balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Davaj-gitár? Nem: Escopetarra!

2008. augusztus 03. - BDK
A találmány a kolumbiai César López nevéhez fűződik. Utcai zenészként annak a robbantásnak a helyszínére sietett, amely egy bogotai klubban 36 emberáldozatot követelt. Barátaival muzsikálni akartak a helyszínen, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. Gitárt tartott a kezében, amikor megpillantott egy katonát, aki ugyanúgy fogta a fegyverét. Ekkor jött az ötlet, amely őt magát is megdöbbentette. Hamarosan el is készítette a fegyver és gitár első ötvözetét. Mindez 2003-ban történt, azóta a La Escopetarra közismert békeszimbólummá lett, César López pedig világhírű  békeharcos muzsikussá.

Tovább

A metafora világnézete

Van egy távoli kis város, abban egy viszonylag tűrhető állapotban levő ház, annak van egy manzárdja, abban a manzárdban ül egy kerekesszékéhez, pontosabban: az íróasztalához láncolt fiatalember. A város neve Ungvár, a fiatalemberé pedig Balla D. Károly. Az úr talán az egyik legnagyobb ma élő magyar költő, aki többek közt arról nevezetes, hogy már szinte alig ír verseket. Valamikor folyóiratokat, internetes lapokat működtetett, ma már ezt sem teszi. Valamikor Kárpátalja szellemi életének egyik motorja volt, ma főtevékenységként néz ki a manzárd ablakán, ahonnan fontos dolgok látszanak, például látszik az ég és az Ung folyó egy darabkája.
Tovább

Pancúrafuksz - EREDMÉNY

infra seoHuszonhét identifikció került játékba a pancúrafuksz kifejezés értelmezésére az előző forduló felhívására nyomán. Feltűnő infra seo volt számomra, hogy többen is erotikus képzeteket társítottak a kulcsszóhoz... Ezúttal is születtek versek, kisnovellák, "tudományos" leírások  - megannyi remek ötlet. Nagyon köszönöm minden játékostárs odaadó résztvételét.  A szócikkek link-listája:

Tovább

Van Gogh a fű alól

Bizsergető dolog arra gondolni, hogy egy új technológiának köszönhetően akár több tucatnyi Van Gogh-fest- ménnyel gazdagodhat a művészettörté- net. A mester, főleg takarékosságból, gyakran festett korábbi képeinek hátoldalára vagy magukra a már kész képekre. Most  Fűcsomó képe alól "hívták elő" egy korábbi művét úgy, hogy a felső réteg semmilyen sérülést nem szenvedett. Az eljárást a festékanyagok vegyi elemzésére és a vizsgált műtárgy röntgensugaras átvilágításra alapozták. Minderről bövebben: röviden - hosszan - igen részletesen. A képekhez:
Tovább

Ógörög hightech

A Nature folyóiratban most megjelent írás okán újra cikkeznek a lapok az úgynevezett Antikytherai mechanizmus rejtélyeit illetően (a szerkezet maradványait, többek között mintegy 30 bronz fogaskereket  és tárcsát, több mint száz évvel ezelőtt emelték ki a tengerfenékről egy hajó roncsai közül a görög Antikythera sziget partjainál). Az első analóg számítógépnek is nevezett, korának technológiai tudását messze-messze megelőző konstrukció az igen bonyolult csillagászati mérések és előrejelzés ellátása mellett állítólag az ókori olimpiák négyéves ciklusához igazodó naptárgép is volt. És az egészhez köze lehetett Arkhimédesznek. (Az ókori super hightech ketyerének egyébként saját honlapja is van.)
Tovább

Futuristák Moszkvában

Először láthatja az orosz közönség együtt, egy kiállítás keretében az olasz és az orosz futurizmus nagy alakjainak munkáit, írja a Русское искусство. A mintegy háromszáz exponátumot felsorakoztató tárlatnak a Puskin nevét viselő moszkvai művészeti múzeum ad otthont abból az alkalomból, hogy közeledik a futurizmus születésének 100. évfordulója: mint ismeretes, Filippo Tomasso Marinetti 1909-ben tette közzé a Le Figaróban futurista kiáltványát, megalapozva ezzel az egyik legnagyobb hatású XX. századi művészeti irányzatot. A mintegy 30 képtárból és magángyűjteményből származó kollekció szerzői között olyan nagyságokat találhatunk, mint Boccioni, Severini, Carra, Diulgheroff, Larionov, Goncsarova, Malevics, Rodcsenko, Kandinszkij, Majakovszkij. És ha futurizmusról van szó, akkor persze semmiképpen sem hiányozhat az isteni Dzsako bácsi sem.
Tovább

Teljes napfogyatkozás

Holnap, 2008. augusztus 1-jén teljes napfogyatkozás lesz észlelhető bolygónk egy keskeny sávjában, amely Észak-Kanadából indul,  áthalad Grönlandon és az Arktisz jégmezőin, majd Szibérián átvágva Mongólia nyugati határvidéke mentén jut  el Kína középső vidékeire: a megfelelő időpontokban ezekre a területekre a Napot eltakaró Hold teljes árnyéka vetül.  A Hold félárnyéka Európát is érinti, Magyarországról és környékéről a Nap mintegy 20 %-os elsötétedése lesz észlelhető. A teljes napfogyatkozás fázisait állítólag az ezen a honlapon is nyomon követhetjük a NASA egyik asztrofizikusának köszönhetően, aki évtizedek óta a foglalkozik a talán leglátványosabb csillagászi jelenség megfigyelésével.

Dalí ihletésében

Salvador Dalí egyik legismertebb képe, az 1931-es La persistencia de la memoria (Az emlékezet állhatatossága) ihlette az amerikai művésznőt, Hilary Wiezbenskit, hogy Pragmatic Effects nevű cégében elcsorgó órákat gyártson. Az elemmel hajtott működő időmérőket a legkülönbözőbb formákban és színekben lehet megrendelni, már 45 dollártól. Állítólag jól megy az üzlet. ...Vajon miért van az, hogy Dalí képe remekmű, míg ez a sok ketyegő palacsinta - csupa gagyi... Ízelítő a választékból, illetve egy Dalí ihlette audiovizuális mű:

 

 

 

 Az eredeti Dalí-alkotás:

-------------------------------------------

performace, két wiki-mondatom dalíról, pécs

Új könyvem; bemutató

Ezt a könyvborítót Csönge tervezte. Amit beborít: 2000 és 2006 között írt esszéim, publicisztikai írásaim, könyvkritikáim válogatása. Kiadja az EÖKIK. -  Utoljára 2000-ben jelent meg hasonló könyvem (A hontalanság metaforái) és a folytatását már 2003- ban összeállítottam, Félmúlt, féljelen, féljövő cím alatt; úgy volt, hogy kiadja a Kriterion (már a borítóját is meg- terveztem), aztán egy kolléga megfúrta. Egy évvel később az átdolgozott változatot majdnem kiadta a MNyKNT... 2006-ban aztán újraszerkesztettem az egész anyagot és megkerestem vele öt (!) kiadót. Kettővel jutottam odáig, hogy a kéziratot is bekérték. Roppant elismerően nyilatkoztak róla, de... Végül 2007-ben megtaláltuk egymást az EÖKIK-kel...  Meghívó a könyv bemutatójára:
Tovább

Pancúrafuksz (felhívás) [terasz + infra]

Terasz- és Télikertépítés 2023

Műanyag és üveg terasz beépítés télikertnek Budapesten a témája annak a honlap optimalizációs projektnek, amely - az infrafűtés mellett - 15 évvel alábbi játékom után fordult élesbe - úgy is, mint kereső marketing kampány.

Lehet, hogy a pancúrafuksz egy különleges növény a karibi térségből?

sms-kampány marketing: télikert

< Növények a télikertben. --- Az eredeti felhívás pedig így szólt:

Fiktív szavak szótára - Pancúrafuksz

Digitális szótár épül olyan szavakból, amelyeket megalkotásuk előtt nem ismert a Google.

államdó terasz beépítésA bőség infra zavara már-már azzal fenyegetett a télikert teraszán, hogy nem lesz erőm dönteni a sok-sok kínálkozó lehetőség közül - befűtöttek nekem azzal, hogy beépítettek annyi remek szóleleményt játékostársaim az előző fordulóban közzétett posztjaikba. Milyen remek szócikkek születhetnének például arra, hogy latyamán vagy möregotty vagy tengelőc... Az igazán jó képzetes szavak többsége azonban "túl könnyűnek" látszott, illetve ebben-abban (főleg hangulatában, mint a fentiek) hasonlított korábbi feladványainkra. Választottam hát ezúttal egy erőt próbáló, nehéznek látszó kifejezést. Erre varrjatok gombot, ha tudtok: pancúrafuksz (Pettra szócikkéből)!

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása