balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Pszichotrauma - traumaterápia

2009. november 12. - BDK
Traumaterápia, pszichotrauma, pszichodráma: szorongás, félelmi rohamok és pánikbetegség házilagos gyógyítása

Kognitív viselkedésterápia otthon

kognitív trauma és viselkedés terápiaA pánikbetegség öngyógyítása távoktató program keretében megvalósítható. Nem kell feltétlenül a terapeutához rendelőbe mennie, online terápia keretében végezze a videó-gyakorlatokat otthon. Távoktatás: kognitív viselkedésterápia segítségével leküzdhető a pánikroham. Agorafóbia tüneteinek kezelése házilag pszichoterápiás tréninggel.


Meghatározás. A pszichotrauma (pszichés vagy pszichikus trauma) az emberre ható, külső vagy belső eredetű pszichés  túlhatások (sokk, stressz) nyomán kialakuló lelki sérülés.  A trauma túlterheli a normális szabályzó működéseket, és így a személyiségre jellemző összetartottság elvész, regresszió jelentkezhet, valamint kóros pszichés jelenségek alakulnak ki. A traumás állapotra jellemző a disszociatív hárítás, melynek során a tudat, a memória és az identitás, valamint a környezet észlelésének korábbi integrált funkciói bomlanak fel.


Az eredeti blogbejegyzés szövege:


Tegnap kedves barátom hívott telefonon: internetes, honlapos, blogos ügyben kért tanácsot. Munkájában a sokadik profilváltásnál tart, most éppen, úgy fest, lelki traumát szenvedett betegekkel (is) foglalkozni fog, ebben a témában szeretne szakmai blogot és/vagy honlapot indítani, amelynek fő célja az lenne, hogy ne ő ajánlkozzon, hanem a potenciális paciensek maguk találják meg őt. Ehhez persze az kellene, hogy oldalára könnyen rábukkanjanak az érdeklődők, azaz a Google találati listáin, például pszichotrauma keresőszóra  az elsők között szerepeljen. Ráadásul az oldal háromnyelvű lenne, így a psychotrauma és психотравма szavakra és szinonimáikra való keresésben is az élre kellene törnie.

Ez bizony nehéz ügy, mondtam, jelezve, hogy az oldalak sikeres szerepeltetésével  külön internetes szakág, a keresőoptimalizálás (SEO) foglalkozik, s hogy jó eredményt csak hosszú és kitartó munkával lehet elérni, főként, ha sok kifejezésre folyik az optimalizálás (pszichés / pszichikai / lelki trauma, lelki sérülés, poszttraumás stressz, érzelmi sokk, traumaterápia stb.). De siker ez esetben is csak akkor várható, ha maga az oldal tartalmilag megfelelő, a témát illetően releváns információkat tartalmaz, magasan látogatott és más szakmai szájtok hivatkoznak rá. Nem hallgattam el, hogy magam korábban foglalkoztam keresőoptimalizálással, de a tanácsadáson kívül más segítséget nem tudtam kilátásba helyezni. Egyfelől vagy két éve felhagytam a SEO-val, segédoldalaim többsége vagy megszűnt, vagy régóta nem frissítem (így minden találati listán lecsúszott, PageRank-értékét elvesztette), másfelől mostani állapotom nem teszi lehetővé a rendszeres munkát, harmadrészt barátomnak egyelőre túlságosan  határozatlanok az elképzelései az egész dologról ahhoz, hogy kedvem legyen belekapcsolódni a kezdeti tapogatózásokba.

Kíváncsiságból azonban egy kísérletet mégis teszek: vajon a honlapoptimalizálás terén kifejtett minimális erőfeszítéssel ezt a bejegyzést sikerül-e (legalább egy rövid időre) a Google első tíz találata közé felhozni pszichotrauma keresőszóval?

Kognitív viselkedésterápia és Google honlap optimalizálás - 2009-es bejegyzésem felújított tartalma


A bejegyzést Oleg Dou  fotójával illusztráltam. Több fotója


Frissítés. 48 perccel a közzététel után bejegyzésem már a találati lista 3. helyén szerepelt:

Frissítés: 2012-ben:


A poszt némi keresőoptimalizáló munkával (lásd: keresőoptimalizálás - SEO) rövidesen az  első helyre rukkolt elő, és folyamatosan vezeti a Google találati listát mind pszichotrauma, mind traumaterápia keresőkérdésre.

Nem csupán ezért, de ezt a tényt is szem előtt tartva 2011-ben új szakmai blogot indítottam:

Pszicho trauma terápia, pánikbetegség

 

Alapvetéséről itt írtam: Abszurd pszichodráma

A témában lásd még:

Ez a webhely

a pszichotrauma és a traumaterápia

 

keresőszóra egyaránt a Google kereső első találati oldalán szerepel. Ön is így talált rá! Ha Ön ezen a területen működik, akkor az Ön számára előnyös lehet, ha hirdetést, felhívást vagy a honlapjára mutató linket helyez el ezen az oldalon. Amennyiben érdekli a lehetőség - írjon!

AZ ÖN HIRDETÉSÉNEK, REKLÁMJÁNAK, LOGÓJÁNAK VAGY AZ OLDALÁRA MUTATÓ LINKNEK A HELYE Pr-cikkekben

A pánikbetegség öngyógyítása

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr721519663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.12. 11:11:09

25 perccel a közzététele után a "psziotrauma" keresőszóra bejegyzésem a Google találati lista 6. helyén jelent meg, a 40. percben pedg már a 3. helyen szerepelt. E percben lásd: www.google.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&source=hp&q=pszichotrauma&lr=&btnG=Google+keres%C3%A9s

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.12. 16:47:27

Egyébként nem találtam igazán jó mrghatározást arra, mi is a pszichotrauma, inkább csak hosszabb körülírások vannak a neten. A fentebb találhatót több forrásból igyekeztem összehozni. Ha tudtok jobbat, szívesen venném itt.

Ziii 2009.11.13. 18:34:49

Megpróbáltam egy meghatározást összehozni a pszichotraumára. Nézd meg a harmatgyenge ukrán-angol-magyar nyelven kutyult bloggomon.
Ha le tudod úgy írni a nevemet angolul, hogy a keresztnevem mégsem a megfelelő helyen szerepel majd, s a blogot szolgáltató szervezet nevében ott lesz a folt szó is, továbbá pontok meg com, akkor megtalálsz.
Csak azért vagyok ilyen rejtélyes, mert ha Te nem találsz meg, akkor senki.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.13. 20:24:16

kipróbáltam a nevedre pár variációt, de nem találtam a blogod. és a blogspot.com-on sajnos nincs belső keresés. talán mégis jobb lenne, ha megadnád, hogyan használod a neved.

Ziii 2009.11.13. 20:43:12

Kisiskolas modjara adom meg:
batoritartsizita.blogspot.com
Meg nem nagyon tudom, hogy kell , s kell e vezetni, de a nagy elhatarozasom ellenere se tudtam egy bejegyzesnel tobbet irni ukranul.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.13. 20:47:50

így már megvan, kösz. mindenáron h-t írtam a bathoriba, azért nem jött be. máris nézem

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.13. 20:58:09

namost.
ez a bejegyzés közben első lett kérdéses szavunkra, így teljes a SEO-siker.
és mivel ezen az oldalamon itt a kommenteknél szerepel Ziii blogjának a linkje, így hamarosan egészen bizonyosan meg fogja találni a google.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.14. 12:59:12

@Ziii: első látásra tett észrevételeimről levelet küldtem.

Ziii 2009.11.14. 18:21:09

Nem talalom.
Hol keressem?

BDK · http://ungparty.net/ 2009.11.14. 19:01:30

gmail-címedre küldtem még délelőtt. megismétlem most.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása