balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Nagy a kísértés

2009. augusztus 11. - BDK
Uborkaszezon van, nem csoda, hogy az idegen nyelvű sajtó nyomán a magyar portálokat is bejárta tegnap a hír: 21 éves fiatalember halálát okozta egy fehérorosz városka Lenin-szobra. A címek hangzatosak: Gyilkolt Lenin, Lesújtott Lenin keze, Lenin még kísért - ölt a szobor stb. Holott az eredeti történet ismeretében aligha kétséges: a részeg áldozat maga kereste a bajt, amikor egy végigivott éjszaka után hajnalban felmászott az 5-6 méter magas emlékműre azért, hogy karján lóbálózva lefényképeztesse magát. Az hírforrások állításai némileg ellentmondóak (beleértve az orosz nyelvűeket is), olvashatunk olyat, hogy a monumentum gipszből volt, de olyat is, hogy vasbetonból. A lényeg, hogy  a szobor "összeomlott" vagy "darabokra tört" vagy "ledőlt" - egyik sem teljesen igaz, mint ahogy az sem, hogy az áldozatot agyonnyomta volna, vagy alatta lelte volna halálát (ilyeneket is olvashatni), de az sem, hogy az esés következtében zúzta volna magát halálra. Feltűnt az is, hogy a portálok többsége vagy egyáltalán nem közöl fotót, vagy ha mégis, az egy felemelt karú Lenint ábrázol - de mivel minden szájton más a kép, sejthető, hogy egyik sem az eredeti helyszínen készült. Hosszas keresgélés után (uborkaszezon van!), sikerült megtalálnom a nagyjából pontosnak vélhető (részletes), a helyi rendőrség illetékesei által összefoglalt történetet - és a szoborról a baleset után készült fotót is.


Történt, hogy a későbbi áldozatot vasárnap este felkeresték a barátai, és azt ajánlották, igyanak egyet. A fiatalembernek gyereke született a napokban, de mivel ezt már megünnepelték, most az lett az apropó, hogy másnap hazahozhatja az élettársát és a gyereket a szülészetről. Italt vettek magukhoz és a helyi középiskola udvarán álló filagóriát választották iddogálásuk helyszínéül. Az átmulatott éjszaka után hajnalban a fiatal apa (egy helyi mezőgazdasági vállalat dolgozója), hogy lefotóztassa magát, felmászott a vasbeton Iljicsre és rácsimpaszkodott annak kinyújtott karjára. E percben (mint a képen látni: vállmagasságban) a szobor felső része letört, a fiatalember lezuhant és a letört súlyos darab a fejére esett. Koponya- és agysérülést szenvedett, és a kórházba szállítás közben meghalt. (Más forrásból azt is megtudtam, az eset nem egyedülálló...)

A településen egyébként újabb balesetektől tartanak: mivel a Lenin-szobor belseje üreges, így bárki belemászhat, hogy fejét kidugva lefényképeztesse magát a nagy vezér törzsével. Nagy a kísértés!


Lenin-szoborról szóló hír legutóbb akkor járta be a médiát, amikor Szentpétervárott lyukat robbantottak egy ottani példány fenekébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr591303121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rlaur 2009.08.11. 17:56:19

Uborkaszezon van, a politikusok nyaralnak, de az olvasóknak nem lett kevesebb a botrányigényük...

BDK · http://ungparty.net/ 2009.08.11. 18:00:54

Én inkább szenzációigénynek mondanám.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.08.12. 10:21:58

@rlaur: Olvasó vagyok. De eddig nagyon rejtve volt bennem a Lenin-szobrok fenekébe durrantot lukak iránti igény!

Makker Berci 2009.08.12. 10:52:23

Nekem erről az az állítólag igaz történet (bár szerintem inkább csak városi legenda) jutott eszembe, amelyben egy szovjet városban Lenin-szobrot avattak. Amikor a lepel lehullt, az egybegyűltek döbbenten látták, hogy miközben Lenin jobbjában a sapkáját gyűrögeti (valóban szerették így ábrázolni a vezért), a fején is volt egy sapka.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.08.12. 11:01:05

Itt olvasható az "igaz" történet:
vicc.zug.hu/cikk/a-mi-lenin-szobrunk_306.php

Én egyébként más verziót ismerek. Egy újságban közöltek volna egy fotót, Lenin az elvtársak körében. Mindegyiken volt valamilyen fejfedő, csak Iljics kopasz feje világított. Szóltak a retusőrnek: rittyentett sapkát a vezér fejére. Másnap megjelent a fotó: Lenin fején sapka - és egy másik a kezében.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása