balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Szili lólába

2009. november 30. - BDK

Eléggé sajátosnak tartom, hogy Szili Katalin az általa alapított Szövetség a jövőért nevű mozgalom tegnapi zászlóbontása során az MSZP múltbéli négy hibáját felsorolva harmadikként azt említette, hiba volt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás 2004-es kampánya, mivel lehetőség lett volna a nemzetietlenség bélyegének levételére. Nos, először is régen rossz, ha egy másféle kampány csak a bélyegtől való megszabadulás önző érdekét szolgálta volna, nem pedig a határon túli magyarokét. Mondhatni: kilóg a lóláb. Másodszor: józanul gondolkodva a nemzetileg még oly elkötelezettek is megérthették, hogy az akkori kampány nem a határon túliak, hanem a Fidesz érzelmi zsarolása ellen irányult (bár nem a legjobb módszerekkel, így például gazdasági demagógiával párosulva).

Az ugyan igaz, hogy az MSZP (és az SZDSZ) 2004-es határozott fellépése az érzelmi alpon viszonyuló határon túli magyarok millióit fordította szembe a kormányerőkkel, és az is igaz, hogy a népszavazás eredménye megrendítette az anyaország iránti bizalmat, szerintem mégis hiba lett volna csatlakozni a népszavazást kezdeményező Magyarok Világszövetsége  nemzeti demagógiájához és a józan megfontolásokat félretéve áttérni olyan fajta populista propagandára, amely inkább csak illúziókat keltett volna a külhoniakban.

Azzal, hogy Szili most a maga (és mozgalma) nevében mintegy visszavonta a szocialistáknak az ügyben akkor kialakított álláspontját, meglehetősen faramuci helyzetet teremtett ezen a téren. Arra ugyanis, hogy a jobboldal vitorlájából kifogja a nemzeti szelet, még egy gyökeresen megújuló baloldalnak sincs esélye, a bevallott önérdek szóba hozása (a nemzetietlenség bélyegének levetési szándéka) pedig kétségessé teszi a gesztus őszinteségét, megkérdőjelezi a valódi elkötelezettséget. Mindez nem sokat javít a baloldal megítélésén, ugyanakkor ahelyett, hogy tisztázná, még jobban összekuszálja azt az identitást, amelyben kezdettől nehezen fér el egymás mellett a szocialista mozgalmárság és a nemzeti érzület.


fotó: index.hu

Több közpol

Több határon túli magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr341562572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P_o_c_a_k_o_s 2009.11.30. 12:59:32

Én is ajánlanék három (saját) bejegyzést:

kettősállampolgárság:
pocakosgondok.blogspot.com/2005/09/kettsllampolgrsgrl-msknt.html

Szili:
pocakosgondok.blogspot.com/2007/10/mire-j-ez-elvtrsak.html

és úgy általában a magyar "diplomácia" (Szilivel a háttérben)
pocakosgondok.blogspot.com/2008/10/gncz-kinga-megvezetve.html

üdv

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.12.01. 12:09:02

Az élet ugyanazon jelenségei képesek más-más síkon mást és mást jelenteni.
Nem vitatva, hogy a nemzetiségi lét ügyeiben "illetékességed" vitathatatlan, miközben jómagam "illetéktelen" vagyok, megemlíteném, hogy a jobboldalon Szili Katalint, mégha nyögvenyelősen is, de a népszavazás kapcsán baloldali kivételként, "nemzeti politikusként" említik.
Az egyik síkja az akkori történéseknek hajszálra az, amit leírtál a posztban! Egy másik síkon azonban - akár vitatható ez, akár nem -, a népszavazásból sokan a nemzeti jelzőt őrzik csupán.
A politikus ezen a mezőn is mozog, s ennek a mezőnek a saját törvényeit figyelembe véve próbálja "táborát" növelni.
A másik síkon viszont ezek a törvényszerűségek, szabályok már nem érvényesek. (v.ö. joggal elmarasztaló kritikád).
Szili Katalinról, felkészültségéről, képességeiről, politikai-társadalmi felfogásáról, lehetőségeiről nagyon sokat lehetne vitatkozni. Ezt én nem fogom tenni, csupán megjegyzem: egyetlen dologban nincsenek kétségeim: jóindulata, tisztessége terén. (Bár elegendő volna ennyi a sikeres társadalmi szerepléshez! De ez, sajna, bár erős kivételnek számíthat, kevés.)

BDK · http://ungparty.net/ 2009.12.01. 12:50:27

Nagyon szépen köszönöm értékes kiegészítésedet. Nyilván bonyolultabb, összetettebb dolgok ehhez annál, semhogy egy posztnyi lélegzetvételben ki lehetne az egészet énekelni. Az én olvasatomban most ez a szereplése kicsit olyan - és hadd vonjak össze itt két szólást - mintha Katalin asszony a veszett fejsze nyelének a becsületét védené. Ráadásul picit az is benne van, hogy egy más lehetőségektől elesett (durvábban: bukott) politikus megpróbálja újra magára felhívni a figyelmet.
De ha biztatsz, akár szurkolni is tudnék neki, hogy sikeresen újítsa meg a baloldali eszményt, még ha valamelyest kételkedem is abban, hogy ez a nemzeti vagy pl. vallásos érzület felől lehetséges.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása