérve megosztotta velünk első ötleteit a születendő Tompaszögletről (akkor még "A nem-euklideszi szögletek lehetségessége" munkacímmel beszélt a könyvről). Lásd a beszélgetéskor készült fotót a reciben beszúrva:

www.szombathely.hu/blog/fuzfa+balazs/?m=200902

Barátsággal üdv: Balázs

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.02. 10:05:17

Nagyon mélyreható a recenzió és érdekes az, amit az előzményekről írsz.

Az olvasóimmal pedig örömmel tudathatom, hogy értesítő levelemre válaszolva E.P. "áldását adta" interakciónkra.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.06. 09:23:04

Nemcsak lehet, hanem kívánatos is!

Egy link az összes Tompaszoglethez:

bdk.blog.hu/tags/tompasz%C3%B6glet

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.15. 19:09:37

Markovits Teodóra szerint bombagólt löttek a magyar irodalom kapujába:
www.prae.hu/prae/portfolio.php?menu_id=15&uid=130&fid=4839

stando · http://standovaragota.blogspot.com/ 2009.02.22. 09:56:55

Köszönöm a meghívást! Egyelőre ismerkedem az idegen tereppel.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása