balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Két szonett

2008. június 27. - BDK
Két idei szonettem jelent meg a Duna-part (vagy duna-pART) júniusi számában. Íme:
Tovább

Szeméthadsereg

Nemcsak kínai agyaghadsereg létezik ám, hanem szemétemberekből álló szemétármádia is (googleban keresd: trash people). Szülőatyjuk a német Hans-Jürgen Schult, művésznevén HA Schult, aki tizenkét éve jelentkezett először különös installációjával. Azóta mintegy ezer fős regimentje bejárta a világot, és nem ám a szeméttelepeket és hulladéklerakó helyeket lepték el, hanem a városok főterét és a világ leglátogatottabb helyszíneit. Felsorakoztak a gizai piramisok tövében és a Kínai Nagy Falon is. Legutóbb Brüsszelben parádéztak és e hónapban zárt kiállításuk a washingtoni National Geographic Museumban. Utolsó állomásuk állítólag az Antarktisz lesz. Nagyobb képek, videók:
Tovább

Seonyár2008 - az utolsó hét

Pontosan egy hét van hátra a Seonyár2008 keresőoptimalizáló verseny lezárásáig. Az erőpróba kissé furcsán indult (a nagy magyar blogszolgáltatók kitiltották a versenyblogokat), a résztvételi és eredményhirdetési szabályokban is akadhat kifogásolni való (például egy héttel a zárás előtt sem tisztázott, hogy a Google melyik adatbázisa alapján hirdetnek majd végeredményt). Az is meglepő, hogy a mai napra - a hivatalos ranglista szerint - mindössze 56 darab benevezett oldal vesz részt a versengésben. Ezek között nekem most három oldalam szerepel, kettővel, úgy tűnik, teljesíteni tudom a magam támasztotta célkitűzést. Ezek közül most politikai blogom (!) szerepel a legjobban: Seonyár2008 (ez utóbbiban azt tippelem, hogy Fodor Gábor lesz a leendő Orbán-kormány miniszterelnök-helyettese...). A privát vállalásom a SEO-versenyben egyébként az volt, hogy amatőrként benne legyek a profi mezőny első harmadában.

Tovább

Evolúció / teremtés / hit / Evogod

mesterséges intelligencia - darwinEvolúció vagy teremtés...? Evogod program... Miután nemrégiben olvasóim elég jól elvitatkozgattak (főleg egymással, részben velem) az idegen civilizációk láthatatlansága okán bizonyos kérdésekről (itt: a Fermi-paradoxon és a Nagy Filter), két újabb témát kínálnék terítékre két új hír kapcsán. Az első a RepRap (ez nem egy reppelő banda neve, hanem: Replicating Rapid-prototyper) Darwin 1.0 modelljének a bemutatása: ez voltaképp egy önreprodukáló robot, amely képes önmagához hasonlatos egyedek létrehozására. Illetve ez így nem pontos, hiszen egyelőre csak a fontosabb saját alkatrészeit tudja legyártani, de ez felveti a sci-fi regényekben gyakorta jelentkező problémát: képesek lesznek-e valaha az ember teremtményei, a robotok, önmagukhoz hasonló egyedeket létrehozni, azaz gyakorlatilag szaporodni.

Másként: az ember, mint teremtő, konstruálhat-e olyasmit, ami aztán őnélküle is él, szaporodik (netán generációról generációra tökéletesedik, fejlődik). A másik téma egy olyan (az evolúció és az isten nevéből kombinált, Evogod nevezetű) számítógépes program, amely a vallás eredetére és fennmaradása okaira keresi a választ. Felfoghatjuk-e az ellenőrizhetetlen információ átvétele és továbbítása iránti genetikai hajlamként a hitet, s fennmaradásának az oka az-e, hogy a hitetlenek alkalmazkodnak a hívőkhöz?

Tovább

Mars: jég, jég!

Nem tudom, hogy a nagy valószínűséggel marsi jeget mutató képek lesznek-e valaha olyan népszerűek, mint a marsbéli arc, ám hogy jelentőségük nagyobb amannál, az bizonyos. Ott csupán egy domborulat árnyéka tréfálta meg az antropomorfizáló szemléletre hajlamos megfigyelőket, itt azonban a Phoenix-szonda vájta "ásónyom" fenekéről pár nap alatt eltűntek a fehér foltocskák, ami a NASA szerint vízjég szublimációjára (elpárolgására) utal. Ha jég van a Marson, akkor volt/van víz is, a víz jelenléte pedig mai tudásunk szerint elengedhetetlen az élet megjelenéséhez.
Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása