balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Napló, 2007. okt. 18.

2007. október 18. - BDK
bdk szamizdatAzért az elég ciki, ha egy helyi lapban az jelenik meg, hogy "Hévízen pihent Balla D. Károly író". Ami persze voltaképp igaz, még az is, hogy köszöntem jól voltam, de a dolognak van valami erőteljes bulvár-íze. Pedig az interjút én adtam jó kedvvel, szó van benne a Lilla-díjról meg virtuális öngyilkosságomról, de címbe kiemelve, hogy ott nyaraltam, én, az író - ez azért szerintem mégsem hír. Vagy legalábbis nem irodalmi hír. De nem is bulvárhír, mert ahhoz meg sokak által ismert "sztárnak" kellene lennem, ami viszont nem vagyok. Különben én egy másik címet javasoltam az újságírónak; más miatt ugyan, de az is legalább ilyen rossz.


*

Hogy olyan nagyon jól lennék, azt most éppen nem merném állítani. Ma reggel például kávézás közben elaludtam, be is öntöttem az ágyba az adag felét. Kicsit korán kezdődik az agylágyulásom.

Ennél is rosszabb jel, hogy nem igazán megy egy ideje a munka. Erről már elejtettem itt-ott pár szót, most sem akarom túlnyavalyogni a dolgot, de tény, hogy nehezebben megy az írás, mint bármikor eddig. Alkotói válság, írógörcs, mondogatom kajánul, mint aki persze tudja, hogy őrá nézve ez nem lehet igaz. Le is gyűröm, ha nagyon kell. Megírtam a múlt héten jegyzetemet az Új Szóba, e héten az ehavi hónaplót a Mozgóba (a szerkesztőségben kevéssé tetszett...), tegnap még egy Pilinszky-szonettemet is befejeztem, mégis úgy érzem, hogy valami nincs rendben. Pedig éppen egy sikeresnek mondható sorozatban vagyok, új könyv, szép riportfilm, fontos interjú, eredményes szereplések, szaporodó publikációk, remény újabb könyv kiadására, kilátásba helyezett új meghívás, antológia-szereplés - látszólag szépen megy a szekér, csak valahogy mintha lelógna róla a lábam és minden rögbe beleütődne.. Egy ideje most valahogy nem érzem az írás örömét - és akkor már megette a fene az egészet.

*

Frissítés este. Most olvasom: "Egy i.e. 6. századból származó befolyásos személyiség, feltehetően egy törzsfőnök sírkamráját fedeztek fel ukrán régészek a Ternopili területen, egy kurgán feltárása során." A cikk címe: Bronzüsttel temették el az ukrán törzsfőt. Nofene? Ukránok az i.e. 6. században? Nagy ész lehetett, aki ezt a címet adta a cikknek. (Frissítás 2010-ben: Két és fél évvel később rákattintottam erre a linkre. A címből törölték az 'ukrán' szót, de a cikkre mutató hivatkozásokban, például ezen az oldalon (a weblapot már törölték - 2017), még úgy szerepel, ahogy én idézem.)

*
Új ukrán oktatási törvény szöveg - 7. cikkely tartalma

Olvasandó: Nemzeti jelentőségű fantomműhely

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr7200232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: investigación 2017.11.04. 00:27:40

Ringel s op blackberry - Singulair mini 4mg antihistaminika

Trackback: para principiantes 2017.10.20. 22:33:58

Minden idők legszebb Oscar-ruhái - Stíler blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(-awi-) 2007.10.18. 16:45:28

Biztosan az ősz az oka, hiába szép akkor is búcsuzás melegtől, zöldellő természettől, virágoktól, nyártól. Ahogy olvasom utibeszámolódban azért kevés volt ott a pihenés. A sok élmény pedig ugyanolyan fárasztó mint a kemény munka. Ha igazán pihenni akarsz akkor menjél a hegyekbe (távol mindentől ami mozog, vibrál).

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.18. 19:02:03

Eddig is voltak őszök... hegyekbe soha nem vágytam, elég, ha 2-3 évente pár percre a tekintetemet rájuk függeszthetem. A nem-írhatnékom meg jóval az utazásunk előtt kezdődött.

nagya 2007.10.18. 19:33:35

Muszaj most irnod? Lehet ezt eroltetve?
Ne akarj, ha nem kell. Pihenj.

Dupladiviz · http://www.balulap.hu 2007.10.19. 01:08:27

Én azt tapasztaltam, hogy amikor az ember szépen siklik előre, akkor az unottan lelógó kezének még jó, érdekes változatosságot is jelent egy két (simogató) kő; aztán ez bizonyos sebesség fölött - ha beindul a szekér - erőteljes ütésekbe megy át. Dehát ez csak fizika. Ahhoz is Ön ért jobban.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.19. 09:03:31

nagya: nem vagyok fáradt, ez valami más.
Dupladiviz: bár értenék!

vb 2007.10.19. 10:06:09

Ismerős érzés, amikor az ember kívülről látszólag nagyon jó passzban van, belülről pedig kong a nagy üresség. Nincs rá orvosság. Magától kell elmúlnia. Kívánom, múljon el! Kivel fogok "incselkedni"?!

B.E. 2007.10.19. 11:26:20

Túlhajtottad magad (szellemileg, fizikailag, lelkileg stb.), hagyd folyni az eseményeket! Ahogy a te fejedet ismerem, előbb-utóbb megint elkezdi irányítani a kezedet. Adj nekik időt!
Az a 2500 éves UKRÁN üst egy KURGÁNban elég érdekes: eddig úgy tudtam, az ukránok keleti szlávok, a kurgán meg valahogy a török népekhez kötődött bennem. De hát tévedni emberi dolog. Még ha nem is én tévedek éppen...

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.19. 14:09:31

Azt is várhatjátok, hogy én legközelebb panaszkodjam nektek; aztán csak magyarázkodhatom, hogy nem fáradtam el és nincs semmi bajom, csak elment az írhatnékom. Ennyi, tessék tudomásul venni. (Ami a blogolásra nem feltétlenül vonatkozik: csak komolyabbat nem akaródzik írni. Esetleg egymondatos novellákat.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.19. 14:16:12

B.E. - "Az ukránok már kurgánban vannak."

Handi Péter · http://vilagitotorony.com 2007.10.19. 14:38:28

Egy szép és manapság ritkán érkező sugallatot érzek feléd áramolni, Károly: a törődést.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.19. 14:43:25

kedvesek vagytok, de épp azt bírom a legkevésbé, ha törődnek velem. úgyhogy inkább nem is mondtam semmit, illetve jól vagyok és viszket a tenyerem, hogy végre írjak valamit :)

P.I. 2007.10.19. 15:17:07

Ne írjá'!
Olvassá'!
(Vagy rajzojjá'!)

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2007.10.20. 09:42:10

Az újsághír nem ciki, hanem cuki! :-)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.20. 10:25:12

Azóta is nyalom utána a szájam szélét.

P.I. 2007.10.22. 15:24:00

Ezek szerint csak lebukott végre a kárpátaljai Zuschlag...

Lenke 2007.10.24. 20:45:55

Dupkában az a jó, hogy még azt sem szabad neki elhinni, amit kérdez. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Lehoczky Tivadar "műhelyen" kívül még legalább egy tucat fantomszervezete van Dupkának, és mindegyikkel pályázgat. Ja, és nyerni is szokott. Gazdakörök, zöldturizmus, magyarigazolvány, pénzes vízumozás, hitelszövetkezet, bridzskulb, ruszin tagozat, Új Kézfogás, Corvinus, vállalkozásfejlesztési központ, árvízi pénzek elsíbolása, vetőmag-program meg a rosseb tudja még mi. És sajna vastagon benne vannak ebben a magyarországi pénzosztók is.

Zuschlag legfeljebb ipari tanuló lehetne Dupka mellett. Dupkának olyan kapacitású számlagyára van a Híd Hitelszövetkezetben, hogy az összes magyarországi adócsalót képes lenne állátni hamís számlával. Amikkel a magyarországi pályázati pénzeket elszámolgatja.

Ez is csak azután jelenhetett meg a Magyar Hírlapban, miután lapátra tették Dunda "kőszeghyelemérseggétnyalom" Gyurikát.

nagya 2007.10.25. 16:03:10

"A magam részéről a Lehoczky-műhely ügyét lezártnak tekintem. Úgy vélem, helyesebb és célravezetőbb lenne, hogy mindenki odahaza, a saját portáján sepregessen, mert ott is napvilágra talál kerülni egy-két “apróság"…"

Hhhe? Ezt a taplot...

awi 2007.10.25. 16:53:01

Hálátlan népség! Fantomasz értetek és helyettetek dolgozik a műhelyekben! Biztosan titkos projektekről van szó, azért nem avat be minket. Bízzatok benne, különben bedühödik, és akkor mi sem járunk jól, mint ahogy eddig sem.

Csak így tovább Fantomasz.

Lenke 2007.10.25. 17:21:13

"A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége Lehoczky Tivadar Tudományos Műhely és Könyvtár által véglegesített program nem felel meg a nemzeti intézményekkel szemben elvárt szigorú szakmai feltételeknek."

Tegyük hozzá, maga a MÉKK sem felel meg semmilyen követelménynek. Szellemi posvány, gittegylet.

vb 2007.10.26. 12:45:40

Mörfitörvény: ami kipukkanhat, az előbb vagy utóbb ki is pukkan! Dupka századost elérte megérdemelt sorsa (százados, mert minden 100. szava hihető). Tartok azonban tőle, hogy innen is kivakarja magát. Zuschlaghoz meg kéretik nem hasonlítgatni: Dupka csak egy van, egy, oszthatatlan és megismételhetetlen. Annyira Dupka, hogy már-már szeretnivaló:-)

Lenke 2007.10.26. 23:36:10

Dupka csúcstartó abban is, hogy a Bábuskin utcai székházban neki sikerült az egy négyzetméterre jutó legtöbb bejegyzett szervezetet összehozni.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása